Neler Yeni

2560x1440 2k monitör önerisi

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Bu monitörü kullanıyorum ben. Renklerinden tut birçok özelliğine bayılıyorum. Tek sorun hareket kabiliyeti çok kısıtlı. İncelemelerini izlersin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu tercih ederken diğer markaların emsal ürünlerine kıyasla çok daha iyi olmasından dolayı tercih ettim. Bu fiyat bandındaki msi monitörlerde tearing yaşanabiliyormuş. Odyseyy serisinde de ghosting problemi var
Sondan başlayayım.

Tearing dediğinizin Türkçesi yırtılmadır. Yırtılma FPS'inizin monitör Hz'inden farklı olduğunda gerçekleşir. Monitörün marka/modeli ile hiçbir alakası yok.

Odyssey serisini tek bir modelmiş gibi düşünmeniz büyük hata. Farklı isimleri (G3, G4, G5, G6, G7, G8, G9) geçtim aynı isim olmasına rağmen tamamen bambaşka modeller var. Örneğin: G5 VA, G5 IPS; G6 VA, G6 OLED; G7 VA, G7 IPS, G7 Mini-LED VA vb.
Dolayısıyla "Odyssey serisi sorunlu." cümlesi baştan sona hatalıdır. Sorunlu olanlar G3 VA, G5 VA, G5 IPS olandır (Aslında sorunlu değil sadece çok kötü ürünler, bu ikisi farklı şey ama o başka bir yazının konusu.)

Baştaki öneriye gelelim. Yine kesinlikle uzak durulması gereken bir model. Nedeni fazla ve çok ciddi: 1) 220 nit gibi aşırı düşük bir parlaklığının olması. Muadili monitörler 400+ nitleri rahatlıkla görebiliyor. 220 nit ise az biraz düzgün güneş alan odada ekranı görememek demek. 2) 700:1-850:1 şaka gibi kontrast oranları. Bu fiyat bandında yukarıda rehberde önerdiğim modeller 1450:1'i bile görebiliyor. Tam "2 katı" fark var. Karanlık herhangi bir rengin olduğu herhangi bir içerikte önerdiklerim ile bu Asus'u yan yana koyduğunuzda Asus'un siyahları tamamen gri kalacaktır. Bu kadar düşük kontrastı yıllar önce Nano panellerde görüyorduk. Nano olmamasına rağmen yeni bir monitörde görmek çok şaşırttı. 3) Yavaş bir monitör. Dert edilecek kadar yavaş değil çoğu kişi bir şey fark etmeyecektir. Ama önerdiğim 4'lünün en yavaşı kadar yavaş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Harun Özşahin
Sondan başlayayım.

Tearing dediğinizin Türkçesi yırtılmadır. Yırtılma FPS'inizin monitör Hz'inden farklı olduğunda gerçekleşir. Monitörün marka/modeli ile hiçbir alakası yok.

Odyssey serisini tek bir modelmiş gibi düşünmeniz büyük hata. Farklı isimleri (G3, G4, G5, G6, G7, G8, G9) geçtim aynı isim olmasına rağmen tamamen bambaşka modeller var. Örneğin: G5 VA, G5 IPS; G6 VA, G6 OLED; G7 VA, G7 IPS, G7 Mini-LED VA vb.
Dolayısıyla "Odyssey serisi sorunlu." cümlesi baştan sona hatalıdır. Sorunlu olanlar G3 VA, G5 VA, G5 IPS olandır (Aslında sorunlu değil sadece çok kötü ürünler, bu ikisi farklı şey ama o başka bir yazının konusu.)

Baştaki öneriye gelelim. Yine kesinlikle uzak durulması gereken bir model. Nedeni fazla ve çok ciddi: 1) 220 nit gibi aşırı düşük bir parlaklığının olması. Muadili monitörler 400+ nitleri rahatlıkla görebiliyor. 220 nit ise az biraz düzgün güneş alan odada ekranı görememek demek. 2) 700:1-850:1 şaka gibi kontrast oranları. Bu fiyat bandında yukarıda rehberde önerdiğim modeller 1450:1'i bile görebiliyor. Tam "2 katı" fark var. Karanlık herhangi bir rengin olduğu herhangi bir içerikte önerdiklerim ile bu Asus'u yan yana koyduğunuzda Asus'un siyahları tamamen gri kalacaktır. Bu kadar düşük kontrastı yıllar önce Nano panellerde görüyorduk. Nano olmamasına rağmen yeni bir monitörde görmek çok şaşırttı. 3) Yavaş bir monitör. Dert edilecek kadar yavaş değil çoğu kişi bir şey fark etmeyecektir. Ama önerdiğim 4'lünün en yavaşı kadar yavaş.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam şu an MSI G274QPF E2 düşünüyorum başka önerileriniz olursa mutlaka yazabilirsiniz

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam şu an MSI G274QPF E2 düşünüyorum başka önerileriniz olursa mutlaka yazabilirsiniz
Bir önckei sayfada benim rehberimi paylaştılar. Oraya girip tüm önerilerimi ve önermediklerimi detaylıca görebilirsiniz.

Kisa cevap: MSI.G274QPF E2, Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X, Lenovo R27QE (şartlı)

ubah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
ubah
r27qe.icin değişim yapıyorlar mı direkt yoksa iade + satın alma mı yapacağız

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
r27qe.icin değişim yapıyorlar mı direkt yoksa iade + satın alma mı yapacağız
Değişim için kuvvetle muhtemel servis raporu falan isterler. O yüzden iade+yeniden alma daha mantıklı.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
değişim yapıyorlar falan demiş başka postlarda satın alan arkadaşlar
Hm hatırladım. HB kendi satıyorsa böyle bir şey vardı evet. Diger firmaları bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ömer
Bir önckei sayfada benim rehberimi paylaştılar. Oraya girip tüm önerilerimi ve önermediklerimi detaylıca görebilirsiniz.

Kisa cevap: MSI.G274QPF E2, Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X, Lenovo R27QE (şartlı)
MSI.G274QPF E2, Philips 27M2N5500 Önerilerini okudum ama bu ikisi arasında kaldım. Bir türlü karar veremedim. Aralarında ciddi bir fiyat farkı yok 250 liraydı en son. Hangisini almalıyım sence?

ubah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
ubah
MSI.G274QPF E2, Philips 27M2N5500 Önerilerini okudum ama bu ikisi arasında kaldım. Bir türlü karar veremedim. Aralarında ciddi bir fiyat farkı yok 250 liraydı en son. Hangisini almalıyım sence?
onlarında satıcıları sıkıntılı, Hepsiburada ve amazon haricî diğer satıcılar da muhakkak sorun yaşanıyor

waleur5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Berkay
Buradaki rehberimi okumanız yeterlidir.
Kısa cevap: MSI G274QPF E2, Philips 27M2N5500 ve APC Q27G4X'ten satıcısı ve fiyatı iyi olanı tercih edin.
Bütçe çıkmazsa ve iyi satıcıdan bulmak şartıyla Lenovo R27QE. Sorunsuzunu bulmak için birkaç değişim yapmanız gerekebilir. Bu yüzden iyi satıcıdan almalısınız.

@flamerood Hocam siz de şu rehberin en altındaki ayarlar nasıl yapılmalı kısmını okuyun:
Mesaj otomatik birleştirildi:

G5 IPS gayet kötü bir model maalesef. Yukarıdaki rehberi okuyarak nedenini anlayabilirsiniz.
neden philips ? öneren yok genelde birde hangisi alınabilir pahalı demişsiniz philipse mesela

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

onlarında satıcıları sıkıntılı, Hepsiburada ve amazon haricî diğer satıcılar da muhakkak sorun yaşanıyor
Hocam normalde MSI'ı ve AOC'u Amazon satıyordu, stok bitmiş. Önerdiğim 3 model de şu an HB kendisi ya da Amazon kendisi tarafından satılmıyor maalesef. Yalnızca Lenovo satılıyor. Lenovo'nun kalite kontrolü sıkıntılı ama değisim ile uğraşırım denirse o alınabilir. Yoksa kalan 3'ünden hangisinin satıcısı daha iyi ise onu alın. Ben o satıciları bilmediğim için net öneri yapamıyorum. Ama ışık sizması, rahatsız edici ölü piksel ya da şiddetli glow sorunu yaşamadıkça hepsi sizi tatmin edecek monitörlerdir içiniz rahat olsun.
BUNLAR DIŞİNDA BİR MODEL ÖNERMİYORUM. Arada çok fark var. (Belki gözden kaçırdığim iyi bir model olabilir ama sanmıyorum.)
neden philips ? öneren yok genelde birde hangisi alınabilir pahalı demişsiniz philipse mesela
Hocam şurada istemeyeceğiniz kadar detayla anlattım. Bakabilirsiniz. Her bunu sorana uzunca yazmak zorunda kaliyorum diye açtım bu konuyu zaten:
Okuduktan sonra ek sorunuz olursa cevaplarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,293
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom