Neler Yeni

Ekran Kartı Düşük MHz (VRAM)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali
Dell G15 5530 bir laptop'a sahibim. Satın alalı 2 ay oldu. Ekran kartım RDR2'de VRAM'ı 7000 MHz'de çalışıyordu başlarda. Oyun gayet akıcıydı. Aradan biraz zaman geçti ve ani FPS düşüşü yaşadım. Oyun bir anda 3-5 FPS'ye kadar düşüyordu ve oynamaya devam ettikçe aniden düzeliyordu ve akıcı hale geliyordu tekrar. Hiç aradaki FPS değerlerinde kalmıyordu ve bu farklı FPS değerleri arasındaki gidiş geliş rastgele. Bazen 1 saat oynuyorum hiç düşmüyor bazen yarım saat 3-5 FPS'de kalıyor kriz geçirsemde, çok değişken anlayacağınız. Meğer FPS düşükken ekran kartım 800 MHz'de çalışıyormuş ve böyleyken en fazla 810 MHz'yi görüyor. Zaten aradaki fark ekran kartının fan sesinden anlaşılıyor. MSI Afterburner ile düzeltmeye çalıştım, olmadı. Alienware Command Center'da max performansa alsamda değişen bir şey olmuyor. Yardımcı olur musunuz? (NVIDIA RTX 3050 - 6 GB)

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yağız DERELİ
Bu anlattığımı bendeki modelde kesin çözüm olarak sunabilirim ama 3050'li versiyonunda hiç gözlemlemedim. Yine de bir deneyin derim.

Aygıt yöneticisi > Sistem aygıtları > Intel integrated sensor solution (cihazı devre dışı bırak). Bunu yaparsanız muhtemelen düzelecek. Bu eklenti sebebiyle ekran kartı en ufak sarsıntı algıladığında 30W limit koyuyor. Muhtemelen performans kaybı yaşamanızın sebebi budur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu anlattığımı bendeki modelde kesin çözüm olarak sunabilirim ama 3050'li versiyonunda hiç gözlemlemedim. Yine de bir deneyin derim.

Aygıt yöneticisi > Sistem aygıtları > Intel integrated sensor solution (cihazı devre dışı bırak). Bunu yaparsanız muhtemelen düzelecek. Bu eklenti sebebiyle ekran kartı en ufak sarsıntı algıladığında 30W limit koyuyor. Muhtemelen performans kaybı yaşamanızın sebebi budur.
düzelmedi be kral
Mesaj otomatik birleştirildi:

nasıl bir durumsa, ekran kartının 2 modu varmış gibi düşük modda max 810 yüksek modda max 7001 gösteriyor ACC'de

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yağız DERELİ
-AWCC'yi silip tekrardan yüklemeyi deneyin.
-Nvidia driverlarını komple kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
-Mux switch ile farklı modları deneyin. Advanced optimus olsa gerek cihazınızda.
-Hiçbir şey bulamazsanız da muhterem format başkanın kapısını çalmanız gerekebilir :D
-O da işe yaramazsa Dell servis ile görüşün teknik destek sağlasınlar. Sorunu telefon ile çözemezlerse evinize ekip yollayıp çözüyorlar bilginiz olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
-AWCC'yi silip tekrardan yüklemeyi deneyin.
-Nvidia driverlarını komple kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
-Mux switch ile farklı modları deneyin. Advanced optimus olsa gerek cihazınızda.
-Hiçbir şey bulamazsanız da muhterem format başkanın kapısını çalmanız gerekebilir :D
-O da işe yaramazsa Dell servis ile görüşün teknik destek sağlasınlar. Sorunu telefon ile çözemezlerse evinize ekip yollayıp çözüyorlar bilginiz olsun.
eyvallah kral teşekkür ettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,784
Üyeler
164,729
Son üye
Alperen16n
Top Bottom