Neler Yeni

Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucuya 3. Fan takmak

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
Arkadaşlar 3 lü fan alacağım. Birini egzos fan olarak takacağım. 2 tane fan artmış olacak. Ben de birini soğutucuya ekleyim diyorum. Td500 kasam var. Önde 3, üstte 3 egzos fan değişecek, soğutucunun kendisimin 2 fanı var. Acaba bahsettiğim soğutucuya 3. Fsn takmak mümkün mü?

Yani taksam da soğutucudan 2li çoğaltıcı çıktı fan için. 3. fanı nasıl birleştireceğim?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
umut şahin
Arkadaşlar 3 lü fan alacağım. Birini egzos fan olarak takacağım. 2 tane fan artmış olacak. Ben de birini soğutucuya ekleyim diyorum. Td500 kasam var. Önde 3, üstte 3 egzos fan değişecek, soğutucunun kendisimin 2 fanı var. Acaba bahsettiğim soğutucuya 3. Fsn takmak mümkün mü?

Yani taksam da soğutucudan 2li çoğaltıcı çıktı fan için. 3. fanı nasıl birleştireceğim?
takabilirsin ancak fan tutucu metal ve/veya fan çoklayıcı alman gerekebilir

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Çağdaş Alkan

Hocam konudan bağımsız, TD500 den memnun musun, soğutucu cama yada ramlere değiyormu , bende de aynı soğutucu var yeni sipariş ettim sistem topluyorum, anakart ve kasayı düşünüyorum şuan

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
takabilirsin ancak fan tutucu metal ve/veya fan çoklayıcı alman gerekebilir
Fan tutucuyu klips, kilit ya da lastikle bir şekilde hallederim. Fan çoklayıcı önerebilir misin hocam? Hangisini almalıyım bir link atarsanız ona göre alayım. Uyumlu olup olmadığını da bilmiyorum. Fan kabloları aşırı kafamı karıştırıyor çünkü.

gokdnzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Gökdeniz
Fotoğraf atamıyorum 3 fanlı kullanıyorum şu an eski soğutucan kalan fan ve klipsler ile.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
Hocam konudan bağımsız, TD500 den memnun musun, soğutucu cama yada ramlere değiyormu , bende de aynı soğutucu var yeni sipariş ettim sistem topluyorum, anakart ve kasayı düşünüyorum şuan
Memnunum. 4-5 senedir kullanıyorum. Yani ramlere değer biraz dedim ama hiç değmedi. Üstte de 3 fan da var toplam 9 fan oldu soğutucuyla beraber. memnunum.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
Fotoğraf atamıyorum 3 fanlı kullanıyorum şu an eski soğutucan kalan fan ve klipsler ile.
3 fanı nasıl birleştirdin hocam? Hangi fan çoklayıcısını aldıysanız bana da link atar mısınız sipariş vereyim.
Bir de 3. fan nereye bakmalı hocam onun da resmini atma şansınız var mı acaba? Benim tüm kasa fanları şuan bu şekilde. Takacağım 3. fan nereye üflemeli sağa mı sola mı? @gokdnzzz

TD500.png

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
umut

gereksiz olur hem fan teli almanız gerekir hem de ben denediğimde cızırtı yapıyordu kullandığım fana göre de değişebilir ama onun yerine daha kaliteli fanlar taksanız çok daha iyi performans alırsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

fazla fan iyi yapmaz zaten 2 tane fan yeterli peerless için isterseniz basınç değeri daha yüksek olan fanlar takabilirsiniz ama gereksiz masraf olur işlemciniz kaç derecelerde takılıyor ?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
gereksiz olur hem fan teli almanız gerekir hem de ben denediğimde cızırtı yapıyordu kullandığım fana göre de değişebilir ama onun yerine daha kaliteli fanlar taksanız çok daha iyi performans alırsınız.

fazla fan iyi yapmaz zaten 2 tane fan yeterli peerless için isterseniz basınç değeri daha yüksek olan fanlar takabilirsiniz ama gereksiz masraf olur işlemciniz kaç derecelerde takılıyor ?
Üst kısma aldığım 3 fan iyi duruyordu. Egzos fanı da değiştireceğim bu yüzden. Egzos fanım ID Cooling marka bir fan. Egzos fan biraz sırıtıyor üstteki fanlarla aynı olmadığı için. Hatta ARGB si sönük kalıyor yanmıyor hatta.
1732746731690.png

İşlemcim boşta bugün 19 dereceyi gördüm. Boşta ortalama 20-35 derece arası seyrediyor. Bir de benim oturduğum yer sobalı oradan çok ısı alıyor. Tam yükte Cinebench testi yaptığımda (single ve multi) 50 dereceyi geçmedi. CS2 attım birkaç maç onda da 50-54 arası seyretti.

@umutatwss Biraz olsun etki etmez mi? Fanlar kaliteli sessiz çalışıyor. Alacağım 3 lü fandan birisi egzos birisi 3. fan olarak soğutucuya konacak. Diğeri de yedek olarak boşta kalır. Klips, kilit onları ayarlarım dert değil. Sadece etki etmezse uğraşmaya gerek yok. Radyatörü soğutsun diye taksam sanki hava akışı bozulcak gibi hissiyat var.

Son düzenleme:

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
umut
Üst kısma aldığım 3 fan iyi duruyordu. Egzos fanı da değiştireceğim bu yüzden. Egzos fanım ID Cooling marka bir fan. Egzos fan biraz sırıtıyor üstteki fanlarla aynı olmadığı için. Hatta ARGB si sönük kalıyor yanmıyor hatta.
Alıntıyı görüntüle

İşlemcim boşta bugün 19 dereceyi gördüm. Boşta ortalama 20-35 derece arası seyrediyor. Bir de benim oturduğum yer sobalı oradan çok ısı alıyor. Tam yükte Cinebench testi yaptığımda (single ve multi) 50 dereceyi geçmedi. CS2 attım birkaç maç onda da 50-54 arası seyretti.

@umutatwss Biraz olsun etki etmez mi? Fanlar kaliteli sessiz çalışıyor. Alacağım 3 lü fandan birisi egzos birisi 3. fan olarak soğutucuya konacak. Diğeri de yedek olarak boşta kalır. Klips, kilit onları ayarlarım dert değil. Sadece etki etmezse uğraşmaya gerek yok. Radyatörü soğutsun diye taksam sanki hava akışı bozulcak gibi hissiyat var.
hocam gözünüzü seveyim daha ne istiyorsunuz gayet güzel sıcaklıklar sadece ses seviyesini arttırsınız etki olarak 1 2 derece bellllki onun dışında en önemlisi radyatöre havayı veren ilk fan zaten diğerleri bir nevi egzoz fan görevi görüyor. ayrıca üst bölgenin en sağ tarafındaki fan, kasanın ön tarafından içerisine havayı veren en üstteki fanın üflediği havayı daha radyatöre ulaşmadan dışarı üflüyor gibi biraz bakınca anlarsın zaten bu kasadan kasaya değişkenlik gösteriyor ama o fanı söküp bi sıcaklık testi yapsan iyi olur bu da aşırı etkilemez sıcaklığı görünüş lazımsa sökmene gerek yok. Hangi fanı almayı düşünüyorsunuz acaba ?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
3600 için mi yapacaksın bunu?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
hocam gözünüzü seveyim daha ne istiyorsunuz gayet güzel sıcaklıklar sadece ses seviyesini arttırsınız etki olarak 1 2 derece bellllki onun dışında en önemlisi radyatöre havayı veren ilk fan zaten diğerleri bir nevi egzoz fan görevi görüyor. ayrıca üst bölgenin en sağ tarafındaki fan, kasanın ön tarafından içerisine havayı veren en üstteki fanın üflediği havayı daha radyatöre ulaşmadan dışarı üflüyor gibi biraz bakınca anlarsın zaten bu kasadan kasaya değişkenlik gösteriyor ama o fanı söküp bi sıcaklık testi yapsan iyi olur bu da aşırı etkilemez sıcaklığı görünüş lazımsa sökmene gerek yok. Hangi fanı almayı düşünüyorsunuz acaba ?
Yok ya fan olayını sevdim ondan.

Thermalright TL-C12C-S

Bu Fanı aldım. Uyguna geliyor aslında fiyatı. Yedekte tutacağım. İndirim kuponum da var ondan alacağım. Egzos fan bozuyor tüm ambiyansı bir yandan.
Dediğiniz mantıklı bu arada üst fanların kablosunu çıkartıp bir test yapayım nasıl olacak merak ettim.

3600 için mi yapacaksın bunu?
Hayır sırf bunun için değil. Elimde 2 tane fan artacağı için yapıyorum. Soğutma performansı yeterli şuan. 3. fan olayı nasıl değiştirir denemek istiyorum. En kötü geri çıkartırım yedekte durur.

Son düzenleme:

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
umut
Yok ya fan olayını sevdim ondan.

Thermalright TL-C12C-S

Bu Fanı aldım. Uyguna geliyor aslında fiyatı. Yedekte tutacağım. İndirim kuponum da var ondan alacağım. Egzos fan bozuyor tüm ambiyansı bir yandan.
Dediğiniz mantıklı bu arada üst fanların kablosunu çıkartıp bir test yapayım nasıl olacak merak ettim.

Hayır sırf bunun için değil. Elimde 2 tane fan artacağı için yapıyorum. Soğutma performansı yeterli şuan. 3. fan olayı nasıl değiştirir denemek istiyorum. En kötü geri çıkartırım yedekte durur.
hepisini çıkartmanıza gerek yok hocam en sağdakini çıkartsanız bile dediğim mantık olarak doğrulayabilir soldan sağa sırayla 1. ve 2. fan sıcak havayı atabilir ama 3. fanın hiçbir şekilde artısı yok eğer dediğim olursa ordaki fanı egzoz fan yerine koyarsanız ekstra set almanıza da gerek kalmaz :D fan olayına eskiden benimde takıntım vardı ama artık takmıyorum fazla isterseniz yine de alabilirsiniz tabii fiyatı uygun ürünün ama kesinlikle peerless için 3. fan takmaya falan çalışmayın bence sürtünme sesi geliyordu bende durumu anlamak için öndeki fanı telleriyle birlikte çıkartıp arkadakine takıp 3. fanı takarmış gibi canlandırabilirsiniz fandan sürtünme sesi geliyordu ben de ama kullandığım tel farklılığından dolayı da olabilir o yüzden bu sürtünme hakkında fazla bir şey söyleyemem sürtünme sesi vb olmasa bile inanın 3. fan çok gereksiz olur tl c12c s modelinin basıncı biraz düşük diye biliyorum ama sorun etmez fazla zaten 50 dereceyi geçmiyor işlemci :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,922
Üyeler
161,524
Son üye
Beytwo
Top Bottom