Neler Yeni

Yardım YENİ İŞLEMCİ ALDIM CPU LED KIRMIZI YANIYOR

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Yiğit
anakartim msi h610m bomber. işlemcim i3 12100f idi yukselttim ve i5 13400f aldım ama islemcinin montajini yaptigimda monitöre hiçbir tepki gelmedi. anakartimdaki cpu led ışığı kırmızı yaniyor. ramler saglam kontrol ettim onlari. 1 tanesini takarsam sabit kırmızı cpu ışığı yanıyor. iki ram takarsam dram ve cpu ışığı sırayla yanıp sönüyor. dram sarı cpu kırmızı ışık veriyor. soket pinlerim eğik değil sağlam. isterseniz fotoğrafınıda atabilirim. pc yi çalıştırınca fanlar çalışıyor bu arada. ne yapmam lazim yardimci olursaniz sevinirim.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
12100f i tekrar takınca açılıyor mu? Açılıyorsa bios güncelleyip sonra yeni işlemciyi tekrar deneyin

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Yiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
Anakartın biosunu biri yardımıyla güncellemeniz gerekebilir

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
anakartim msi h610m bomber. işlemcim i3 12100f idi yukselttim ve i5 13400f aldım ama islemcinin montajini yaptigimda monitöre hiçbir tepki gelmedi. anakartimdaki cpu led ışığı kırmızı yaniyor. ramler saglam kontrol ettim onlari. 1 tanesini takarsam sabit kırmızı cpu ışığı yanıyor. iki ram takarsam dram ve cpu ışığı sırayla yanıp sönüyor. dram sarı cpu kırmızı ışık veriyor. soket pinlerim eğik değil sağlam. isterseniz fotoğrafınıda atabilirim. pc yi çalıştırınca fanlar çalışıyor bu arada. ne yapmam lazim yardimci olursaniz sevinirim.
Ramlerin ikisini de tek tek dene. İki soketi de değiştirerek dene.

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Yiğit
Anakartın biosunu biri yardımıyla güncellemeniz gerekebilir
nasil yapicam bi arkadasta 6. nesil intel islemci var onla olurmu? birde ben islemciyi yarin vatana götürüp orda test ettirmek istiyorum işlemci daha sıfır vatandan aldim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramlerin ikisini de tek tek dene. İki soketi de değiştirerek dene.
onlari yaptim gittim baska çalışan 2 ram ile bütün kombinasyonlari yaptım sonuç ayni

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Semi kaan Çakır
Anakartinda bios flashback yok diye biliyorum, 12. Nesil bir işlemci bulup onunla bios güncellemen lazım .

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Yiğit
Anakartinda bios flashback yok diye biliyorum, 12. Nesil bir işlemci bulup onunla bios güncellemen lazım .
illaki 12. nesilmi olmasi lazim? birde bunu vatanda yaparlarmi

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
nasil yapicam bi arkadasta 6. nesil intel islemci var onla olurmu? birde ben islemciyi yarin vatana götürüp orda test ettirmek istiyorum işlemci daha sıfır vatandan aldim

onlari yaptim gittim baska çalışan 2 ram ile bütün kombinasyonlari yaptım sonuç ayni
Yaptıysan muhtemelen diğer arkadaşların dediği gibi bios güncellemen gerekebilir.

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Semi kaan Çakır
illaki 12. nesilmi olmasi lazim? birde bunu vatanda yaparlarmi
Evet 12 olması lazım , lga1700 soket olacak yani 10-11. Nesil gibi işlemciler olmaz ve stok bios olduğu için 12. Nesil olucak . Vatandan işlemciyi aldığın için yaparlar belki sormak lazım . Ne kadar verdin islemciye ?

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Yiğit
Evet 12 olması lazım , lga1700 soket olacak yani 10-11. Nesil gibi işlemciler olmaz ve stok bios olduğu için 12. Nesil olucak . Vatandan işlemciyi aldığın için yaparlar belki sormak lazım . Ne kadar verdin islemciye ?
tamamdir yarin işlemciyi test etmek için vatana gidicem sorayim bios update yaparlarmi diye. işlemciyi kutulu fanli 5600 tl ye aldim

anakartı onlardan almadıysan yapmazlar
başka türlü 12. nesil kullanan arkadasim yokki etrafımda bilgisayar tamircisine götursem o yapar ama fazla para vermek istemiyorum

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
Vatana anakartla beraber götürün belki yaparlar

Top Bottom