Neler Yeni

Kasa değişikliği ve tavsiye lütfen

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit
Arkadaşlar Corsair SPEC-05 kasam var be bilgisayrımın bileşenleri şu şekilde ekran kartım gtx 1660 super ryzen 5 2600 işlemcım var ve b450m s2h ana kartım var şöyle bir değişiklilik yapma kararı aldım ram ve işlemcımı degıstırecegım işlemcımı ryzen 5 5600 almayı dusunuyorum fakat araştırmalarım sonucunda stok fan yeterli kalmıyormuş bende bu yuzden kule tipi fan alacagım yanına fakat kasam eski ve hava akışı cok ıyı olmayan bır kasaymış ve hangı dogru duzgun cıft fanlı kule tiplerıne baksam kasama olmuyor cunkı cpu yukseklıgı 150mm kasamın bende kasa bakmaya karar verdım bu sonuclara dayanarak hem eskı kasamdan kurtulmama vesıle oldu gıbı bır şey kasaya ayıracagım cok fazla bır buççem yok fakat bırazda tarz dursun guzel dursun dıye şöyle bır kasa buldum https://www.akakce.com/bilgisayar-k...micro-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,573889671.html ve hoşumada gitti fakat ınternette herhan gıbı bır test vıdeosunu gormedım karşılaşmadım forumlardada ustune cok konusulmuyor yanı aydınlatıcı bır yanıt yok en azından bu kasa alınır mı? hava akışı nasıldır tarz ve gorunus olarak benım cok hosuma gıttı fakat pek anlamadıgım şeyler o yuzden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar Corsair SPEC-05 kasam var be bilgisayrımın bileşenleri şu şekilde ekran kartım gtx 1660 super ryzen 5 2600 işlemcım var ve b450m s2h ana kartım var şöyle bir değişiklilik yapma kararı aldım ram ve işlemcımı degıstırecegım işlemcımı ryzen 5 5600 almayı dusunuyorum fakat araştırmalarım sonucunda stok fan yeterli kalmıyormuş bende bu yuzden kule tipi fan alacagım yanına fakat kasam eski ve hava akışı cok ıyı olmayan bır kasaymış ve hangı dogru duzgun cıft fanlı kule tiplerıne baksam kasama olmuyor cunkı cpu yukseklıgı 150mm kasamın bende kasa bakmaya karar verdım bu sonuclara dayanarak hem eskı kasamdan kurtulmama vesıle oldu gıbı bır şey kasaya ayıracagım cok fazla bır buççem yok fakat bırazda tarz dursun guzel dursun dıye şöyle bır kasa buldum https://www.akakce.com/bilgisayar-k...micro-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,573889671.html ve hoşumada gitti fakat ınternette herhan gıbı bır test vıdeosunu gormedım karşılaşmadım forumlardada ustune cok konusulmuyor yanı aydınlatıcı bır yanıt yok en azından bu kasa alınır mı? hava akışı nasıldır tarz ve gorunus olarak benım cok hosuma gıttı fakat pek anlamadıgım şeyler o yuzden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Ona göre kule tipi fan alırsın. Kasanı değiştirmene gerek yok. Bu fan kuponla daha uyguna gelir.
O işlemciye geçmeden önce elindeki işlemci ile biosunu güncelle.

Yiarz08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Yiğit özcan
akvaryum kasaların hava akışı iyi olmadığı söyleniyor zoko amiral dk431 alabilirsin içi geniş ferah 12 tane fan takılabiliyor kendimde kullanıyorum gayet güzel Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black ARGB kule tipi olarakta bunu alabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ona göre kule tipi fan alırsın. Kasanı değiştirmene gerek yok. Bu fan kuponla daha uyguna gelir.
O işlemciye geçmeden önce elindeki işlemci ile biosunu güncelle.
dostum evet dedıgın gıbı olayın farkındayım bı kactane alına bılıcek kule tipi var ama fakat bı yandan kasa degıstırmekte ıcıme sındı acıkcası ve bu kasa hosuma gıttı o yuzden merakımdan ve bılmedıgımden konu acmak ıstedım

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
ucuza kaçmak istersen dark maxima v30 yanına da x123 çekebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit
akvaryum kasaların hava akışı iyi olmadığı söyleniyor zoko amiral dk431 alabilirsin içi geniş ferah 12 tane fan takılabiliyor kendimde kullanıyorum gayet güzel Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black ARGB kule tipi olarakta bunu alabilirsin
evet akvaryumlar ıcın genelde bende oyle duydum ama bagzıları ıyı olabılıyormus bıde onun dısında herhangıbı bır sıkıntı yaşarmıyım sıcaklık konusunda yazın zaten 3 4 ay pc basında olamıyorum yanı en azından kış ıcın bır sıkıntı yaşarmıyım cunkı suan kullandıgım kasa corsair carbide Spec-05 dan en azından daha iyi olduğunu düşünüyorum bide corsair cv550 psu var yeterlı olurmu ve kasaya olurmu acaba

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Görkem
bu sistemi upgrade etmek yerine
satıp üstüne para koyup sistemi yenileseniz daha mantıklı geliyor bana

ayrıca kasa içi havalandırma sadece işlemci fanı ile olmuyor
siz belki kule tipi fan alacam bu yüzden akvaryum kasanın önünün kapalı olması çok önemli değil olarak düşünebilirsiniz ama
önü mesh panel daha klompakt kasa daha iyi iş görür

FleussX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan
Dostum sen parça parça masraf etmek yerine eski kasanı bir bilgisayarcıya götür ne kadara alacağını sor teklif al. Sonrasında verdiği fiyat teklifinin %20 üzerine ikinci el satış sitelerine ilana koy. Ardından alıcı çıktığı zaman indirimli hazır sistemlerden daha güncel bir sistem satın al. 3-6 ay taksitli bir şekilde 18-19k ₺ ye 4060 lı sistem satın alabilirsin. Çok daha basit ve kesin bir çözüm olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit
Dostum sen parça parça masraf etmek yerine eski kasanı bir bilgisayarcıya götür ne kadara alacağını sor teklif al. Sonrasında verdiği fiyat teklifinin %20 üzerine ikinci el satış sitelerine ilana koy. Ardından alıcı çıktığı zaman indirimli hazır sistemlerden daha güncel bir sistem satın al. 3-6 ay taksitli bir şekilde 18-19k ₺ ye 4060 lı sistem satın alabilirsin. Çok daha basit ve kesin bir çözüm olur.
dostum buda cok mantıklı bunu daha once dusunmustum evet ama hıc gayret etmemıstım o zaman bıraz buna ugrasıyım buna kafa kurayım pekı tahmınınce pc su halıyle ne kadar eder ryzen 5 2600 b450m s2h gtx 1660 super 2x8 ram var ama ramler farklı 250 gb normal ssd var 1tb hdd var corsair cv550 psu var

FleussX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan
dostum buda cok mantıklı bunu daha once dusunmustum evet ama hıc gayret etmemıstım o zaman bıraz buna ugrasıyım buna kafa kurayım pekı tahmınınce pc su halıyle ne kadar eder ryzen 5 2600 b450m s2h gtx 1660 super 2x8 ram var ama ramler farklı 250 gb normal ssd var 1tb hdd var corsair cv550 psu var
Dediğim gibi bir bilgisayarcıya gidersen o sana zaten satış fiyatının %40 altını teklif edecektir. İkinci el bilgisayar alan bilgisayarcının verdiği teklife %20 arttır ve satışa koy. Satılır. Benimde Ryzen 3 3100 ve GTX 1650 Superli kasam vardı upgrade yapmak yerine sattım. Ardından taksitli 4060 lı sistem aldım kafan rahat oluyor. Her şeyin garantisi yenileniyor en başta. Kasayı satmadan önce arkadaşlarına sor almak isteyen olursa 3 ay peşin fiyatına taksit ile sat. Böyle durumlarda arkadaşlar taksit ile hemen alırlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,015,544
Üyeler
160,856
Son üye
erdemizm
Top Bottom