Neler Yeni

Oyuna girdiğimde ansızın oyundan atıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
muhammed fatih zn
4060ti 16 vram
i5-13400f
16gb ram
m2 512gb

oyunlara girdiğime ana akrana giriyor ama oyunu başlatınca oyun aniden donuyor ve herhangi bir şey yaptırmıyor pcye restart atmam gerekiyor atmadıgım sürecede çoğunlukla oyunu kapatmıyor bir sürü test yaptım
furmark, silverbench, cinebench, ezbench, intelin xtu, userbenchmark. bu testleri yaptım ama herhangi bir sorun gözükmüyor sorunun intelin 13. ve 14. nesillerindeki sorundan kaynaklandığını dusunuyorum bu yüzden
işlemci watt sınırı da koydum ama pek etki etmedi sorun neyden kaynaklı olabilir acaba?

1737039638298.jpeg

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Burhan Bey
Merhaba, her oyunda aynı durumu yaşıyor musunuz? Hata bildiriminde VRAM yetersizliği gibi bir şey yazıyor ama, çok anlam veremedim.

BIOS'un güncel olması da önemli, ayrıca BIOS'dan "Above 4G Decoding" ve "Re-Size BAR" gibi ayarlarında etkin olduğunu teyit edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
muhammed fatih zn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, her oyunda aynı durumu yaşıyor musunuz? Hata bildiriminde VRAM yetersizliği gibi bir şey yazıyor ama, çok anlam veremedim.

BIOS'un güncel olması da önemli, ayrıca BIOS'dan "Above 4G Decoding" ve "Re-Size BAR" gibi ayarlarında etkin olduğunu teyit edin.
Aslında her oyunda aynısı olmuyor mesela

Black myth wukong da oyuna girer girmez bozuluyor

Forza horizon 4 te 5-10 dk oynatıp bozuluyor

Valorant ta 30dk falan sonra bozuluyor

LoL,chivalry gibi oyunlarda hiç bozulmuyor

Ayrıca VRAM yetersiz diyor ama 16 GB VRAM var çok olası gelmiyor

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Burhan Bey
Epeyce testte yapmışsınız, sistem değerlerinde "sıcaklık, kullanım, frekans" gibi, anormal bir durum olmuyor değil mi? Testler sırasında herhangi bir problem de yaşamıyorsunuz (özellikle Furmark'ta) diye tahmin ediyorum. Sürücüyü kaldırıp tekrar kurun diyecem ama zaten yapmışsınızdır.

Dediğim gibi BIOS'u bi kontrol edin, güncel değilse güncelleyin, aklıma başka bir şey gelmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
muhammed fatih zn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Epeyce testte yapmışsınız, sistem değerlerinde "sıcaklık, kullanım, frekans" gibi, anormal bir durum olmuyor değil mi? Testler sırasında herhangi bir problem de yaşamıyorsunuz (özellikler Furmark'ta) diye tahmin ediyorum. Sürücüyü kaldırıp tekrar kurun diyecem ama zaten yapmışsınızdır.

Dediğim gibi BIOS'u bi kontrol edin, güncel değilse güncelleyin, aklıma başka bir şey gelmiyor.
aynen baya test yaptım ama hersey normal gözüküyor ben bios a bir goz atarım cozum olmazsa tekrar yazarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,657
Üyeler
165,394
Son üye
veondoski
Top Bottom