Neler Yeni

Hızlı Şarj Hakkındaki Düşüncem

cornlov

80+ Bronze
Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy A35 satın aldım. Başlarda şarjın çok hızlı biteceğinin farkındaydım. Sürekli bir optimizasyon, Pilin kendini kalibre etmesi vesaire... Ama 1080p video izlerken 5-7 dakikada %1 şarj gidiyordu ve telefonda yapabileceğim tüm ayarları yapmıştım. Aklıma 25w hızlı şarj kullandığım geldi. Hızlı şarjı kapattım. Şarj doldurma süremde yaklaşık 15-18 dakikalık bir artış oldu. Ancak şuan aynı şartlarda 1080p video izlerken 8-11 dakikada %1 şarjım gidiyor.
İnternette araştırdım, Benim gibi düşünen insanların konularını gördüm. Bunları görünce düşüncemde haklı olduğumu düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

Gird4p

80+
Bence o kadar fark olmaz. Yavaş şarj tabi iyidir ancak bu kadar fark yaratır mı bilemedim. Bırak hızlı bitsin geri hemen doldurur hızlı şarj.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Deniz Bey
Nasıl yani hızlı şarj olayı şarj olurken işe yarıyorken ,şarjın tükenme hızıda hızlanıyor mu diyorsunuz bence alakası yok,hızlı şarj olayı adı üstünde daha çok güç çekerek şarjı hızlı yapması bunun açık yada kapalı olması şarjın tüketime bir etkisi yoktur.

Ayrıca 25 w lı bir cihaz içinde mi hızlı şarj diye açıp kapatma koyulmuş, komik bence zaten 25 w ile şarj oluyorsa bunu daha da düşürmek boş bir özellikten ibaret

cornlov

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl yani hızlı şarj olayı şarj olurken işe yarıyorken ,şarjın tükenme hızıda hızlanıyor mu diyorsunuz bence alakası yok,hızlı şarj olayı adı üstünde daha çok güç çekerek şarjı hızlı yapması bunun açık yada kapalı olması şarjın tüketime bir etkisi yoktur.

Ayrıca 25 w lı bir cihaz içinde mi hızlı şarj diye açıp kapatma koyulmuş, komik bence zaten 25 w ile şarj oluyorsa bunu daha da düşürmek boş bir özellikten ibaret
Yani gerçekten biri bana bu yazdığımı söylese, Aynısını yazardım. Ama yazdığım gibi 25w ile hızlı şarj özelliğini açıp şarj ettiğimde 5-6 dakikada %1 şarj gidiyor. Şarj %30 lara düşünce bu sefer hızlı şarjı kapatıp şarj ediyorum. Aynı videoyu açıyorum. Bu sefer yaklaşık 10 dakikada %1 şarj gidiyor ...

Mert

80+ Silver
Kapasite belli, böyle bir şeyin olmasını beklemem.

Swanzy01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ahmet tan
Hızlı şarj iyi değildir pili yorar, pil çabuk tükenir, hızlı şarj aleti alıyorsanız güvenilir markalardan alın, geç olsun güç olmasın boşuna dememiş atalarımız

SwArOn

80+
Aynı durumu yaşadım hızlı şarj kapalı kullandığım zamanlar daha uzun kullanım süresi veriyordu telefon.

andires42

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
- A24 var bende . Hızlı şarjını hiç kullanmadım. %90 güç tasarruf modunda kullanırım. Pil korumasını açarım %80 e kadar şarj eder. 3g açıktır.
- Bende şunu fark ettim. Telefonun şarjı %30 dan sonra daha çabuk bitmeye başlıyor.
- Kullanmazken bile şarjı bitiyor. Alarm kuruyorum %4-5 şarj harcıyor.
- Kill Apps diye bir uygulama yükledim. Telefon uygulama kapalı iken %57 ram kullanıyor 3 Gb dan fazla . Uygulamalar Açıkken %80 i geçiyor. (Sanki bana windows çalıştırıyor,android sistemi)
- Kill Apss ile tüm uygulamaları kapatınca daha hızlı şarj oluyor gibi geldi bana. 10 watt şarj aleti ile.
- Hızlı şarj yaptıktan sonra telefonu 5-10 dk kullanmamakta fayda var bence.
Screenshot_20241106_080344_KillApps.jpg

cornlov

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- A24 var bende . Hızlı şarjını hiç kullanmadım. %90 güç tasarruf modunda kullanırım. Pil korumasını açarım %80 e kadar şarj eder. 3g açıktır.
- Bende şunu fark ettim. Telefonun şarjı %30 dan sonra daha çabuk bitmeye başlıyor.
- Kullanmazken bile şarjı bitiyor. Alarm kuruyorum %4-5 şarj harcıyor.
- Kill Apps diye bir uygulama yükledim. Telefon uygulama kapalı iken %57 ram kullanıyor 3 Gb dan fazla . Uygulamalar Açıkken %80 i geçiyor. (Sanki bana windows çalıştırıyor,android sistemi)
- Kill Apss ile tüm uygulamaları kapatınca daha hızlı şarj oluyor gibi geldi bana. 10 watt şarj aleti ile.
- Hızlı şarj yaptıktan sonra telefonu 5-10 dk kullanmamakta fayda var bence.
Alıntıyı görüntüle
Derin Uyku modunu kullanmıyor musun?

andires42

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1

Hızlı şarj cihazı kutudan çıkmıyor hocam. Farklı markaların cihazlarını hızlı şarj cihazlarını denedim. Xiaomi redmi gibi orijnal şarj aletleriydi . Telefon hızlı şarjı açmadı ve kendini korumaya alıp düşük hızda şarj olmaya başladı. Kapattım hızlı şarj özelliğini 10 watt ile şarj olmaya devam etti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Derin Uyku modunu kullanmıyor musun?
Otomatik olarak kullanmadığım uygulamaları kapatıyor hocam android yazılımı. Yani evet.

cornlov

80+ Bronze
Kill apps programının farkı ney ki, merak edip indirdim. Ayarlarda hafızayı boşalt yeri var. Onun yaptığını yapıyor galiba

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Enes
Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy A35 satın aldım. Başlarda şarjın çok hızlı biteceğinin farkındaydım. Sürekli bir optimizasyon, Pilin kendini kalibre etmesi vesaire... Ama 1080p video izlerken 5-7 dakikada %1 şarj gidiyordu ve telefonda yapabileceğim tüm ayarları yapmıştım. Aklıma 25w hızlı şarj kullandığım geldi. Hızlı şarjı kapattım. Şarj doldurma süremde yaklaşık 15-18 dakikalık bir artış oldu. Ancak şuan aynı şartlarda 1080p video izlerken 8-11 dakikada %1 şarjım gidiyor.
İnternette araştırdım, Benim gibi düşünen insanların konularını gördüm. Bunları görünce düşüncemde haklı olduğumu düşünüyorum. Düşünceniz nedir?
Yani bilemiyorum teknik olarak fark olmaması gerekiyor.Çünkü hızlı şarj ve yavaş şarj arasındaki tek fark akım ve voltaj değerleri.Birinde daha yüksek olduğundan pil şarj olurken daha çok ısınıyor ve bu da aşınmayı artıyor.Uzun vadede pil kapasitesinin daha hızlı azalması söz konusu evet ama hemen ardındna kullanımda bilemedim... Şöyle olabilir eğer şarj işleminden hemen sonra kullanıp bu testi yaptıysanız hızlı şarj sonrası batarya sıcaklığı daha fazla olacağından pil de daha hızlı boşalacaktır.Testi iki durumda da telefonun sıcaklığı eşit veya birbirine yakınken yapın.Şarj işlemi sonrasında soğuma için bekletin yani.

Top Bottom