Neler Yeni

Sıvı soğutucu pompası tam güçtemi çalışmalı

umutsahin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Recep Şahin
Arkadaşlar merhaba forumda tavsiye üzerine sıvı soğutucumun pompasını cpu fana fanıda sys fana taktım. Çalışmada sorun yok ancak sormak istediğim birkaç şey var bazı yerlerde okuduğuma göre sıvı soğutucunun pompasının tam güçte çalışması gerektiği yazıyor. Msi centerdan kontrol ettiğimde pompanın gücü %20 lerden %100 e tırmanacak şekilde otomatik ayarlı görsellerde görüleceği üzere fan rpm değerleride sys fan da %50 den başlıyor. Sıvı soğutucu pompasının rpm değerlerini en üst seviyeye çekmelimiyim? Fanın bağlı oldupu soketinde rpm değerlerini cpu fandaki gibimi ayarlamalıyım? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Not: İşlemci Ryzen 5 7500F sıvı soğutucumda 120mm tek fanlı soğutucu

Ekler

• IMG_2297.jpeg
    184.1 KB · Hit: 25
  • IMG_2298.jpeg
    194.9 KB · Hit: 13

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Kısmen Yanlış Bilgilendirme: BAZI modeller hariç yanlış bir bilgi
pompa son hızda çalışmalı.

umutsahin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Recep Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanıtınız için teşekkürler pompanın yapısı gereği son hızdamı çalışması lazım normalde de. Sürekli pompanın son hızda çalışması pompanın ömrünü kısaltmazmı acaba yada pompada sorunlar oluşmasına sebebiyet vermezmi?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Yanıtınız için teşekkürler pompanın yapısı gereği son hızdamı çalışması lazım normalde de. Sürekli pompanın son hızda çalışması pompanın ömrünü kısaltmazmı acaba yada pompada sorunlar oluşmasına sebebiyet vermezmi?
Hayır vermez. Gelişmiş anakartlarda pompa için ayrı bir giriş olur ve oraya takarsın perma max hızda döner.

Fanı ise sıcaklığa göre artan devirde kullanmak gereklidir. PWM modda.

umutsahin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Recep Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır vermez. Gelişmiş anakartlarda pompa için ayrı bir giriş olur ve oraya takarsın perma max hızda döner.

Fanı ise sıcaklığa göre artan devirde kullanmak gereklidir. PWM modda.
Desteğiniz için teşekkürler o zaman ben cpu fanın değerlerini maximum olacak şekilde %100 e ayarlıyorum. Fanın rpm değerleriylede oynamıyorum minimum %50 de çalışacak şekilde kalıyor. Doğrumu anladım

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Desteğiniz için teşekkürler o zaman ben cpu fanın değerlerini maximum olacak şekilde %100 e ayarlıyorum. Fanın rpm değerleriylede oynamıyorum minimum %50 de çalışacak şekilde kalıyor. Doğrumu anladım
yeahh.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
@Emre Zengin Bu uyarıyı veren eleman kim ise saçmalamış TÜM MODELLER İÇİN POMPA SON HIZDA ÇALIŞMALI MI yazdım ben oraya??
Arkadaşın sıvı soğutması için yazdım...
Bende arctic var tek bir kabloadan hem pompa hem de fanları döndürüyor bunu nasıl son hızda çalıştıracaksın?
Kitapçığına bakınca %45 fan yüzdesi ve üzerinde son hız döndüğü yazıyor pompanın. E o zaman %45 minimum fan hızı olan bir fan profili ile max hızda dönecektir pompa. e o da 900RPM civarında fan döndürüyor bunun ne zararı var?

Neye göre verildi bu uyarı? Açıklama istiyorum son zamanlarda techpat forum yöneticilerine mi dönüşmeye çalışılıyor?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,160
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
@Emre Zengin Bu uyarıyı veren eleman kim ise saçmalamış TÜM MODELLER İÇİN POMPA SON HIZDA ÇALIŞMALI MI yazdım ben oraya??
Arkadaşın sıvı soğutması için yazdım...
Bende arctic var tek bir kabloadan hem pompa hem de fanları döndürüyor bunu nasıl son hızda çalıştıracaksın?
Kitapçığına bakınca %45 fan yüzdesi ve üzerinde son hız döndüğü yazıyor pompanın. E o zaman %45 minimum fan hızı olan bir fan profili ile max hızda dönecektir pompa. e o da 900RPM civarında fan döndürüyor bunun ne zararı var?

Neye göre verildi bu uyarı? Açıklama istiyorum son zamanlarda techpat forum yöneticilerine mi dönüşmeye çalışılıyor?
Birincisi konuda sıvı soğutma modeli yazmıyor. Hangi model olduğunu nerden anladın da buna göre söyledim diyorsun? Silverstone 1-2 modeli hariç %100 pompa hızı kullanımı öneren başka bir marka veya model yok zaten. 2. yazdığın konuda ise Arctic modelinde de %100'e çıkmasını önermez çıkınca da deli gibi ses yapıyor zaten o yüzden artık ayırıcı kablo koyuyorlar.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Birincisi konuda sıvı soğutma modeli yazmıyor. Hangi model olduğunu nerden anladın da buna göre söyledim diyorsun? Silverstone 1-2 modeli hariç %100 pompa hızı kullanımı öneren başka bir marka veya model yok zaten. 2. yazdığın konuda ise Arctic modelinde de %100'e çıkmasını önermez çıkınca da deli gibi ses yapıyor zaten o yüzden artık ayırıcı kablo koyuyorlar.
Modeli bilmeye gerek Mi var 7500f e 120mm soğutucu takmış pompayı 100 yapmayacak da ne yapacak ?
Ne performans veriyor sanki bana fanı pompayı 100 yapsa dahi zor soğutacak zaten 🤣

ProCoup

80+ Bronze
Hocam konuya yazılmış zaten 120mm soğutucu diye bence modelin pek bir anlamı yok 100 de çalışsa nolcak?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,160
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam konuya yazılmış zaten 120mm soğutucu diye bence modelin pek bir anlamı yok 100 de çalışsa nolcak?
Özellikle Çin işi bir modelse %100 pompa sesinde uçak kaldırıyor çoğu dayanamazsın, ekstradan zaten çok olmayan ömrü iyice kısalacak. 120MM AIO alması baştan hata zaten ama konumuz o değil.

ProCoup

80+ Bronze
Özellikle Çin işi bir modelse %100 pompa sesinde uçak kaldırıyor çoğu dayanamazsın, ekstradan zaten çok olmayan ömrü iyice kısalacak. 120MM AIO alması baştan hata zaten ama konumuz o değil.
Arkadaş sesli olduğunu belirtmemiş. Konu bu değil ama bi hava soğutucu daha iyi olabilirdi.

umutsahin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Recep Şahin
Arkadaşlar model yazmayı unutmuşum Rampage Helios C1 evet 120mm yerine daha iyi modeller alabilirdim farkındayım ama o an gücüm buna yetti mecburen aldım şuanlık bana yetiyor ileride ekbette yenilemeyi düşünüyorum 240 veya 360 la

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,033
Üyeler
163,424
Son üye
Curhicsum
Top Bottom