Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bütçe kısıtlık olduğu için Biostar daha mantıklı geliyor.Ama aklımda iki soru var.yorumlardan okudugum kadarıyla bazıları biosunu begenmemiş(benim biosla işim olmadığı için fark etmiyo ama uzun süre güncelleme alsa iyi tabi) ve 9700x stabil 5.5 ghz hızında 140- 150 wattda çalıştırabilir mi?
Şimdi biosla her gün defalarca işiniz olmayacağı için sorun yok. Onu bnm kullandım colorful ankart ve asrock içinde diyorlar ,biosa hakim kişi için marka fark etmez temel ayarları biliyorsa sorun yoktur. Her gün oc la uğraşmayacanıza göre problem yok. Temel başlıklar aynıdır menüler çoğunda aynı veya en fazla netten bakılır yardım alınır.
9700x i ben 65 tdp olarak kullanırsınız diye düşünmüştüm . Onunda bnm bildiğim biosta 105 watta kadar bir destekleri var yanlış hatırlamıyorsam.
sizn dediğiniz 140 / 150 wattlar ancak oc la olur. Oc lu olarak kullanılcaksa biostarın bu modeli pek olmaz. Ama 65 watt veya en fazla 105 watt olarak kullanacaksanız olabilir. 105 watt olarak bile tam stabilite için bile tam bir şey diyemem oturdum yerden, onu deneyip bakmak lazım o anakartla. Çünkü tdp artınca ısınma artacaktır.
Stabilite istenecekse yüksek tdp için, vrm ve faz yapısı iyi olan soğutuculu anakartlara bakılmalı. 65 watt olarak kullanıcaksanız biostarın veya benzerlerinin durumu yeterli o kullanım için. Ben bir testte görmüştüm tdp yi 105 e alınca 9600x ve 9700x te, performansta % 10/15 arası artış olmuş ama ısınma ve tdp artış değerine pek değmediği denmiş. Bu arada bnde 9600x i 65 watt olarak kullanıyorum son derece yeterli.
Tabi isteyen istediği gibi farklı kullanır 105 watt veya oluyorsa daha üstü gibi...