Neler Yeni

🔥İndirim Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router, BE3600 Mbps 1999TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ertuğrul Boyacı
İlgilendiği Kategoriler
Motosiklet, Teknoloji, Tamir
Instagram
ertugrulboyaci
Steam
93swag
Twitter
ertugrulboyaci
Ben kullanıyorum
normalde turkcellin wifi 6 modemini kullanıyorum ve ona ethernet kablosu gibi bir kablo takılıyor, bununla aynı modem işlevini yapabilir miyim bilginiz var mı acaba ?

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,219
İsim
Turuncu Keskin
normalde turkcellin wifi 6 modemini kullanıyorum ve ona ethernet kablosu gibi bir kablo takılıyor, bununla aynı modem işlevini yapabilir miyim bilginiz var mı acaba ?
Modemden çektiğin lan kablosunu taktığın gibi çalışıyor ürün, kendi sitesine yönlendiriyor orada yapman gereken şeyler var sonrasında aktif oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ertuğrul Boyacı
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ertugrulboyaci
Steam
93swag
Twitter
ertugrulboyaci
Modemden çektiğin lan kablosunu taktığın gibi çalışıyor ürün.
Bazı yorumlarda modem özelliği var gibi yazmışlarda o sebeple danışmak istedim, anladığım kadarıyla sadece router görevi görüyor. Yanıtladığınız için teşekkür ederim :peepokalp:

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,219
İsim
Turuncu Keskin
Bazı yorumlarda modem özelliği var gibi yazmışlarda o sebeple danışmak istedim, anladığım kadarıyla sadece router görevi görüyor. Yanıtladığınız için teşekkür ederim :peepokalp:
Evet, sadece Router görevi.

trouya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Can Gümüş
modem olarak da kullanılabiliyor ytb da birkaç video var izleyebilirsin

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
ibrahim
Bu modelde 6 ghz bandı yoktu o yüzden ucuza satılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
nightlessx
birşeyin modem olabilmesi için modülasyon ve demodülasyon kabiliyeti olması gerekiyor (kelime de bundan türetilen bir şey MO-DEM) örneğin vdsl modemleri veya 3g modemler gibi bunlar analog veya dijital sinyalleri anlamlı veriye dönüştürür.
Kardeşim bu modem demedim zaten, modem olarak kullanılabiliyor dedim. Bu kadar irdelemene gerek yok, çoğu sağlayıcı zaten fiber altyapılara modem olarak router yolluyor biraz araştırsanız keşke.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Gökhan
Kardeşim bu modem demedim zaten, modem olarak kullanılabiliyor dedim. Bu kadar irdelemene gerek yok, çoğu sağlayıcı zaten fiber altyapılara modem olarak router yolluyor biraz araştırsanız keşke.
altyapınız fftb ve SADECE cat6 kablosuyla ethernet protokolünde internet alıyorsanız ancak dediğiniz geçerli yine de modem olmuş olmuyor çünkü ethernet protokolü giren cihazdan yine ethernet protokolünde sinyal çıkıyor bu durumda modülasyon gerçeklemiyor.

Chatgptden alıntı umarım anlamana yardımcı olur
Modem ve router, internet bağlantısı sağlamak için kullanılan cihazlardır, ancak görevleri farklıdır:

1. Modem (Modülatör-Demodülatör):
    • İnterneti sağlayan servis sağlayıcınızdan (örneğin, telefon hattı, fiber optik kablo veya kablo TV hattı) gelen sinyali alır ve cihazların anlayabileceği dijital verilere çevirir.
    • Özetle: Modem, internet bağlantısını dış dünyadan içeriye getirir.
  2. Router (Yönlendirici):
    • Modemden gelen interneti, evde veya ofisteki cihazlara (bilgisayar, telefon, tablet, vs.) kablolu veya kablosuz olarak dağıtır.
    • Aynı zamanda cihazlar arasında bir ağ oluşturur ve bu cihazların internete erişmesini sağlar.
    • Özetle: Router, internet bağlantısını paylaşır.

Kısa bir benzetme:​

• Modem: İnterneti eve getiren postacı gibidir. Dış dünyadan gelen sinyalleri eve teslim eder.
  • Router: Evdeki postaları odalara dağıtan kişi gibidir. İnterneti evdeki cihazlara yönlendirir.
Bazı cihazlar hem modem hem de router olarak çalışabilir ve "modem-router" olarak adlandırılır. Bu tür cihazlar hem interneti alır hem de dağıtır.

1735294951346.png

fiber bağlantılarda soldaki router sağdaki modem. modem almanız da bir şeyi değiştirmiyor malesef telekom başka modem kullanımına izin vermez ve kiralanması zorunludur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ertuğrul Boyacı
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ertugrulboyaci
Steam
93swag
Twitter
ertugrulboyaci
altyapınız fftb ve SADECE cat6 kablosuyla ethernet protokolünde internet alıyorsanız ancak dediğiniz geçerli yine de modem olmuş olmuyor çünkü ethernet protokolü giren cihazdan yine ethernet protokolünde sinyal çıkıyor bu durumda modülasyon gerçeklemiyor.

Chatgptden alıntı umarım anlamana yardımcı olur

Alıntıyı görüntüle

fiber bağlantılarda soldaki router sağdaki modem. modem almanız da bir şeyi değiştirmiyor malesef telekom başka modem kullanımına izin vermez ve kiralanması zorunludur.
Turkcell Superonlineda ben şahsen wifi 6 modem için ek ücret ödüyorum o sebeple almak istemiştim ama 6ghz yok diye vazgeçtim. Bir çok modelde operatörün vermediği kullanıcı adı ve şifre ye erişmek mümkün oluyor ve kendi modeminiz ile değişebiliyorsunuz.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Gökhan
Turkcell Superonlineda ben şahsen wifi 6 modem için ek ücret ödüyorum o sebeple almak istemiştim ama 6ghz yok diye vazgeçtim. Bir çok modelde operatörün vermediği kullanıcı adı ve şifre ye erişmek mümkün oluyor ve kendi modeminiz ile değişebiliyorsunuz.
kullanıcı adı ve şifreyi bir şekilde elde etsen bile genellikle kiralamak zorunlu oluyor

Top Bottom