ikisini de önermem hocam çünkü lga1700 soketi = am4 soketi ölü yatırım yapmış olacaksın iki sokette de yükseltme önermem bir üst soketine geçeceksen yükseltme en mantıklısı olur yoksa boşa para harcamış kadar olursunRTX 4070 Tİ 16 GB için hangi işlemciyi almalıyım İntel olarak
Core i5-14400
Core i5-14400F
bir üst soket ne oluyor şuanki anakartım Intel'i destekliyorikisini de önermem hocam çünkü lga1700 soketi = am4 soketi ölü yatırım yapmış olacaksın iki sokette de yükseltme önermem bir üst soketine geçeceksen yükseltme en mantıklısı olur yoksa boşa para harcamış kadar olursun
lga1851 soketi çıktı daha yeni ancak intel önermem amd defterini dürdü diyebilirim kısaca ve 2027 ye kadar da desteklerini sürdüceklerini açıkladılar am5 için intel her yıl 1 soket değiştiriyorlar ve bu da kullanıcılara ekstra anakart parasına mal oluyor şuan lga1700 de 12400f gibi bir işlemcin var ise kalsın daha sonradan direkt 7500f/9800x3d + b650 chipsetli bi anakarta geçersin ddr5 ram ile beraberbir üst soket ne oluyor şuanki anakartım Intel'i destekliyor
elimdeki anakart'ın ekran kart girişine zarar verdim ekran kartını takarken o yüzden indirimde gayet güzel bir anakart yakaladım fiyatı da iyiydi onu aldım ve şimdi İntel işlemci arıyorumlga1851 soketi çıktı daha yeni ancak intel önermem amd defterini dürdü diyebilirim kısaca ve 2027 ye kadar da desteklerini sürdüceklerini açıkladılar am5 için intel her yıl 1 soket değiştiriyorlar ve bu da kullanıcılara ekstra anakart parasına mal oluyor şuan lga1700 de 12400f gibi bir işlemcin var ise kalsın daha sonradan direkt 7500f/9800x3d + b650 chipsetli bi anakarta geçersin ddr5 ram ile beraber
Bahsettiğim Anakartelimdeki anakart'ın ekran kart girişine zarar verdim ekran kartını takarken o yüzden indirimde gayet güzel bir anakart yakaladım fiyatı da iyiydi onu aldım ve şimdi İntel işlemci arıyorum