Neler Yeni

Yardım Arabada Gaz Pedalına Basınca “ bip bip bip” sesi gelmesi

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar,

Kullanmış olduğum araçta bir sorun yaşıyorum, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Araç Toyota Coralla Hb 2006 kasa ve yarı otomatik bi araç kendisi araç göstergesinde hiç bir uyarı işareti yoktur ve kapıların hepsi kapalıdır.

Araç yaklaşık 4-5 aydır bende yaşadığım sorun ise şöyledir; şu ana kadar 2 defa karşılaştım aracı normal sürerken bi süre sonra gaz pedalına dokunduğumda bip bip bip diye üst üste ses geliyor ve gaz pedalını bıraktığımda ise ses gidiyor. Ses geldiği esnada göstergede hiç bir uyarı yok ve araç standart şekilde gitmeye devam ediyor. Araçta bi farklılık hissetmiyorum. Sizce sorun nedir bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu arada bip bip ses çıkarken hararet göstergesi normal kapılar kapalı, kemer takılı ve araçta yeterli yakıt var. Kısaca sorun bunlar değil. Baştada belirttiğim gibi 4-5 aydır araç bende ve bu problemi 2 kere yaşadım.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Araç tüplü mü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer tüplü ise bazı araçlarda gaz pedalına 2 kere baş çek yaptığında arcai tüpten bezine alır
Bunun için bir uyarı sesi olabilir
Yada araçta tu4bo varsa yine 2 kere basmaya turbo aktif olur onun için bir uyarı sesi olabilir

Son düzenleme:

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Araç tüplü mü

Eğer tüplü ise bazı araçlarda gaz pedalına 2 kere baş çek yaptığında arcai tüpten bezine alır
Bunun için bir uyarı sesi olabilir
Yada araçta tu4bo varsa yine 2 kere basmaya turbo aktif olur onun için bir uyarı sesi olabilir
Araç dizel, turbo var mı emin değilim

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.4 d4 motor mu

1.4 d4 motorda kronik yağ yakma var belki onun uyarısını veriyor ama araç eski oldugu için sensörü arızalanmış olabilir
Bi yağına bak derim
Evet araç 1.4d4d terra, dediğinizin olma ihtimali var en son genel bakıma 1200km önce gitmiştim. Kontrol etmem gerekecek teşekkürler ederim yorumun için

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Evet araç 1.4d4d terra, dediğinizin olma ihtimali var en son genel bakıma 1200km önce gitmiştim. Kontrol etmem gerekecek teşekkürler ederim yorumun için
İyi forumlar o araçta çok kronik hata var dikkat etmeni öneririm
Arabayı satarken araba üflüyor falan derlerse hemen galeyana gelme araçta kronik bir üfleme var ama sorun teşkil 3tmiyor hatta bazıları performansa iyi geldiğini bile söylüyor ciğerci motorda kalkışı atik ben seviyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,858
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İyi forumlar o araçta çok kronik hata var dikkat etmeni öneririm
Arabayı satarken araba üflüyor falan derlerse hemen galeyana gelme araçta kronik bir üfleme var ama sorun teşkil 3tmiyor hatta bazıları performansa iyi geldiğini bile söylüyor ciğerci motorda kalkışı atik ben seviyorum
Dizelse çoğu motor üfleme yapar zaten normaldir.

Top Bottom