Neler Yeni

ASUS TUF B650M-PLUS ile Sıvı Soğutucu Yerleştirme Yardımı

Rafethan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rafethan Çolak
Merhaba,
Yeni sistem kurulumum sırasında sıvı soğutucu takmayı başardım ve gerekli bağlantıları gerçekleştirdim. Ancak sıvı soğutucuyu kasa içine nasıl yerleştireceğim konusunda kafam karıştı. Anakartım ASUS TUF B650M-PLUS ve işlemcim AMD Ryzen 5 7500F.

Yaptığım bağlantılar şunlar:
Pompa kablosu AIO Pump bağlantısına takıldı.
Fan kabloları ise uygun bağlantılara yerleştirildi.
Şimdi, sıvı soğutucunun radyatörünü ve fanlarını doğru şekilde kasaya yerleştirmem gerek, ancak hangi pozisyonun daha iyi olacağı konusunda emin olamıyorum.
Radyatörü ön mü, yoksa üst kısıma mı yerleştirmeliyim?
Fanların hangi yönlere yerleştirileceğini nasıl belirlerim?
Bana bu konuda rehberlik edebilir misiniz?

Teşekkürler iyi forumlar

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-27 at 17.10.28.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-27 at 17.10.28.jpeg
    216.6 KB · Hit: 16

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Hakkı Demir
dk 12.11 e bakın bi hocam. En sağlıklısı üst tarafa koyup fanları da egzoz olarak kullanmak olur.

Rafethan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rafethan Çolak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çözülmedi dediğin nedir hocam. Sen radyatörü nereye koyacağını sormuşsun. Sorun olduğunu söylememişsin ki?
sistem montajını yapmaya çalıştım ancak özellikle güç kaynağı bağlantılarında zorlandım. Ayrıca sıvı soğutucuyu doğru şekilde takıp takmadığımdan emin değilim. Kontrol edip sistemi tamamlamamda yardımcı olabilir misiniz?

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-27 at 23.21.16.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-27 at 23.21.16.jpeg
    165.1 KB · Hit: 5

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Hakkı Demir
sistem montajını yapmaya çalıştım ancak özellikle güç kaynağı bağlantılarında zorlandım. Ayrıca sıvı soğutucuyu doğru şekilde takıp takmadığımdan emin değilim. Kontrol edip sistemi tamamlamamda yardımcı olabilir misiniz?
şu 2 videoda kablolama düzeni kısmı var orayı izlemenizi öneririm. Hangi kabloları hangi deliklerden geçirmeniz gerektiğini falan öğrenebilirsiniz. Radyatörün pompa çıkışı kasanın ön tarafına denk gelse daha doğru olur. Kanalda başka bir sıvı soğutma videosu var. Buna da bakıp montajı öğrenebilirsiniz.

Rafethan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rafethan Çolak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şu 2 videoda kablolama düzeni kısmı var orayı izlemenizi öneririm. Hangi kabloları hangi deliklerden geçirmeniz gerektiğini falan öğrenebilirsiniz. Radyatörün pompa çıkışı kasanın ön tarafına denk gelse daha doğru olur. Kanalda başka bir sıvı soğutma videosu var. Buna da bakıp montajı öğrenebilirsiniz.
Teşekkürler yardımcı oldugun için Soğutucu da kullanım kılavuz u yoktu biraz ondan zorlandım.

Top Bottom