Neler Yeni

Montaj sonrası, Monitöre görüntü gelmiyor

Ynsemr00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre

Arkadaşlar merhabalar ben ekran kartı, psu ve kasa Update ettim. Herşeyi detayıyla anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle eski Gpu arc a750, yeni Gpu gigabyte rx 7700 xt. Psu baya Bi eskiydi onu da ful modüler rog strix 650g ile değiştirdim. Yeni geçtiğim kasa ise Lian Li Lancool 215 snow.
Montaja başlamadan önce ddu ile güvenli modda arc a750 sürücülerini sildim ve sildikten sonra açmadım. Ekran kartını söktüm. Eski psunun kablolarını çıkardım ve anakartı üstündeki donanımla beraber (işlemci, kule tipi soğutucu, ram m2 Ssd) çıkardım.

Sonrasında yeni kasaya anakartı taktım. Bu arada Montajı ilk defa yaptım. Forumdan ve yapay zeka araçlarından yardım alarak taktım herşeyi. Yani yanlış taktığım bişey olabilir emin değilim. Aşağıda belirteceğim neyi nereye taktığımı. Neyse montajı bitirdikten sonra sistemi çalıştırayım dedim.
-Kasanın dahili ön kısmındaki iki fanı çalıştı (argb'leri de sıkıntısızdı)
- kule tipi soğutucu fanı çalıştı (ag400 bunun argb çalışmadı)
-Egzoz fan çalıştı, herhangi bir renk var mı orjinalde bilmiyorum bunda da herhangi bir ışık yanmadı.
-Kasa üstünde ki led yazan butonda çalışıyordu. (tıkladıkça argb renkleri değişiyor.)
-Ekran kartının önünde gigabyte yazan bir argb ışıklandırma var o çalışıyordu.(fanları çalışmadı sanırım yükte değil diye)
-power (kasayı açma) tuşu çalışıyordu fakat kapatmak isteyip tekrar basınca kapatıyordu. Yeniden başlat tuşuna da tıkladıkça hiç bişey olmadı.

Sorun :
İlk prize fişi takıyorum. Sonra powera basıyorum. Kasa güç alıyor her şey çalışıyor sonra Bi anda kasa gücü kesip aniden tekrar başlıyor ondan sonra hiç güç kesmeden aynı şekil çalışmaya devam ediyor. Bu esnada da monitöre hiç görüntü aktarımı olmuyor.

Denediklerim :
Eski ekran kartımı taktım yine olmadı (sanırım sıkıntı ekran kartında değil.)

Ramleri farklı slotlara takıp denedim bu da yaramadı.

PSU da belki kablolar tam oturmamıştır diye onları da biraz daha ittim yine yaramadı.

Bilgili birisi varsa veya başına gelip çözmüş birisi bakabilirse memnuniyet duyarım.

Ben bir kere böyle bir sorun çözmüştüm fakat unuttum nasıl çözüme ulaştığımı..

Bunlarda kabloları nasıl ve nerelere taktığımı bilgileri.

Anakart

PSU'da mb yazan yere anakart kablosunu taktım. Öbür ucunu da anakartta 24 pin girişine bağladım.

İşlemci

PSU da anakart girişinin yanında ki 8 pinli kısma (Cpu/vga/pcı-e) Yazıyor. Oraya CPU kablosunu taktım öbür ucunu da 4+4 olarak anakarta taktım. Üstünde bişey yazmıyor fakat cpu olduğunu biliyorum.

Ssd ve Hub (Sata 3) (Burasına emin değilim)

PSU'da peripheral-IDE / Sata / Molex yazan yere Bir tane sata kablosu taktım. Bir tane sata kablosunun öbür ucunda 4 tane çıkışı vardı bende iki ayrı çıksa ikişer tane ssd bağladım. Bir çıkışına da Hub'u (Çoklayıcı) bağladım. Sonra Ssd'lere farklı daha küçük bir tane daha kablo bağlayıp anakartta ki sata 3 girişine entegre ettim. Sanırım veri kablosu öbürü. Kasa da gelmemişti.

Ekran kartı

Psuda ki cpu/Vga/pcı-e yazan kısma yan yana iki kablo olarak 8+8 pin bağladım öbür ucunu da 6+2 6+2 olarak ekran kartına bağladım.

Kule tipi soğutucu (ag400)

İşlemciden gelen kablo olmaz sanırım kule tipinin ordan iki tane kablo sarkıyordu. Bir tanesi mi anakartta ki d_led 2 yazan yere bağladım. Bir tanesini de cpu fan yazan yere bağladım.

Kasadan sarkan dahili kablolar

Usb 3.0 kablosunu da anakartta bulunan usb 3.2 kısmına taktım başka yere olmuyordu zaten.
HD audio diye bir kabloyu Anakartta F_Audio yazan kısma taktım.

F_Panel kısmına da
üstlü altlı
power sw ve reset sw taktım

Üst power sw yanına da power led + power led - Taktım.
Geri kalanı bos kaldı burası da bu kadar boş kalmamalı diye biliyorum ama çoklayıcıda olabilir bazı şeyler o yuzden kafamı karıştırdı. - + doğru taktım mı emin değilim.
Kasa arkasında ki çoklayıcıda da 3 tane kasa fanı kablosu takılı sanırım. Bunlar çoklayıcı da Fan 1 Fan 2 Fan 3 kısmına takılmış.
Led 3 Led 2 kısmında da beyaz değişik Bi kablo takılı sanırım kasa fan ışığıyla alakalı. Ekstradan bir tane daha Led 2 kısmı var oraya da siyah kablo takılı. Üst kısmında da Led sw yazan bişey takılı iki pinli bu sanırım. Son olarakta m/b-ın yazan bir kablo var bunun öbür ucunu anakartta D_led 1 Yazan kısma taktım. Oraya uyuyordu. Yani çoklayıcı hem anakarta hem psuya bağlı oldu.

(Bide argb - Rgb olayını anlamadım girişler ona göreymiş sanırım umarım ışıklar yanlış takılmamıştır.)

Anakartta boş kalan girişler
SYS FAN 1
SYS FAN 2
SYS FAN 3
CPU OPT
LED_C1
LED_C2
LED CPU
TPM
F_USB2
F_USB1
F_USB32C
PCIEX1_3
PCIEX2
BİR TANE DE M2 SLOTU.
kaçırdığım yoksa boşta bunlar kaldı.

(Tek sata kablosuna 2ssd ve bir çoklayıcı (hub) takmak böyle bir şey için sıkıntı çıkarır mı? Kablonun 4 çıkışı vardı)

Anakart : Gigabyte gaming b550 x V2
İşlemci : r5 5600x

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Efecan
Hata yüksek ihtimal montajdadır hocam ters bişey görünmüyor gibi

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Efecan
Hocam montaj kısmını da nasıl yaptığımı belirttim eğer gözünüze takılan bişey varsa şu yanlış olabilir diye belirtebilirsiniz
Yok gözüme bi yanlış takılmadı ben acaba yazdığınız gibi olmayabilir belki bi yerde hata yapmış olabilirsiniz diye tekrar kontrol etmenizi önerdim hocam

Ynsemr00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok gözüme bi yanlış takılmadı ben acaba yazdığınız gibi olmayabilir belki bi yerde hata yapmış olabilirsiniz diye tekrar kontrol etmenizi önerdim hocam
Sağolun hocam. Bi konuda konu sahibi Bi arkadaş çözmüş sanırım ama çözdüm yazıp kimseye cevap vermemiş 😀 o dönüş yapsaydı belki Bi ihtimal çözümü bulurduk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide tek bir tane sata kablosuna iki ayrı Ssd ve çoklayıcı bağlamak çok güç bindireceği için sıkıntı çıkarmış olabilir mi acaba gerçi görüntüyle Bi alakası yoktur bunun ama

Top Bottom