Neler Yeni

7. Sınıf ailem yüzünden hiç ders çalışasım gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Alp Eray
ailenden pek bi farkın yok,meslek lisesinin inek sürüsüyle dolu olduğunu sana kim söyledi????
Liseden liseye değişir ama etrafımda meslek lisesine gidipte düzgün bir ortamda olan çok az kişi gördüm, meslek liseleri kötü demiyorum hatta meslek liseleri bana kalırsa önemli liselerdir fakat bir çoğunun taban puanı belli, notu düşük olan mesleğe gidiyor. LGS sınavından düşük alanlar ya çalışmıyor, yada hep serseri tipler oluyorlar. Tabii hepsi böyle değildir, ama etrafımdaki abilerimin ablalarımın gittiği okullarda durum böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tmm en sigma ultra zeka sensin
Tabi.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,828
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Liseden liseye değişir ama etrafımda meslek lisesine gidipte düzgün bir ortamda olan çok az kişi gördüm, meslek liseleri kötü demiyorum hatta meslek liseleri bana kalırsa önemli liselerdir fakat bir çoğunun taban puanı belli, notu düşük olan mesleğe gidiyor. LGS sınavından düşük alanlar ya çalışmıyor, yada hep serseri tipler oluyorlar. Tabii hepsi böyle değildir, ama etrafımdaki abilerimin ablalarımın gittiği okullarda durum böyle.

Tabi.
tamamen ezbere konuşuyorsun bir şey bildiğin yok

Son düzenleme:

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,828
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
bu gün pazar, okuldan arkadaşlarla halı saha maça gittik, 5 saat durduk. Eve geldim, duş aldım ders çalışacaktım ki pazar günü kendime tatil olsun dedim. Tamam kabul ediyorum normalde aşırı fazla ders çalışan biri değilim ama 1 gün dinlendim diye salonda mutlu mutlu beyblade izlerken annem geldi ve bana ağzımdan bir kere daha nilgisayar lafı çıkarsa rtx 4070S ve b650 anakartı çöpe qtqcqğını söyledi ( bilgisayqrım bozultu ve annem iyi bir çocuk olursam bilgisayar almama izin vereceğini söylemişti, ama anlaşmada test çözmekle ilgili bir şey yoktu) şimdi biraz geriye gidelim… 5 sınıf yazı, İOKBS buraluluk sınavına girecektim ve tabii ders işini biraz aksattım. Sonra annem bana baya baskı uygulamaya başladı, klavyemi aldı (bursu kazqndığımdada vermemişti) biz o yaz boyunca küstük, ve ben hergün 3-4 saat ağlıyordum, sırf saçma sapan kurallarına uymadım diye bana bağırdı çağırdı o yasak bu yasak bende bıktım. Ablam bana yardım etti, düzenli olarak derslerimle ilgilendi ve ablam olmasa dahi artık ablam için ders çalışıyordum ve sıkılmadan yapıyordum. Şimdi ise geçen hafta bana notları hepsi 100 olmazsa bilgisayar almayacağını, ekran kartını ya lışıkla aldığını söyledi (oturma orgqnı bilgisi) ve şimdide beni ders çalışmaya teşvik edicek hiç bir davranışta bulunmamasına rağmen beni ders çalışmam için zorluyor, bemde sıkıla utana birşeyler yapıyorum. Az önce babamla konuştum, dedim madem beceremiyor sorunlarımızı çözemeyi gitsin pazartesi günü gitsin sınıf hocasıyla ı rehber hpcwsıylamı neyse artık konupsun dedim, zaten okulu sevmiyorum orda bunalıyorum orda gördüğüm aynı şeyi evde çekmiyim dedim, e tqbii anlamqdı. Ablam artık ünüversite öğrencisi, evde her zaman olmuyor arkadaşlarıyla ev tuttular. Bakın sorun biraz bende olqbilir tamam ama sorun benle alakalı değil, çalışsam bal gibi çalışırım, rehber hocasıda sınıf hocasıda benle tek tek ilgileniyor bir şey olduğunda, pazartesi günü ben gitçem iki öğretmenlede konuşacam ama siz bilgili abilerim, sizden büyüyle fln herşeyi yoluna koymanızı istemiyorum, benim yolumdqn geçmiş birisinin ağzıyla durumu hafifletmek için ne yapmam gerektiğini soruyorum. (Çok devrik bir metin oldu ama siz anladınız derdimi)
Dostum inan liseye geçince ortaokul o kadar kolay geliyor ki,banada böyle diyorlardı inanmıyordum o yüzden günde 500 soru falan çözmene gerek yok,düzenli olarak günde 100 soru çözsen yeter inan bana.Derslerinin iyi olduğunu söylüyorsan konu eksiğin yoktur,sen 100 soru çöze çöze bütün soru tiplerini ezberleyeceksin soruyu görür görmez ne arayacağını bileceksin.Ben paragraf çözmeyi çok seviyordum normalde hiç ders çalışmazdım ama full paragraf çözerdim hikayesi vs olsun,lgsde türkçede rahat 6-7 soru ezberlediğim soru tipinden geldi 5 dakika uğraşmadım.

İyi bir liseye gitmek önemli neden diye sorarsan şuan meslek lisesinde uçak bakım okuyorum,bölüm güzel ancak öğrenciler berbat sen sınıfta ne kadar ders dinlemek istesen zar zor dinliyorsun,güç hiyerarşisi oluyor.Anadolu veya fen lisesi bu yüzden önemli,ders dinlemek isteyen dinliyor.Fen lisesi önermiyorum neden dersen sosyal hayatın yok,dersler önemli ama hayatı ders diye diye kaçıramayız ortalama veya ortalama üstü bir anadolu lisesi öneririm.He ben yaparım derside dinlerim diyorsan ileride seçeneğin mesleğe bağlı örneğin mühendislik istiyorsan meslek liseleri çok çok daha avantajlı.

Universitede 5. yilim hala evdeyken ders calisamiyorum. Ailenle olan iliskine bagli olarak bazi seyleri degistiremiyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Alp Eray
geçen gün tecnophat da yine bu aynı konuyu açmıştı çocuk parkında oyna dediğim için uzaklaştırma yedim
Ne güzel etmişsiniz eminim çocuk sayanizde çok daha mutludur

Dostum inan liseye geçince ortaokul o kadar kolay geliyor ki,banada böyle diyorlardı inanmıyordum o yüzden günde 500 soru falan çözmene gerek yok,düzenli olarak günde 100 soru çözsen yeter inan bana.Derslerinin iyi olduğunu söylüyorsan konu eksiğin yoktur,sen 100 soru çöze çöze bütün soru tiplerini ezberleyeceksin soruyu görür görmez ne arayacağını bileceksin.Ben paragraf çözmeyi çok seviyordum normalde hiç ders çalışmazdım ama full paragraf çözerdim hikayesi vs olsun,lgsde türkçede rahat 6-7 soru ezberlediğim soru tipinden geldi 5 dakika uğraşmadım.

İyi bir liseye gitmek önemli neden diye sorarsan şuan meslek lisesinde uçak bakım okuyorum,bölüm güzel ancak öğrenciler berbat sen sınıfta ne kadar ders dinlemek istesen zar zor dinliyorsun,güç hiyerarşisi oluyor.Anadolu veya fen lisesi bu yüzden önemli,ders dinlemek isteyen dinliyor.Fen lisesi önermiyorum neden dersen sosyal hayatın yok,dersler önemli ama hayatı ders diye diye kaçıramayız ortalama veya ortalama üstü bir anadolu lisesi öneririm.He ben yaparım derside dinlerim diyorsan ileride seçeneğin mesleğe bağlı örneğin mühendislik istiyorsan meslek liseleri çok çok daha avantajlı.
500 soru falan çözmüyorum, çok haklısın benim problemim o 100 soru için burnumdan getirmeleri, dakka başı ders ders ders insanın motivesi sıfıra iniyor birde yok telefon yok bisiklet yasağı fln insanı çileden çıkartıyor. Şu an krndimi daha iyi hissediyorum, bana yardımcı olan herkese özelliklede @lalo_salamanca ve @TinerciAlper abilerime en büyük saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Eğitim hayatınızda başarılar dilerim

Son düzenleme:

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,080
İsim
Mehmet
İstediğm şey bu zaten, konuşmaya çalışdım kavga, sakince konuştum tehdit, hocayla konuştular demiş 80 soru, affedersinde ben ne 80 soru çözcem 7. Sınıfta kafqdan gidik karı. Hadi çözdüm onlada yetinmiyorlar. Ben kaç kere dedim bana ne ders ne okul hakkında bir şey söyleyin diye yok dinlemiyorlar, hayatım boyunca okul kadar iğrenç bir yer gördüysem orasıda okul tuvaletidir bu düşüncelerimi üstüne eve taşımak istemiyorum,

Hocam yetinmiyorlar 80 soruyla, 100 diyorlar. Tamam 1-2 saatte hallolur ama benim kursumda var, arkadaşlarımda var, okulumda var molamda var 80-100 ertesi gün 120 zorlıyorlar sadace

abi benden büyüksün diye laf etmek istemezdim ama bu cevabı hangi kafayla yazdın acaba? Ben ders çalışamamaktan şikayetçiyim gelmiş diyorsun hayatının 4 yılını daha inek sürüsüyle geçir, çok merak ediyorum acaba şu an hayatınız nasıl gidiyor. İşin kötüsü ben bu yazıyı yazarken depresif bir haldeydim ve depresif biri senin yazdığın fikri hemen benimseyebilir. Fark etmiyor olabilirsin ama yazdın bir qvuç kelime bir çocuğun hayatını değiştirmeye yeter, lütfen biraz dikkatli olun cevap yazqrken

İlk sınavlarda bocalarım genelde ( 1-2 notum 80-90 gelir) ikinci sınavlarda hallederim her şeyi. Notlara bakmıyorlar çözdüğüm soruya bakıyorlar. Günde 80 çöz diyorlar yapıyorum sonra geliyorlar şu kadar aylık soru çöcrn bu kadar yıllık soru çözcen ( aylık 30K soru nedir aw)
Olm Ben kendi hayatından sana bir tavsiye verdim niye bu kadar abarttın

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,828
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks

500 soru falan çözmüyorum, çok haklısın benim problemim o 100 soru için burnumdan getirmeleri, dakka başı ders ders ders insanın motivesi sıfıra iniyor birde yok telefon yok bisiklet yasağı fln insanı çileden çıkartıyor. Şu an krndimi daha iyi hissediyorum, bana yardımcı olan herkese özelliklede @lalo_salamanca ve @TinerciAlper abilerime en büyük saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Rica ederim pasam her zaman

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Alp Eray
1733763492140.png

Biraz fazla kasmışım kusura bakma, amacım saygısızlık yapmak değildi

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

Yasak konusu seni düşündükleri için,şimdilik hayatını buna göre şekillendirmen lazım benimkilerde öyleydi lgs günü sınavdan sonra annem direk artık git dışarıya istediğin gibi gez demişti.Lisede zaten kısıt eğer düzgün biriysen olmuyor ben farklı şehirlere tek başıma gidebiliyorum sıkıntısız.Okulla yurt dışına bile çıktım.

trrkerim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kerim topçu

Tabi.
Biraz zekisen rahat 300 alirsin hic calismadan ama çalışmanı öneririm ben çok pişman oldum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,201
Üyeler
162,649
Son üye
Roter
Top Bottom