Neler Yeni

Yardım Yurtdışından vergisi ödenip ps5 getirmek

Ripext

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan
Arkadaşlar hayırlı forumlar. Yurtdışından ps5 getireceğim 460 euro tutuyor. havalimanına indikten sonra bunu bildirirsem ne kadar vergi ödemem gerekir. kaçak geçme ihtimalini denemek istemiyorum sorun çıkartabiliyorlarmış.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,406
İsim
Muhammed efe
Arkadaşlar hayırlı forumlar. Yurtdışından ps5 getireceğim 460 euro tutuyor. havalimanına indikten sonra bunu bildirirsem ne kadar vergi ödemem gerekir. kaçak geçme ihtimalini denemek istemiyorum sorun çıkartabiliyorlarmış.
Kutudan çıkar valize koy ödemezsin, hatta fişi varsa çıkarken vergi iadesi bile alabilirsin.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Burhan Bey
Yurt dışından, adetli olmamak şartıyla, yolcu beraberinde ürün getirilebilir, herhangi bir vergiye tabi olunmaz diye biliyorum. Diğer türlü ticari ürün damgası yiyip sağlam vergi ödersiniz.

Ripext

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurt dışından, adetli olmamak şartıyla, yolcu beraberinde ürün getirilebilir, herhangi bir vergiye tabi olunmaz diye biliyorum. Diğer türlü ticari ürün damgası yiyip sağlam vergi ödersiniz.
Her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen eşyanın geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi uygulanır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %30
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %60
olarak uygulanmakta ve eşyanın;
a) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
b) Yolcu beraberinde ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
c) Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, yolcu beraberi hediyelik eşyaya ilişkin muafiyet yolcuların yaşına göre, 150 ve 430 Avro değerindeki eşya için geçerlidir. Yolcu beraberinde getirilen eşyanın bu değerleri aşması halinde, 1500 Avroyu geçmemesi kaydıyla eşyanın vergilendirilmesinde muafiyet miktarına [150 (15 yaş altındaki yolcular için) veya 430 Avro] tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısım için yukarıda belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

böyle bir mevzuat var bu sebepten sordum.

ARDELENO

80+ Bronze
gittiğin ülkeden çıkarken havalimanında o ülkeye ödediğin vergiyi iade alabilirsin.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Burhan Bey
Doğrudur hocam, mevzuat bu şekildeyse her türlü ödersiniz gibi. PS5'in ilk çıktığı zamanlarda, Batum'a, sırf bu ürünü almak için günü birlik gidip gelen tonla insan oluyordu. İnsanımız bu tür şeyleri su istimal etmeyi seviyor, malum devletimizde vergi almaya yer alıyor. Garipsemiyoruz artık :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok zaruri bir durum değilse hiç bulaşmayın bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,902
Üyeler
164,928
Son üye
opeth
Top Bottom