Neler Yeni

Format Sonrası Programlarda İnternet Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
Windows11 kullanmaktayım yaklaşık 10 gün önce format attım. 35mbit internetim var. IDM üzerinden download yaparken 4mb/sn değerlerini görüyorum hiç bir sıkıntı yok. Ama chromedan bazı sayfalar açılırken dakikalarca bekletiyor. Kurulum yaparken, steam, icue, rockstar ve kaspersky güncellemeleri saatlerimi aldı. Direk bir değer olarak ghub kurarken ss aldım. Speedtest sonuçları normal gelmesine rağmen programlar interneti verimli kullanamıyor. Whatsapp windows uygulaması mesajları 15-20 snde gönderiyor. Yazılımsal bir şey midir? (İkinci kez farklı İSO ile format yaptım)

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    1.3 MB · Hit: 7

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Burak Çetin
Güç Seçenekleri: Denetim Masası > Güç Seçenekleri’nden ‘Yüksek Performans’ modunu seçin. Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri > Güç Yönetimi sekmesinde de ‘Güç tasarrufu için kapat’ seçeneğini kaldırın.
Antivirüs Kontrolü: Kaspersky gibi güvenlik yazılımları arka planda indirmeleri yavaşlatabiliyor. Kısa süreliğine kapatıp hız değişiyor mu diye bakın hocam. Değişiyorsa, IDM vb. uygulamaları ‘istisna’ya ekleyin.
DNS Ayarları: Chrome gecikmeleri DNS veya önbellek olabilir. DNS’i Google (8.8.8.8 / 8.8.4.4) veya Cloudflare (1.1.1.1) yapın, ardından CMD’de yönetici olarak şu komutları girip bilgisayarı yeniden başlatın:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Sürücü Güncellemesi: Son olarak ağ sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güç Seçenekleri: Denetim Masası > Güç Seçenekleri’nden ‘Yüksek Performans’ modunu seçin. Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri > Güç Yönetimi sekmesinde de ‘Güç tasarrufu için kapat’ seçeneğini kaldırın.
Antivirüs Kontrolü: Kaspersky gibi güvenlik yazılımları arka planda indirmeleri yavaşlatabiliyor. Kısa süreliğine kapatıp hız değişiyor mu diye bakın hocam. Değişiyorsa, IDM vb. uygulamaları ‘istisna’ya ekleyin.
DNS Ayarları: Chrome gecikmeleri DNS veya önbellek olabilir. DNS’i Google (8.8.8.8 / 8.8.4.4) veya Cloudflare (1.1.1.1) yapın, ardından CMD’de yönetici olarak şu komutları girip bilgisayarı yeniden başlatın:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Sürücü Güncellemesi: Son olarak ağ sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin.
Cevabınız için teşekkür ederim az da olsa bir fark oldu chromeda. Ama hala programların internet kullanımları çok yavaş. Windowsun kendi sitesinden Flasha kurulum ile windows kurup cmd den aktifleştirdim. Farklı bir temiz kurulum yardımcı olur mu?

Top Bottom