Neler Yeni

DDR 5 Sistem Aşırı Düşük FPS sorunu

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam eve yeni gelebildim bu sabah evden çıkmadan Call of Duty Warzone indirmiştim şimdi oyunu açmaya çalıştım da sanki ihtel hd graphics 4000 le girmeye çalışıyormuşum gibi inanılmaz kasıyordu masaüstüne falan attı 10 fps i gördüm CPU kullanımı %99 du kitlendi resmen pc, ayrıca normal windows da gezerken de CPU kullanımı çok fazla dediklerinizi yapmadan önce söylemek istedim belki size bir fikir verir diye birazdan sizin dediğiniz şeyleri yapacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Warzone denedim şimdi fakat oyuna bile neredeyse zor girdi 15 fps falan aldım %99 CPU kullanımı vardı
Biostan ek olarak Dahili grafik kartı ayarını kapatın. Biosta ki adını unuttum.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Evet resetten kastım PC'yi yeniden başlatmak. CMOS Clear anakart üzerinedeji JBAT pinine iletken bir malzeme değdirip anakart üzerindeki tüm değişiklikleri temizleyen bir olay bu kafanı karıştırabilir. Şöyle yapalım :
Eve gidince Biosa gir ve bios üzerinden default yap. Bu da yapılan ayarları sıfırlayacaktır. Biosun güncel değilse bios güncelle bu ayarda otomatik olarak yeni biosa geçiş yaptığın için zaten hali hazırda yapılan ayarları temizleyecektir.
1- Bios update veya bios default settings
2- Bios üzerinden CPPC ayarı ''Driver'' ayarlanıp , ramler için EXPO açılmalı.
2- Revo Uninstaller ile Chipset driver silme ve yeniden yükleme işlemi
3- Görev yöneticisi üzerinden hizmet kontrolü
4- Güç modu Dengeli
Hocam hepsini yaptım sonuç aynı…
Fps aşırı düşük
Sistem geç açılıyor
Sistem yavaş çalışıyor
Mouse um 4-5 saniye de bir takılıyor
Cou kullanımı call of duty ye girdiğim de daha menüdeyken bile %99 oluyor oyunu açamıyorum resmen…

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Göksel
işlemcinin sahte olma ihtimali ?

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Melih Baygör
görev yöneticisinden işlemci kullanımına baktın mı ?

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam hepsini yaptım sonuç aynı…
Fps aşırı düşük
Sistem geç açılıyor
Sistem yavaş çalışıyor
Mouse um 4-5 saniye de bir takılıyor
Cou kullanımı call of duty ye girdiğim de daha menüdeyken bile %99 oluyor oyunu açamıyorum resmen…
Chipset ve Bios güncellemesi, söylediğim bios ayarları, iGPU devre dışı bırakmak, bu söylediklerimin hepsi X3D bir işlemciyi olması gerektiği gibi çalıştırmak için söylediğim ayarlardı gerçekten çok garip. CPU-Z programı ile ss atar mısın

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Chipset ve Bios güncellemesi, söylediğim bios ayarları, iGPU devre dışı bırakmak, bu söylediklerimin hepsi X3D bir işlemciyi olması gerektiği gibi çalıştırmak için söylediğim ayarlardı gerçekten çok garip. CPU-Z programı ile ss atar mısın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attım hocam bu şekilde loldeyken

Ekler

• 20250122_113354.jpg
    20250122_113354.jpg
    1.7 MB · Hit: 14

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Melih Baygör
güç yönetimini dengeli mode alıp, görev yöneticisinden de cpu seçip kullanımı en yüksek olana bak istersen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,503
Üyeler
166,553
Son üye
Exe00
Top Bottom