Neler Yeni

İşlemcimden hafif cızırtı sesi geliyor

Rality

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yakupcan Kaya
Video atamadım fakat dün yeni kasaya geçtim o zamandan beri bilgisayarı kullanmayıp sessiz olduğumda o sesin geldiğini farkettim işlemcinin fanından geliyor neden olabilir açıp kontrol ettim bi sıkıntı yok i3-12100F

marilyn

80+ Silver
Video atamadım fakat dün yeni kasaya geçtim o zamandan beri bilgisayarı kullanmayıp sessiz olduğumda o sesin geldiğini farkettim işlemcinin fanından geliyor neden olabilir açıp kontrol ettim bi sıkıntı yok i3-12100F
coilwhine dedikleri bobin cızırtısı olabilir ama coil whine yükde ekran kartından yada psu dan gelir işlemciden geldiğine eminmisin ?

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Eymenarthur
işlemciden gelmesi ilginç bence psu veya ekran kartından geliyordur bu yük altındamı oluyor boştamı

Rality

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yakupcan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
coilwhine dedikleri bobin cızırtısı olabilir ama coil whine yükde ekran kartından yada psu dan gelir işlemciden geldiğine eminmisin ?
işlemciden gelmesi ilginç bence psu veya ekran kartından geliyordur bu yük altındamı oluyor boştamı
Hocamlar işlemci fanını durdurdum yine geliyor ama işlemcinin etrafından geliyor boştaykende yükteykende oluyor rahatsız etti
Mesaj otomatik birleştirildi:

tam m2 ssd takma yerinden geliyor

Son düzenleme:

marilyn

80+ Silver
Hocamlar işlemci fanını durdurdum yine geliyor ama işlemcinin etrafından geliyor boştaykende yükteykende oluyor rahatsız etti

tam m2 ssd takma yerinden geliyor
ekran kartından geliyor dostum coilwhine eğer çok kafa ütülemiyorsa kullan geç yok benim kafam şişiyor diyorsan değişim yada iade iste

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
ekran kartından geliyor dostum coilwhine eğer çok kafa ütülemiyorsa kullan geç yok benim kafam şişiyor diyorsan değişim yada iade iste

Sistemi bugün topladım ve taktım. Pubg oyununu açtım, grafik ayarlarını değiştirirken bu ses vardı, oyun grafik ayarlarından keskinleştirmeyi kapattığım zaman seste kayboldu. Açtığımda tekrar geldi kapattım tekrar gitti.

Rality

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yakupcan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

yok kral böyle değil az öncede baktım çok az ve tiz geliyor kasanın diğer tarafını açıp kafamı koydum anakartın oradan geliyor ekran kartında bi sorun yok kasayı dün taktığımdan beri böyle sesi normal insanları rahatsız etmez ama ben takıntılıyım biraz o yüzden sordum

neyse m2 ssd tarafından geliyor gibi ama çok takmazsam ilerde belki kendiliğinden geçer yada alışacağım bu sese :D

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Erhan Akçay
Bu ses genelde ekran kartı veya psudan gelir. Nadiren anakarttan da gelebilir bu enderdir ama. O işlemciden gelmiyordur çünkü işlemcinin yapısında cızırtı çıkaracak bobin gibi malzemeler olmadın dan işlemciden gelmez. Ekran kartı veya psu dan gelmediği eminse ufak bir ihtimal anakarttan gelebilir. İşlemci çevresi dediniz aslında soket çevresi anakart oluyor.

Anakartan daha hafif ses gelebilir ekran kartı ve psuya göre...

Çünkü anakartlar da da bunu sesi nadiren yapabilecek parçalar var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,077
Üyeler
162,769
Son üye
BARIS31
Top Bottom