Neler Yeni

Oyun oynarken bilgisayar aniden kapanıyor.

metzchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
metin

Merhabalar,

PUBG ve ETS oyunlarında şu ana kadar bu kapanma sorununu yaşadım. PUBG oyununda örnek veriyorum uçak kalktığı anda bilgisayar tamamen gidiyor. ETS oyunun da ise 15-20 dakikalık sürüş sonrası kapanıyor. Isılar gayet iyi zaten sistemde sıvı soğutucu var.

Videoda ekran kartı sıcaklığı vs gözükmektedir. Tüm değerler normal olmasına göre böyle bir durum var.

Dipnot : Benim ile aynı sistemi (parçaları) kullanan bir yakınım var ve onda da kapanma durumu oldu. Onun denediği oyun Supermarket together diye bir oyunda yaşadı bu sorunu bir kaç kez ve hala yaşıyor sanırsam.

Sistem Bilgileri

Ekran kartı:
ASUS ROG STRIX 3090.
RAM: Trident Z 16x4 DDR 4 4000MHz.
CPU: Ryzen 9 5950X.
SSD: Corsair MP600 Pro 1TB nh(X2)
Sıvı soğutma: ASUS Ryujin II 360.
PSU: ASUS Thor 1200W.
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E Gaming Wi-Fi II.
Kasa: ASUS ROG STRIX Helios

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Süleyman Aydın
Merhaba 3090 larda bir sorun var genelde. Msı afterburner ile hızını biraz düşür dostum sorun düzelecektir. Olay anlık of yaptığı durumda MHz olarak belli bir limitin üstünde olması ve sistemi ya siyah ekran yapıyor yada kapatıyor. Bazen siyah ekran düzeliyor ama oyuk vb kapanıyor.

Kardeşimde de 3090 var benzer sorun vardı. Msı afterburner da ayar yaparak çözdü. Duruma göre ayar fotoğrafı isterim. YouTube e yazınca da çıkar büyük ihtimalle

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
Kullandığın model de dahil olmak üzere bazı güç kaynaklarının 3090 gibi kartlarla yaşadığı bir durum bu. Kartın birkaç milisaniye boyunca absürt değerlerde güç çekip (500+ watt) psuya geri kirli sinyal göndermesinden dolayı diye kısaca özetleyebiliriz yaşadığın durumu. 3000 serisi ilk çıktığında özellikle seasonic güç kaynakları baya problem yaşamıştı internette "3090 transient spikes" diye aratırsan bol bol sonuç görebilirsin

PSU değiştirmek en sağlıklısı olur ancak anakarta bağlanan 24 pin kablonun üzerindeki bir kabloyu sökerek "çözenler" de var

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tarık
Merhaba 3090 larda bir sorun var genelde. Msı afterburner ile hızını biraz düşür dostum sorun düzelecektir. Olay anlık of yaptığı durumda MHz olarak belli bir limitin üstünde olması ve sistemi ya siyah ekran yapıyor yada kapatıyor. Bazen siyah ekran düzeliyor ama oyuk vb kapanıyor.

Kardeşimde de 3090 var benzer sorun vardı. Msı afterburner da ayar yaparak çözdü. Duruma göre ayar fotoğrafı isterim. YouTube e yazınca da çıkar büyük ihtimalle
Bende aynı kapanma olayını RX6800 ekran kartımda yaşamaya başladım. 750W PSU mevcut. 30-40 dakika oynadıktan sonra kapatıyor. Msi afterburner ile hız düşürmek çözüm sağlar mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Süleyman Aydın
Bende aynı kapanma olayını RX6800 ekran kartımda yaşamaya başladım. 750W PSU mevcut. 30-40 dakika oynadıktan sonra kapatıyor. Msi afterburner ile hız düşürmek çözüm sağlar mı ?
Olay aslında şu hocam. Mesela gpu nın hızı 1800 ise, yük altında da 1800 seviyesinde sıcaklık değerini görüyorsunuz ve not edip Msi afterburner ile o sıcaklık değerinde fan ayarını üste taşıyorsunuz. Bunu anlatan videolar var. Undervolt diye geçiyor sanırım.

Sizin modele göre arayın hocam.

TahinPekmez

80+ Silver
3 aylık konu patlıyor bende güncel diye kafa yoruyorumm haa

Top Bottom