Neler Yeni

Soğukta uzun marş problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet Tarhan
Dostlar merhaba iyi geceler
Özellikle bu son 15-20 gündür ve önümüzde ki soğuk günlerde de olacak olan ilk startta marşı geç alma problemim var.
genelde 9 10 derecelerin altına indiğinde oluyor bu sorun normal sıcaklıklarda ve sıcaklarda direk marş alırken soğuk havada bu süre 4 5 saniyeleri buluyor bazen hatta bazı zamanlarda ikinci marşı vermem gerekebiliyor.
sonunda müsaitlik çıkarabildim bi ustaya göstereceğim ancak anlayan fikri olan arkadaşlardan da bi fikir almak istedim ne olabilir sizce sorun
Benzin lpgli araç, yaklaşık 9 yıldır hiçbir problem çıkarmadan lpg ile kullanıyoruz aracı.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,871
İsim
Can BOZKURT
Özellikle bu son 15-20 gündür ve önümüzde ki soğuk günlerde de olacak olan ilk startta marşı geç alma problemim var.
genelde 9 10 derecelerin altına indiğinde oluyor bu sorun normal sıcaklıklarda ve sıcaklarda direk marş alırken soğuk havada bu süre 4 5 saniyeleri buluyor bazen hatta bazı zamanlarda ikinci marşı vermem gerekebiliyor.
sonunda müsaitlik çıkarabildim bi ustaya göstereceğim ancak anlayan fikri olan arkadaşlardan da bi fikir almak istedim ne olabilir sizce sorun
Benzin lpgli araç, yaklaşık 9 yıldır hiçbir problem çıkarmadan lpg ile kullanıyoruz aracı.
enjektörler bitmiş olabilir onlara baktır gaz ayarın kaçmış olabilir klasik sorunlar bunlar eli ayağı düzgün bir usta bizden önce bulur merak etme

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Soğukta motor zor çalışır normal bir durum

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet Tarhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
enjektörler bitmiş olabilir onlara baktır gaz ayarın kaçmış olabilir klasik sorunlar bunlar eli ayağı düzgün bir usta bizden önce bulur merak etme
sağolasın hocam enjektörlerden olacağını düşünmüyorum yeni sayılır bakımları ben marş dinamosu yada lpgden dolayı belki sübaplık bir durum olabileceğini düşünüyorum neyse ki çok büyük bir problem değil gibi göreceğiz bakalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğukta motor zor çalışır normal bir durum
yok hocam bu öyle bir durum değil bir problem var burada diğer aracımızda bu kadar afaki sürede marş almıyor, bariz fark var aralarında

Farex

80+ Silver
LPG li araçlarda bu durum oluyor maalesef. Bujileri çok çabuk yiyor lpg o yüzden enjektör ve bujiden kaynaklı ateşlemenin sağlıklı olmamasından ötürü bu durum normaldir.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
Araba ne?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,871
İsim
Can BOZKURT
sağolasın hocam enjektörlerden olacağını düşünmüyorum yeni sayılır bakımları ben marş dinamosu yada lpgden dolayı belki sübaplık bir durum olabileceğini düşünüyorum neyse ki çok büyük bir problem değil gibi göreceğiz bakalım

yok hocam bu öyle bir durum değil bir problem var burada diğer aracımızda bu kadar afaki sürede marş almıyor, bariz fark var aralarında
dediğiniz gibi büyük bir şey değil belli onu sorun etmeyin marş enjektör lpg baktırın ilk

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet Tarhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fluence

LPG li araçlarda bu durum oluyor maalesef. Bujileri çok çabuk yiyor lpg o yüzden enjektör ve bujiden kaynaklı ateşlemenin sağlıklı olmamasından ötürü bu durum normaldir.
evet hocam haklısınız maalesef etki ediyor lpg, ki biz yine çok uzun süre sorunsuz kullananlardanız 9 yıl oldu ne bir sübap ne bir enjektörlük hiçbir problem olmadı çok şükür bu vakite kadar

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Berk
normal ki gaz soğuk havalarda buharlaşma hızı yavaşlar motor tarafından daha zor çekilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet Tarhan
İlk başta direkt lpg de çalışıyorsa normal soğukken lpg yakmak bir hayli zor.
Benzinde çalışıyor, hocam sistem yeteri ısıya gelince lpgye geçiyor haklısınız lpg yanması zor

normal ki gaz soğuk havalarda buharlaşma hızı yavaşlar motor tarafından daha zor çekilir
Araç benzinde çalışıyor hocam ilk başta

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
Top Bottom