Neler Yeni

Elektrik kesintisinden dolayı M2 SSD bozuldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mete
Arkadaşlar 04.12.2024 saat 14:30 gibi elektrikler 2 kez git gel yaptı ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda bir döngüye girdi. Sürekli otomatik onarıma girip sonra tekrar kendini yeniden başlatıyordu. İlk başta yazılımsal olduğunu düşündüm dosyalar v.s bozulduğunu fakat m2 ssd ye flash ile windows kurmaya çalışırken windows kurma ekranı geldiğinde yükleme kısmı sürekli dönüp duruyordu. 30 dk falan bekledim bir şey değişmedi sonra oyunlar için kullandığım harddiskimin üzerine kurmayı denedim ve direkt kuruldu. Yani 4 yıl önce zar zor aile yardımıyla topladığım orta-üst segmen bilgisayarımın ssd'si bozuldu ve o zamanın orta-üst denecek 1TB 3500-3000 olan ssdi çöp oldu. Şuan günümüzün ssdlere baktığımızda ortalama 1TB ssdler ortalama 3.500 TL. Ne yapmalıyım ? Şikayet var'a YEDAŞ hakkında şikayette bulunsam bir çözüme varabilir miyim ? Bu maduriyeti mi devlet veya herhangi bir kurum karşılıyor mu ? Bir bilginiz var mı ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar 04.12.2024 saat 14:30 gibi elektrikler 2 kez git gel yaptı ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda bir döngüye girdi. Sürekli otomatik onarıma girip sonra tekrar kendini yeniden başlatıyordu. İlk başta yazılımsal olduğunu düşündüm dosyalar v.s bozulduğunu fakat m2 ssd ye flash ile windows kurmaya çalışırken windows kurma ekranı geldiğinde yükleme kısmı sürekli dönüp duruyordu. 30 dk falan bekledim bir şey değişmedi sonra oyunlar için kullandığım harddiskimin üzerine kurmayı denedim ve direkt kuruldu. Yani 4 yıl önce zar zor aile yardımıyla topladığım orta-üst segmen bilgisayarımın ssd'si bozuldu ve o zamanın orta-üst denecek 1TB 3500-3000 olan ssdi çöp oldu. Şuan günümüzün ssdlere baktığımızda ortalama 1TB ssdler ortalama 3.500 TL. Ne yapmalıyım ? Şikayet var'a YEDAŞ hakkında şikayette bulunsam bir çözüme varabilir miyim ? Bu maduriyeti mi devlet veya herhangi bir kurum karşılıyor mu ? Bir bilginiz var mı ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ve hani 3.500 TL çok diyen olacak ama arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim bir yandan okuyup bir yandan ihtiyaçlarımı karşılarken ayriyetten oluşan bu şeye para yetiştiremem. Hani o yüzden 3.500 TL para değil diyenler evet günümüzde bakılınca para değil ama benim durumumda olan biri için gidip ssdye 3.500 TL verecek param yok şuan malesef.

Ve hani 3.500 TL çok diyen olacak ama arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim bir yandan okuyup bir yandan ihtiyaçlarımı karşılarken ayriyetten oluşan bu şeye para yetiştiremem. Hani o yüzden 3.500 TL para değil diyenler evet günümüzde bakılınca para değil ama benim durumumda olan biri için gidip ssdye 3.500 TL verecek param yok şuan malesef.
Çok yazmışım pardon 3.500 TL ye az diyen olacak. şeklinde

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Emre
Discord
necromancerr

kanka ortalama 1 tb ssd ler 3500 demişsinde 3200 e en baba ssdlerden kc3000 var

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...xceria-g2-1tb-m-2-disk-fiyati,1584803490.html 2200'e tertemiz işini görür.
ki sisteminin yanında akım dalgalanmasının önüne olabildiğince geçebilmenin adına ups almaya bak derim. yada en azından bi akım korumalı priz al ups kadar olmasada idare eder seni.
Ayrıca devletin karşılayacağını sanmam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ek bilgi olarak. Tekrar windowsu oyun depolamak için kullandığım harddiske kurdum. Bios ekranında m2 ssd'yi okuyor yani gözüküyor ama windowsun disk yönetimi kısmında ve cmd den disk listesine baktığımda göremiyorum. ssd yi taktığımda öncelik harddiski boot etme olmasına rağmen 1-2 dk geç başlatıyor muhtemelen ssd yi başlatmaya mı çalışıyor yoksa okumaya mı bilmiyorum sonra harddiskteki windowsu başlatıyor ve açılıyor. Bir bilgisi olan var mı ssd ye baktığımda görürce herhangi bir yanığa veya erime göremedim yüzeysel olarak. XPG markasına yazsam yardım amaçlı hani tamir edilebilir bir şey ise tamire yollamayı teklif etsem geri dönüş yaparlar mı ?

siimsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Ali Şimşek
hocam o sizin sorumluluğunuz altında oluyor hiçbir şey yapmazlar bi de üzerinden 4 yıl geçmiş. akım korumalı priz alabilirsiniz.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,062
İsim
.
Ek bilgi olarak. Tekrar windowsu oyun depolamak için kullandığım harddiske kurdum. Bios ekranında m2 ssd'yi okuyor yani gözüküyor ama windowsun disk yönetimi kısmında ve cmd den disk listesine baktığımda göremiyorum. ssd yi taktığımda öncelik harddiski boot etme olmasına rağmen 1-2 dk geç başlatıyor muhtemelen ssd yi başlatmaya mı çalışıyor yoksa okumaya mı bilmiyorum sonra harddiskteki windowsu başlatıyor ve açılıyor. Bir bilgisi olan var mı ssd ye baktığımda görürce herhangi bir yanığa veya erime göremedim yüzeysel olarak. XPG markasına yazsam yardım amaçlı hani tamir edilebilir bir şey ise tamire yollamayı teklif etsem geri dönüş yaparlar mı ?
Geçmiş olsun devlet karşılamaz sen XPG ye yaz ama durumu anlatma kendi kendine oldu de insaflarına kalmış artık belki çok düşük ihtimal müşteri memnuyeti için yenisini yollarlar

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Yapabileceğin bir şey yok, tek çare yenisini almak.
M2 ler 2k dan başlıyor.
Tamiri var mıdır bilmiyorum, tamire de verebilirsin. Yandaki küçük direnç vs lerde arıza varsa çözerler de, direkt depolama kısmında ise sok çöpe.

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Furkan Aydın
Tüketici hakem heyetine verirseniz haklı çıkma ihtimaliniz yüksek. Yüksek voltajda suçlu elektrik dağıtım şirketi oluyor ve bozulan ürünün ücretini karşılamak zorunda kalıyor. Yani diğer arkadaşların söylediği gibi sorumluluk size ait diye bir mevzu yok. Sorumluluk dağıtım şirketine ait . Fakat sistem eskisi gibi işlemiyor. Tüketici hakem heyeti çok yavaş ve çok bilinçsiz kişilerce kontrol sağlanıyor şuanda.
Ek olarak : İlk önce servise göndermeniz ve rapor olarak elektrik arızası raporu verilmeli. Ondan sonra bu rapor ile tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar tüm yanıtlarınızı okudum teşekkür ederim mesajlarınız için. Ayriyetten ADATA SSD TOOLBOX'ını da kurdum orada da bir türlü tanıyamıyor. Biraz ümidim var oda elektrikler geldikten sonra ilk açtığımda bi otomatik kurtarma ile bir şeyler yapmaya çalışıyordu sistem dosyalarını düzeltmeye falan ama onu bir kaç resetlenmesinden sonra daha da o moda girmedi. Bir eski bir tanıdığım bilgsiyardı var yazılımsal olarak bakması için götüreceğim olmadı XPG desteğe yazacağım gönder bi bakalım derlerse gönderirim. Bakalım inşallah yazılımsal bir sorundur. Maddiden çok birde elime aldığımda manevi bir değeri var. Zorla bir şekilde kendim aldığım ilk sistemim o yüzden her parçanın o ana ait anısı var diyeyim.

siimsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Tüketici hakem heyetine verirseniz haklı çıkma ihtimaliniz yüksek. Yüksek voltajda suçlu elektrik dağıtım şirketi oluyor ve bozulan ürünün ücretini karşılamak zorunda kalıyor. Yani diğer arkadaşların söylediği gibi sorumluluk size ait diye bir mevzu yok. Sorumluluk dağıtım şirketine ait . Fakat sistem eskisi gibi işlemiyor. Tüketici hakem heyeti çok yavaş ve çok bilinçsiz kişilerce kontrol sağlanıyor şuanda.
Ek olarak : İlk önce servise göndermeniz ve rapor olarak elektrik arızası raporu verilmeli. Ondan sonra bu rapor ile tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.
akım dalganması çok normal bi durum bi binada eş zamanlı 3-4 klima çalışsa bile bu durum olabilir. sonuçta doğru değil alternatif akım kullanılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,579
Üyeler
163,345
Son üye
slexi
Top Bottom