Neler Yeni

1 Aylık laptopta mavi ekran sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
1 Ay bile olmadı Lenovo LOQ laptopu alalı ve Windows 11 istememe rağmen zorla Windows 11 kurdu bilgisayarcı. Windows 11'in sıkıntılı olduğunu biliyorum, umarım Windows'tan dolayıdır mavi ekran sorunları. PC bazen durduk yere donuyor, fare imleci çalışıyor ama onun dışında her şeyin durduğu oluyor 4-5 saniye bazen de böyle olduktan sonra mavi ekran veriyor. PC kapanıp geri açılıyor düzeliyor bir süre boyunca. Sizce bu Windows 11 yüzünden mi PC'den kaynaklı mı? Windows 11 yüzündense eğer Windows 10'a da geçebilirim.

Hatayı düzeltmek için yaptığım şeyler:
CMD'ye SFC /scannow yazdım, YouTube'da izlediğim birkaç kodu girdim CMD'ye.
Windows Defender'i kapattım.

Alt tarafa aldığım hatanın Minidump'unu attım. Yardımcı olur musunuz?

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Mehmet sunal
Minidump dosyasında hataya sebep olan sürücü "rtwlane.sys". Bu sürücü Realtek PCIe GBE Family Controller ağ kartı sürücüsü ile ilişkili.

Mavi ekran hatanızın olası nedenleri:

• Eski veya uyumsuz ağ kartı sürücüsü: Sürücünüz güncel olmayabilir veya kullandığınız Windows sürümüyle uyumlu olmayabilir.
  • Bozuk ağ kartı sürücüsü: Sürücü dosyaları bozulmuş olabilir.
  • Donanım sorunu: Ağ kartınızda fiziksel bir arıza olabilir.
Önerilen çözümler:

1. Ağ kartı sürücüsünü güncelleyin: Realtek web sitesinden veya bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinden ağ kartınız için en son sürücüleri indirip yükleyin.
  2. Ağ kartı sürücüsünü yeniden yükleyin: Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak mevcut sürücüyü kaldırın ve ardından en son sürücüyü tekrar yükleyin.
  3. Farklı bir ağ kartı sürücüsü deneyin: Bazı durumlarda, eski bir sürücü sürümü daha kararlı olabilir. Eski bir sürücü sürümünü deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.
  4. Donanım sorunlarını giderin: Ağ kartınızın düzgün çalıştığından emin olun. Farklı bir PCIe yuvasına takmayı veya farklı bir ağ kartı kullanmayı deneyebilirsiniz.
  5. Sistem dosyalarını kontrol edin: Sistem dosyalarında bozulma olup olmadığını kontrol etmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak açın ve "sfc /scannow" komutunu çalıştırın.
  6. Bellek sorunlarını kontrol edin: Belleğinizde hata olup olmadığını kontrol etmek için Windows Bellek Tanılama aracını kullanın.
google gemini böyle analiz etti hocam.(yanlış olabilir)
Mesaj otomatik birleştirildi:

win11 e geçtikten sonra bunu aldığımı söylediğimde
Windows 11, önceki Windows sürümlerine göre daha sıkı sürücü gereksinimlerine sahip. Bu nedenle, eski bir ağ kartı sürücüsü kullanıyorsanız, Windows 11 ile uyumlu olmayabilir ve "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (d1)" hatasına neden olabilir.

Şimdi size daha spesifik önerilerde bulunabilirim:

1. Realtek web sitesini kontrol edin: Realtek web sitesine gidin ve ağ kartınızın modeli için Windows 11 ile uyumlu en son sürücüyü indirin. Sürücü modelinizi bulmak için Aygıt Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz.
  2. Windows Update'i kullanın: Windows Update, en son sürücüleri otomatik olarak indirip yükleyebilir. Ayarlar > Windows Update'e giderek güncellemeleri kontrol edin ve ağ kartınız için bir güncelleme olup olmadığına bakın.
  3. Bilgisayar üreticinizin web sitesini kontrol edin: Bilgisayarınızın üreticisinin web sitesine gidin ve destek bölümünde ağ kartınız için Windows 11 uyumlu sürücüleri arayın.
  4. Sürücü uyumluluk modunu deneyin: Eski bir sürücü kullanıyorsanız, Windows 10 uyumluluk modunda yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sürücü kurulum dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler"i seçin, "Uyumluluk" sekmesine gidin ve "Bu programı uyumluluk modu için çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Açılır menüden "Windows 10"u seçin.

bu önerilerde bulundu

Top Bottom