Neler Yeni

Yeni pc açılmıyor siyah ekran

FareV

80+ Bronze
Methaba arkadaşlar yneç bir bilgisayar aldım bugün geldi biostar anakart var
Valorant oynayabilmek için tpm 2.0 aktif etmek istedim bilgisayar kapandı açıldı ama ekran gelmedi
Anakartta sürekli vga ışığı yanıyor hiçbir şekikde ekran gelmiyor yardımınıza ihtiyacım var

Ekler

• IMG_20241219_153238.jpg
    IMG_20241219_153238.jpg
    1.9 MB · Hit: 19

FareV

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

FareV

80+ Bronze
Bios pilini sok tak yapman lazim anakart uzerinden
yuvarlak, gümüş renkli bir pil
Bios pilini çıkarttım pc yi çalıştırdım bir süre bekledim sonra pc yi kapattım bios pilini tekrar takıp çalıştırmayı denedim yine ekran gelmedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Çevre Birimleri-Yazılım-İndirimler
Bios pilini çıkarttım pc yi çalıştırdım bir süre bekledim sonra pc yi kapattım bios pilini tekrar takıp çalıştırmayı denedim yine ekran gelmedi
bios pilini cikaripmi calistirmayi deneedin ?

FareV

80+ Bronze

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Evet sıfırlama öyle yapılıyor diye görmüştüm
Sıfırlama öyle yapılmıyor kapat PC’yi prizden çek psuyu 0 konumuna al sonra bios pilini sök şöyle bi 10 dakika takma sonrasında takıp bilgisayarı çalıştır bios pili olmadan pc çalışıyor bu arada bi kere yanlışlıkla öyle çalıştırmıştım açıldı pc. Ama sağlıklı bir şey değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Methaba arkadaşlar yneç bir bilgisayar aldım bugün geldi biostar anakart var
Valorant oynayabilmek için tpm 2.0 aktif etmek istedim bilgisayar kapandı açıldı ama ekran gelmedi
Anakartta sürekli vga ışığı yanıyor hiçbir şekikde ekran gelmiyor yardımınıza ihtiyacım var
VGA hatası ekran kartıyla alakalı oluyor genelde bi çıkarıp takmayı dene hocam ayrıca .

FareV

80+ Bronze
Sıfırlama öyle yapılmıyor kapat PC’yi prizden çek psuyu 0 konumuna al sonra bios pilini sök şöyle bi 10 dakika takma sonrasında takıp bilgisayarı çalıştır bios pili olmadan pc çalışıyor bu arada bi kere yanlışlıkla öyle çalıştırmıştım açıldı pc. Ama sağlıklı bir şey değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

VGA hatası ekran kartıyla alakalı oluyor genelde bi çıkarıp takmayı dene hocam ayrıca .
Hocam dediğini deniyorum şuan tüm güç kablolarını çıkarrtım psu sıfırda bios pilini de çıkarttım 10 dk sonra açarken bios pilini takmam mı gerekiyor birde bios pilini psu ya kablo bağlamadan mı takmam lazım

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hocam dediğini deniyorum şuan tüm güç kablolarını çıkarrtım psu sıfırda bios pilini de çıkarttım 10 dk sonra açarken bios pilini takmam mı gerekiyor birde bios pilini psu ya kablo bağlamadan mı takmam lazım
Hocam psu kablolarını sökmeye gerek yok prize taktığını söksen yeterli. Prizden elektrik almadan önce hepsini tak sonra bios pilini tak ve prize bağla sonra güç ver umarım düzelir.

FareV

80+ Bronze
Hocam psu kablolarını sökmeye gerek yok prize taktığını söksen yeterli. Prizden elektrik almadan önce hepsini tak sonra bios pilini tak ve prize bağla sonra güç ver umarım düzelir.
sorun düzelmedi aynı başka ne yapabilirim ?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
sorun düzelmedi aynı başka ne yapabilirim ?
Ramleri söküp takmayı deneyin hatta önce görüntü kablosunu ekran kartının başka portuna ve monitördede başka porta takmayı deneyin.

Top Bottom