Neler Yeni

🔥İndirim Samsung Odyses G5 32" 2K 180HZ 🔥7.870 TL (PREMİUM VİSA ÖZEL)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
32 şart değilse almayın. İyi değil:
Edit: 32inç 2K ile 24 inç 1080p aynı görüntü keskinliğine (ppi) sahip haberiniz olsun.
"Yine direk eleyeceğiniz kategoride. Samsung yine F/P olmayan bir ürün çikarmış.

- Görüntü kalitesi:
Kontrast ve parlaklık konusunda Philips'e eşdeğer, Lenovo'dan kötü. Ancak gamut olarak çok zayıf. %60.Rec.2020 ve %84 DCI-P3. Philips ve Lenovo ise %67-70 ile 93-95 arası gamutlara sahipler. Bu da daha canlı renkler demek.

- Hareket performansı:
Herkesin test yöntemi farklı. Dolayısıyla başka incelemedeki Philips ve MSI ile kıyaslayamam. RTINGS'in incelediği başka monitörler ile kıyaslayabilirim.
Pek çok kişinin incelediği ve hızlı olduğunu bildiğimiz + RTINGS'in de incelediği bir monitör olan XG27ACS ile kıyasladığimda Samsung bayağı yavaş kaliyor. Philips'in yavaş olmadığını bildiğimize göre Samsung'u bu alanda da eleyebiliriz.

- Çok da önemli olmayan kısımlar:
Ürüne göre değişebilir ama aynı zamanda Samsung'un fabrika çıkişı doğruluğu da pek iyi durmuyor. ∆E2000'de 3'ün üstündeki değerler doğrusu ile yan yana koyulduğunda yanlış olduğu fark edilebilecek değerler. Dolayısıyla her bir renk için bunun altını istiyoruz. Normalde ortalamada 1-2 gibi değerler görürüz bazı zor renklerde yüksek sapmalar olur. Ancak Samsung'da ortalama direk 3 çikmiş.

Aynı zamanda 180Hz'de iken panel maksimum 8 bit oluyormuş DP1.2'den dolayı. 8 bit %95 yeterli olacaktır çünkü bunların hiçbiri HDR monitör değil. Ama HDR kullanacağinız zaman 120Hz'e düşürmeniz lazım. Yıl olmuş 2024 böyle bir saçmalık yapmaları..."

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Vayy be reisim monitörleri hemen nasılda öğrenmiş 2 dk önce qhd.monitor tavsiyesi isterken kapmış işi 😅
Neyse gitte lenovo 27" 2k al
Yanlış anlaşılmasın ama bunun tek alınabilirliği 32 inç olması ki bazı kullanıcılar büyük ekrana ihtiyaç duyabilir, anlarım. Uzaktan kullanan vs. oluyor. Ama onun dışında Lenovo bundan çok daha iyi zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erkan
32 şart değilse almayın. İyi değil:
Edit: 32inç 2K ile 24 inç 1080p aynı görüntü keskinliğine (ppi) sahip haberiniz olsun.
"Yine direk eleyeceğiniz kategoride. Samsung yine F/P olmayan bir ürün çikarmış.

- Görüntü kalitesi:
Kontrast ve parlaklık konusunda Philips'e eşdeğer, Lenovo'dan kötü. Ancak gamut olarak çok zayıf. %60.Rec.2020 ve %84 DCI-P3. Philips ve Lenovo ise %67-70 ile 93-95 arası gamutlara sahipler. Bu da daha canlı renkler demek.

- Hareket performansı:
Herkesin test yöntemi farklı. Dolayısıyla başka incelemedeki Philips ve MSI ile kıyaslayamam. RTINGS'in incelediği başka monitörler ile kıyaslayabilirim.
Pek çok kişinin incelediği ve hızlı olduğunu bildiğimiz + RTINGS'in de incelediği bir monitör olan XG27ACS ile kıyasladığimda Samsung bayağı yavaş kaliyor. Philips'in yavaş olmadığını bildiğimize göre Samsung'u bu alanda da eleyebiliriz.

- Çok da önemli olmayan kısımlar:
Ürüne göre değişebilir ama aynı zamanda Samsung'un fabrika çıkişı doğruluğu da pek iyi durmuyor. ∆E2000'de 3'ün üstündeki değerler doğrusu ile yan yana koyulduğunda yanlış olduğu fark edilebilecek değerler. Dolayısıyla her bir renk için bunun altını istiyoruz. Normalde ortalamada 1-2 gibi değerler görürüz bazı zor renklerde yüksek sapmalar olur. Ancak Samsung'da ortalama direk 3 çikmiş.

Aynı zamanda 180Hz'de iken panel maksimum 8 bit oluyormuş DP1.2'den dolayı. 8 bit %95 yeterli olacaktır çünkü bunların hiçbiri HDR monitör değil. Ama HDR kullanacağinız zaman 120Hz'e düşürmeniz lazım. Yıl olmuş 2024 böyle bir saçmalık yapmaları..."
sizde bu monitör var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu mönitör bende var alma sebebim oyun değil üç farklı ekran kartınla denedim 3060 ti rx6600 arc750 en iyi renk olayı arc750 de hiçbir ayar yapmadan çok güzel renkler veriyor 10 numara bir monitör zaten değil ama bu paraya da bulamazsınız war zone 2042 call of duty gibi oyunlarda hiç problem olmuyor ışık sızması yok bulutlanma yok parlaklık iyi işimi görüyor ben curved monitör sevmiyorum tercih meselesi bana göre alınır size göre alınmaz yalnız elinizi çabuk tutun monitor bulmaya çalışın ocaktan sonra her şeye %25 zam gelecek monitörün tek sıkıntısı dışarı ses vermiyor o kötü 32 inç kullanmadıysanız almayın çok büyük gelecektir alışmanız lazım 24 inç oyun için en iyisi deniyor fakat 27 var 32 pek tercih edilmiyor alışırsanız çok güzel oluyor herkes bir detaydan bahsetmiş bizde zaten uzay mekiği demiyoruz iş görüyor diyoruz firma bilmiyorum onuda siz araştırın bana yetiyor 180 hz destekliyor 2k da hayırlısı olsun alanlara

Son düzenleme:

yakupblt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
706
İsim
Yakup Bolat
Yanlış anlaşılmasın ama bunun tek alınabilirliği 32 inç olması ki bazı kullanıcılar büyük ekrana ihtiyaç duyabilir, anlarım. Uzaktan kullanan vs. oluyor. Ama onun dışında Lenovo bundan çok daha iyi zaten.
Evet ben buna katılıyorum zatende 5 kuruş etmez tabiri yanlış oldugu için ve kendisi daha düne kadar monitör tavsiyesi isteyim şimdi 5kurus etmes dediği için hemen öğrenmiş duye takılmak istedim sorun yok yani 😅

saintclow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet A.
8k para veriyorsam o monitörde hoparlör olacak gençler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erkan
paraya kesinlikle alınır ıps panel 180 Hz 2k

8k para veriyorsam o monitörde hoparlör olacak gençler.
Ben aynı fikirdeyim önceki 32 inç ıps LG de 20 wattlik çıkışlı hopörler vardı gerçekten güzel di bunda kapı duvar ama arkasındaki 3.5 ses çıkış 2+1 ses sistemiyle baya güzel oluyor

8k para veriyorsam o monitörde hoparlör olacak gençler
Bu arada LG ıps paneli daha iyi fakat ledleri az gidiyor 5 yıl gibi değiştirip yeniside 3 sene gidiyor o yüzden Samsung tercih ettim ben

Son düzenleme:
Top Bottom