Neler Yeni

Asus Anakart 01 hatası ve ekran geç gelme sorunu

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
Elimde olan İşlemci ve ramler için bir anakart aldım
kurulumu yaptım ve sorunsuz çalışıyor
ancak bilgisayar açılırken 01 hata kodunda bir süre takılı kalıyor ve yaklaşık 7-8 saniye sonra görüntü verip boot yapmaya başlıyor

parçalar;
asus maximus hero vııı anakart
i5 7600k
16gb ddr4 3200 xpg ram
rx570 gb msi
450W redrock psu​

Son düzenleme:

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
up +++

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
yardımcı olucak biri varmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan
hata kodunda sadece 01 mi yazıyor? fotoğraf atabilir misin?

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
hata kodunda sadece 01 mi yazıyor? fotoğraf atabilir misin?
6046354659393782730.jpg

evet sadece 01 yazıyor ve bilgisayar yaklaşık 10 saniye bu şekilde siyah ekran kalıyor ve ardından anakart logosu gözüküyor ve sistem açılmaya başlıyor

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
sorunum devam etmekte uppp

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
Yardım edebilecek kimse yokmu ya

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan
Bu anakartlarda bir reset butonu var sanırım o takılıyor olabilir onu kontrol edebilirsin, bios pilini çıkarıp 20dk sonra tekrar deneyebilirsin bios pili de bozulmuş olabilir, birden fazla ram kullanıyorsan tek ramle dene, cpuya ve anakarta giden güç kaynaklarında bir gevşeklik var mı ona bak.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,597
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Alıntıyı görüntüle
evet sadece 01 yazıyor ve bilgisayar yaklaşık 10 saniye bu şekilde siyah ekran kalıyor ve ardından anakart logosu gözüküyor ve sistem açılmaya başlıyor
F5 basabilirmisin açarken ayrıca çift ram kullanıyorsan ramleri tek tek denermisin ramlerdende kaynaklanabiliyor bu sorun.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Burak Çetin
BIOS güncellemesi yapın: Asus Maximus Hero VIII anakart Z170 çipsetli olduğu için i5-7600K işlemciyi tam desteklemesi için BIOS’un güncel olması gerekiyor. Anakartın resmi sitesinden en son sürümü indirip güncelleme yapın.

RAM ayarlarını kontrol edin: BIOS’a girip RAM’in XMP profilini kapatın ve frekansını 2133 MHz veya 2400 MHz gibi daha düşük bir değere çekin. RAM’leri tek tek ve farklı slotlarda deneyerek sorun olup olmadığını kontrol edin.

PSU kontrolü: 450W Redrock PSU bu sistem için sınırda kalabilir. Özellikle RX570 tam yükte fazla güç çekiyor. Daha kaliteli ve 550W üstü bir PSU ile test edin.

BIOS varsayılan ayarları yükleyin: BIOS’a girip "Load Optimized Defaults" seçeneğiyle varsayılan ayarları yükleyerek, uyumsuz bir yapılandırma olup olmadığını kontrol edin.

Ekran kartını test edin: Eğer mümkünse başka bir ekran kartı ile test yapın veya RX570’i çıkarıp işlemcinin entegre grafiğiyle sistemi çalıştırmayı deneyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, başka bir donanımsal problem olabilir. Tüm bağlantıları tekrar kontrol etmeyi unutmayın! 😊

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps
F5 basabilirmisin açarken ayrıca çift ram kullanıyorsan ramleri tek tek denermisin ramlerdende kaynaklanabiliyor bu sorun.
denedim iki ramide tek tek tüm slotlarda denedim aynı sorun 10 saniye felan bekledikten sonra aynı şekilde açılıyor normal şekilde
xmp kapattım timinglerini elimle ayarladım yine aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS güncellemesi yapın: Asus Maximus Hero VIII anakart Z170 çipsetli olduğu için i5-7600K işlemciyi tam desteklemesi için BIOS’un güncel olması gerekiyor. Anakartın resmi sitesinden en son sürümü indirip güncelleme yapın.

RAM ayarlarını kontrol edin: BIOS’a girip RAM’in XMP profilini kapatın ve frekansını 2133 MHz veya 2400 MHz gibi daha düşük bir değere çekin. RAM’leri tek tek ve farklı slotlarda deneyerek sorun olup olmadığını kontrol edin.

PSU kontrolü: 450W Redrock PSU bu sistem için sınırda kalabilir. Özellikle RX570 tam yükte fazla güç çekiyor. Daha kaliteli ve 550W üstü bir PSU ile test edin.

BIOS varsayılan ayarları yükleyin: BIOS’a girip "Load Optimized Defaults" seçeneğiyle varsayılan ayarları yükleyerek, uyumsuz bir yapılandırma olup olmadığını kontrol edin.

Ekran kartını test edin: Eğer mümkünse başka bir ekran kartı ile test yapın veya RX570’i çıkarıp işlemcinin entegre grafiğiyle sistemi çalıştırmayı deneyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, başka bir donanımsal problem olabilir. Tüm bağlantıları tekrar kontrol etmeyi unutmayın! 😊
psu hariç dediğiniz herşeyi yaptım fakat aynı

Bu anakartlarda bir reset butonu var sanırım o takılıyor olabilir onu kontrol edebilirsin, bios pilini çıkarıp 20dk sonra tekrar deneyebilirsin bios pili de bozulmuş olabilir, birden fazla ram kullanıyorsan tek ramle dene, cpuya ve anakarta giden güç kaynaklarında bir gevşeklik var mı ona bak.
hepsini denedim ama nafile aynı sorun

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Hocam 01 de benjm bildiğim sadece Vga sorunlu oluyor Ürünü Display portsa Hdmi ile tekrar denermisin

KeplerB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Keps

bundan önce sistemde esonic h81 da kullanıyordum i5 4. nesil vardı ddr3 ramler vardı böyle bir sorunla karşılaşmadım

Hocam 01 de benjm bildiğim sadece Vga sorunlu oluyor Ürünü Display portsa Hdmi ile tekrar denermisin
bilmiyorum ama anakart dram arıza ışığını turuncu yakıyor ve 10 saniye bekledikten sonra sistem otomatik açılıyor

Top Bottom