Neler Yeni

Bu monitörü önerir misiniz

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hangi OLED daha iyidir bilmiyorum ama ben OLED tercih ederdim açıkcası.
Yalnız örneğin Samsung olanda:
Olabilir. E-sporcular falan genelde 24 tercih ediyor.

Asus PG248QP ve diğer Zowie gibi premium bir ürün değil o Dell 500Hz ama yine de 500Hz 500Hz'dir. Yüksek Hz'in avantajı çok. Ama eğer 360+Hz OLED alabilecekseniz önerebilir miyim bilmiyorum. Zira Dell'de strobe o kadar iyi değil diye hatırliyorum. IPS + 500Hz olduğu için PG248QP gibi ya da yüksek Hz OLED gibi hareket bulanıksız bir şey elde edebilir misiniz bilmiyorum Hz'e rağmen.

Dediğim gibi, ben o bütçedekileri ezbere bilmiyorum. Modelleri tek tek incelemem lazim hangisi en iyi olur diye ona da vaktim yok. Kısa bir iş değil hele de işin içine strobe vs OLED girince.

Bu arada strobe ne bilmiyorsaniz:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ucuz OLED'lerin pek çok sorunu olduğunu unutmamalısınız ama.
1) Özellikle 2K ve QD olanlarda yazı netliği düşuk.
2) VRR titremesi ciddi bir sorun. FPS'nin Hz'e yetişemediği durumlarda VRR açmak istersiniz muhtemelen ama VRR titremesi yüzünden kullanamayabilirsiniz (+200FPS'TE VRR çok lazım olur mu bilmiyorum ama...)
3) OLED'ler ısınır. Ucuz OLED'lerde soğutma olmadığı için sıcak iklimde sıkıntı olabilir. Ve OLED'ler sıcaklığa hassastır.
4) Ucuz OLED'lerin SDR parlaklığı (Büyük çoğunlukla kullanacağinız senaryo) çok düşuk olabilir (200, 250 nit gibi)
5) Yeni nesil olmazsa Burn-in sıkıntı olabilir. Riski azaltmak için en yeni nesle ve soğutmalı modellere bakmak lazim.
6) OLED'ler kullandıkça çok daha hızlı eskir. Renkleri degişir ve parlaklığı azalir. Adı üstünde "O"rganik bileşenler içermesinden kaynaklı.
7) Yine QD olanlarda ışık monitöre vurduğunda siyahlar mor olur.

Daha vardır.
Henüz sorunsuz bir panel tipi yok. İnsanların dediği gibi bas parayı al olmuyor maalesef.
Burada saydığim sorunlardan 1,2,4,7 var.
(6 hepsi için geçerli ama zamanla iyiye gidiyor bu konuda OLED'ler. Ve Samsung hem yeni hem de aktif soğutmaya sahip. Dolayisiyla sorun yok diye değerlendirdim.)

tokac51

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Abdullah
1000166375.jpg

1000166376.jpg

Hangi OLED daha iyidir bilmiyorum ama ben OLED tercih ederdim açıkcası.
Yalnız örneğin Samsung olanda:

Burada saydığim sorunlardan 1,2,4,7 var.
(6 hepsi için geçerli ama zamanla iyiye gidiyor bu konuda OLED'ler. Ve Samsung hem yeni hem de aktif soğutmaya sahip. Dolayisiyla sorun yok diye değerlendirdim.)
Reis eline emeğine sağlık oled benim için çok faydalı degil gibi bilmiyorum hangisini alacağımı ağırlıklı fps oyuncusuyum tn panel yada Fast ips panel alacağım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam dediğim gibi. Benim bildiğim bir bütçe aralığı değil. Bilsem net bunu alın derim zaten diğer konulardaki gibi.

İşin içine strobe modelleri giriyor, OLED giriyor, 500HZ IPS giriyor. Oturup 2 dakika bakayim diyeceğim bir şey de değil.
Şansımızi bi @CONK BAYIRI @Adriatique ve @𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦 ile deneyelim. Belki onlar biliyordur. Ama cevap verirler mi bilmiyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Reis eline emeğine sağlık oled benim için çok faydalı degil gibi bilmiyorum hangisini alacağımı ağırlıklı fps oyuncusuyum tn panel yada Fast ips panel alacağım
XL2566K'nın sorunu eski olması. Muhtemelen bu fiyata daha iyi strobe modelleri çıkmıştır çoktan.

tokac51

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Abdullah
Hocam dediğim gibi. Benim bildiğim bir bütçe aralığı değil. Bilsem net bunu alın derim zaten diğer konulardaki gibi.

İşin içine strobe modelleri giriyor, OLED giriyor, 500HZ IPS giriyor. Oturup 2 dakika bakayim diyeceğim bir şey de değil.
Şansımızi bi @CONK BAYIRI @Adriatique ve @𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦 ile deneyelim. Belki onlar biliyordur. Ama cevap verirler mi bilmiyorum.

XL2566K'nın sorunu eski olması. Muhtemelen bu fiyata daha iyi strobe modelleri çıkmıştır çoktan.
Sağol hocam çok teşekkür ederim emegine sağlık etiketlenen arkadaşlar görünce cevap verirseniz sevinirim

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Saylan
Dostum Rekabetçi FPS oyuncusuysan 24.5 dışına çıkmayacaksın ve 1080p olacak. Bu özellikleri karşılayan monitörleri dikkate almanı tavsiye ederim. Konuda yazdığın modeli alabilirsin ama ASUS'da ölü pixel muhabbeti oluyor genelde. 2 Defa ASUS Monitör aldım ikisindede vardı ama önemsiz yerlerdeydi dikkat etmedim. Bütçe dışına çıkabilirsen BENQ'da tavsiye ederim.

Tavsiye edebileceğim bir model ;

tokac51

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Abdullah
Dostum Rekabetçi FPS oyuncusuysan 24.5 dışına çıkmayacaksın ve 1080p olacak. Bu özellikleri karşılayan monitörleri dikkate almanı tavsiye ederim. Konuda yazdığın modeli alabilirsin ama ASUS'da ölü pixel muhabbeti oluyor genelde. 2 Defa ASUS Monitör aldım ikisindede vardı ama önemsiz yerlerdeydi dikkat etmedim. Bütçe dışına çıkabilirsen BENQ'da tavsiye ederim.

Tavsiye edebileceğim bir model ;
Kanka oled monitoru sende mi önermiyorsun
Ağırlıklı rekabetci oyun oynuyorum

Bütçe dışına çok çıkmak istemiyorum sonuc olarak profesyonel oyuncu değilim kendi çapımda oynuyorum sadece

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Saylan
Kanka oled monitoru sende mi önermiyorsun
Ağırlıklı rekabetci oyun oynuyorum

Bütçe dışına çok çıkmak istemiyorum sonuc olarak profesyonel oyuncu değilim kendi çapımda oynuyorum sadece
Rekabetçi FPS için TN veya FAST IPS çok fazla kullanıyor. Kendi çapındada olsa sonuç olarak ağırlıklı o oyunu oynayacaksın attığım modeli tavsiye ederim valo prof kasan arkadaşlarıma aldırdığım bir model.

tokac51

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Abdullah
Rekabetçi FPS için TN veya FAST IPS çok fazla kullanıyor. Kendi çapındada olsa sonuç olarak ağırlıklı o oyunu oynayacaksın attığım modeli tavsiye ederim valo prof kasan arkadaşlarıma aldırdığım bir model.
Sana özelden yazdim başkan

TLCWeeb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Berke
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Berkay Demir

ben oled g6 alirdim. o kadar para verecegim monitorun tek gorevi yuksek hz ve strobe olmamali.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ben oled g6 alirdim. o kadar para verecegim monitorun tek gorevi yuksek hz ve strobe olmamali.
İşiniz e-spor ise olur. Tek görevi strobe derken strobe'un zaten aşırı kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur? Ama evet strobe model alınırsa kalan her şeyden feragat çok fazla. Zaten o yüzden sadece ust seviye rekabetçi oynayıp bunu göze alana öneriyoruz. Kendi bunun için sordu bu konuyu yanlış hatırlamıyorsam.

Ama G6 da sıkıntısı çok bir model. Onu atlamamak lazım.

Son düzenleme:

tokac51

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Abdullah
İşiniz e-spor ise olur. Ama evet strobe model alınırsa kalan her şeyden feragat çok fazla. Zaten o yüzden sadece ust seviye rekabetçi oynayanlara öneriyoruz. Kendi bunun için sordu bu konuyu yanlış hatırlamıyorsam.

Ama G6 da sıkıntısı çok bir model. Onu atlamamak lazım.
Asus rog olanı aldim dostum oledler de ısınma ekran yanması gibi riskler oluyormuş o kadar paraya verip birde o riski almak istemedim asusun fiyatı da iyiydi o ürünü aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,778
Üyeler
163,723
Son üye
Moon34
Top Bottom