Neler Yeni

AMD mi Intel Uyumlu Sistem mi?

PunkiesT

80+ Bronze
Elimde AMD Ryzen 5 7600 X göre Anakart mı(Upgrade) alsam yoksa 14. Nesil İşlemcili tercihen Intel i5 14600KF veya 14600K uyumlu bir Anakart alıp upgrade edip bir sistem mi kursam? Yoksa elimde bulunan Ryzen 5 7600X başka bir Anakart alıp Anakart güncellemesimi yapsam?

Anakart = ASUS Prime B650M-A Wi-Fi ( Değiştirelecek)
Ekran Kartı = ASUS Dual 6700XT
RAM = İade
SSD = Samsung 980 Pro 1 TB
İşlemci Soğutucu = ID-Cooling FrostFlow X240 Lite SNOW 4 PIN PWM 240mm SIVI SOGUTUCU

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Kaan
anladığım kadaryıla elinde 7600x var ve buna göre anakart almak istiyorsun yada intel işlemci alıp ankart almak isitiyorsun doğrumu anladım
eğer bu durum daysan bence sadece anakartı msi b 650 gaming veyya bütçen iyise tomahawk alabilirsn
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama tomahawk alırsan işlemci ve anakart orta üst olunca ekran kartı düşük kalırmı emin değilim

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
ulaş dursun
Elimde AMD Ryzen 5 7600 X göre Anakart mı(Upgrade) alsam yoksa 14. Nesil İşlemcili tercihen Intel i5 14600KF veya 14600K uyumlu bir Anakart alıp upgrade edip bir sistem mi kursam? Yoksa elimde bulunan Ryzen 5 7600X başka bir Anakart alıp Anakart güncellemesimi yapsam?

Anakart = ASUS Prime B650M-A Wi-Fi ( Değiştirelecek)
Ekran Kartı = ASUS Dual 6700XT
RAM = İade
SSD = Samsung 980 Pro 1 TB
İşlemci Soğutucu = ID-Cooling FrostFlow X240 Lite SNOW 4 PIN PWM 240mm SIVI SOGUTUCU
hocam b650 ma anakartı neden upgrade ediyorsunuz ki güzel bir anakart o. elinizde 7600x varsa kullanmaya devam edin güzel işlemci o. upgrade yapıcaksanız bir tek ekran kartını upgrade yapın.

PunkiesT

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam b650 ma anakartı neden upgrade ediyorsunuz ki güzel bir anakart o. elinizde 7600x varsa kullanmaya devam edin güzel işlemci o. upgrade yapıcaksanız bir tek ekran kartını upgrade yapın.
Sistem kasıyor Mavi ekran hatası alıyorum 60 defa format attım bütün parçaları servise yolladım Anakart'ı 2 defa . İşlemci ve Ram servisleri Memetest sonucu olarak Anakart gözüküyor denildi ama hiç bir zarıza bulamadılar. Enson Uyumlu Bellek dediler Anakart servisinden bende ya Anakartı değiştireceğim ya da intele geçeceğim . intelde kötü durumda olduğunu düşünürsek Anakart güncellemesi gibi gözüküyor

anladığım kadaryıla elinde 7600x var ve buna göre anakart almak istiyorsun yada intel işlemci alıp ankart almak isitiyorsun doğrumu anladım
eğer bu durum daysan bence sadece anakartı msi b 650 gaming veyya bütçen iyise tomahawk alabilirsn

ama tomahawk alırsan işlemci ve anakart orta üst olunca ekran kartı düşük kalırmı emin değilim
Bilmiyoruım kasmasın mavi ekran hatası vermesin bütçeyi düşünecek değilim 1 buçuk senedir ızdırap oldu sistem bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
ulaş dursun
hocam sana yeni anakart yollamalarını talep ettin mi? defolu mal gelmiş sana şansına işlemcide sorun olucağını sanmam kolay kolay.

ramleri değiştiriyorsun zaten anladığım kadarıyla belki o bile sorunu çözer belli olmaz.

eğer geri almıyorlarsa anakartı https://www.google.com/url?q=https:...yESYQguUECA0&usg=AOvVaw2MPeH-iNipFB9wyp-bEpj1 şuna bir bakabilirsin güzel anakart fp olarak. biraz daha pahalı biri istersen ona göre öneririz bütçe dostu bu.

PunkiesT

80+ Bronze
hocam sana yeni anakart yollamalarını talep ettin mi? defolu mal gelmiş sana şansına işlemcide sorun olucağını sanmam kolay kolay.

ramleri değiştiriyorsun zaten anladığım kadarıyla belki o bile sorunu çözer belli olmaz.

eğer geri almıyorlarsa anakartı https://www.google.com/url?q=https://www.amazon.com.tr/Biostar-B650MP-PRO-6000MHz-Anakart/dp/B0B76CDHFY?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=AX7PT1QHGGDCD&opi=95576897&sa=U&ved=0ahUKEwjzpaqVkJuKAxXAQPEDHVQyESYQguUECA0&usg=AOvVaw2MPeH-iNipFB9wyp-bEpj1 şuna bir bakabilirsin güzel anakart fp olarak. biraz daha pahalı biri istersen ona göre öneririz bütçe dostu bu.
Evet 2 kere servis gönderildi hiç bir sorun görülmedi aksine uyumlu bellekler al denildi bende artık uğraşmaktan sıkıldım zaten Asus servisi çok kötü iletişim bile kuramıyorsun .Fiyat performans aramıyorum sorun yaşamak istemiyorum o yüzden başka ekran kartı bakarım heralde

PunkiesT

80+ Bronze

PunkiesT

80+ Bronze
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,601
Üyeler
162,839