Neler Yeni

Asus Rog Clavis Ses Kartı Nasıl ?

İlbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İLBEY AYDIN
h525.png
Herkese merhaba.Küçük ve masamın üstünde fazladan yer kaplamayacak ama yinede iyi bir performans verecek bir ses kartı arıyorum. Öncelikli beklentim harici mikrofon kullanmayı sevmediğim için kulaklığımın mikrofonunun olabildiğince daha temiz ve yüksek sesli olması bu yüzden hem yazılımı hem de sahip olduğu özellikler açısından Clavis hoşuma gitti siz ne düşünüyorsunuz ya da önerebileceğiniz başka bir ses kartı var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Onur Yücel
Alıntıyı görüntüleHerkese merhaba.Küçük ve masamın üstünde fazladan yer kaplamayacak ama yinede iyi bir performans verecek bir ses kartı arıyorum. Öncelikli beklentim harici mikrofon kullanmayı sevmediğim için kulaklığımın mikrofonunun olabildiğince daha temiz ve yüksek sesli olması bu yüzden hem yazılımı hem de sahip olduğu özellikler açısından Clavis hoşuma gitti siz ne düşünüyorsunuz ya da önerebileceğiniz başka bir ses kartı var mı ?
Kulaklığın nedir dostum? Anlamam bu işlerden ama hiçbir ses kartının mevcut kulaklık mikrofonunun seviyesine fazla etki edeceğini sanmıyorum.
Bu kartın fiyatına hs80 veya hs80max alsan belki daha iyi olabilir. Kulaklığı bir incele neredeyse kondenser mikrofon gibi kalitesi var.
Harici mikrofon neden istemiyorsun yer kapladığı için veya ortamın müsait olmadığı için mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Lloydˢᵗᵉʳ üstadım ne düşünüyorsunuz

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Kulaklığın nedir dostum? Anlamam bu işlerden ama hiçbir ses kartının mevcut kulaklık mikrofonunun seviyesine fazla etki edeceğini sanmıyorum.
Bu kartın fiyatına hs80 veya hs80max alsan belki daha iyi olabilir. Kulaklığı bir incele neredeyse kondenser mikrofon gibi kalitesi var.
Harici mikrofon neden istemiyorsun yer kapladığı için veya ortamın müsait olmadığı için mi ?

HS80 in mikrofonu bence çok abartılıyor. Ben aldım denedim ve memnun kalmadım mikrofonundan. Razer Blackshark V2 X kullanıyorum mikrofonu bence çok daha iyi.

İlbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İLBEY AYDIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Masamın üstünde fazla bir şey olsun istemiyorum.Kulaklığım ise steelseries tusq kulakiçi bir kulaklık ama mikrofonundan yine memnunum sadece güzel bir ses kartı ile desteklemek ses seviyesini daha iyi bir hale getirir daha temiz bir ses elde eder ve arka plan seslerini keser diye düşündüm. Bu yüzden sadece tak çalıştır bir ses kartı yerine yazılımı da olan bir ses kartı bakıyorum.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,451
İsim
Arda doğan
Bunu nerde satışta buldun creative g6 bak

İlbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İLBEY AYDIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu nerde satışta buldun creative g6 bak
Önceden itopyada felan satılıyomuş galiba şimdi Türkiyede yok fakat amazon amerikadan felan sipariş veriliyor buraya ayrıca G6 hem büyük hem de biraz eski gibi sanki onun yerine X4 alınabilir ya da küçük istediğim için X1 ama alacak güvenilir bir yer bulursam yurtdışında Clavis bunlardan daha iyi gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,947
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
Masamın üstünde fazla bir şey olsun istemiyorum.Kulaklığım ise steelseries tusq kulakiçi bir kulaklık ama mikrofonundan yine memnunum sadece güzel bir ses kartı ile desteklemek ses seviyesini daha iyi bir hale getirir daha temiz bir ses elde eder ve arka plan seslerini keser diye düşündüm. Bu yüzden sadece tak çalıştır bir ses kartı yerine yazılımı da olan bir ses kartı bakıyorum.
gaming ürünlerin fiyatları genelde abartılı oluyor. hifi ses dünyasına girince dediklerimi daha iyi anlıyorsunuz. tusq kaç ohm olduğunu göremedim ama eminim çok güç istemeyen bir kulaklıktır. bu ses kartı yerine kulaklığa yatırım yapmak daha mantıklı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Onur Yücel
HS80 in mikrofonu bence çok abartılıyor. Ben aldım denedim ve memnun kalmadım mikrofonundan. Razer Blackshark V2 X kullanıyorum mikrofonu bence çok daha iyi.
Ben kendim kullanmadım da youtubedaki videolardan incelediğim kadarıyla rakipsiz hs80 , hatta ben de blackshark daha iyi diyordum burada hs80 dediler bir baktım harbiden karşılaştırmak bile hataymış sizin anakarttan dolayı falan olabilir mi acaba yoksa mümkün değil çünkü. Bilmediğim için soruyorum

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Ben kendim kullanmadım da youtubedaki videolardan incelediğim kadarıyla rakipsiz hs80 , hatta ben de blackshark daha iyi diyordum burada hs80 dediler bir baktım harbiden karşılaştırmak bile hataymış sizin anakarttan dolayı falan olabilir mi acaba yoksa mümkün değil çünkü. Bilmediğim için soruyorum
Yok hocam ya anakarttan olacağını zannetmiyorum. Mikrofonu aslında iyi ama arka planda gürültü engelleme yapıyor vs. bir sürü şey yapıyor ses metalik gibi geliyor ve bu ayarları değiştiremiyorsun.
Mesela Razer Blackshark V2 Pro da A dan Z ye bütün her şeyi ayarlayabiliyorsun. Mikrofona ekolayzır bile yaptırıyor sesin nasıl çıksın istiyorsan :D Gürültü engellemeyi vs. her şey ayarlanıyor. (Bende V2 X var ama rakibi V2 Pro diye onunla kıyasladım.)
Kulaklık sürücülerinin ses kalitesini küçümseyemem ama doğruya doğru çok kaliteli. Kısa sürelik deneyimimde bana keyif verdi hatta yüksek ses dinleyemedim bile 60 70 lerde tutuyordum.

Son düzenleme:

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,451
İsim
Arda doğan
Dediğim gibi g6 bak derim bide 2.elede.bi bak

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Ses kartı almak gerçekten ses kalitesine ve mikrofon kalitesine etki edip ses derinliğini arttırıyor. Kulaklık kalitesi 2 3 bazı kaliteli kartlarda 4 kat artıyor ilginç biçimde ayrıca anakartın ve işlemcinin yükünü azaltıyorsun. mikrofonunun kalitesi de artar. Fakat ben ses kartı konusunda veya genel ses konusunda her şeyi üreten markalardansa o işe uzmanlaşmış markaların kartlarını tavsiye ederim. Mesela örnek vermek gerekirse behringer, bose, creative vs vs evimde creative 5.1 sistem var babam kullanıyor hala ilk günkü gibi ses kalitesi var gerçekten muazzam.

İlbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İLBEY AYDIN
Ses kartı almak gerçekten ses kalitesine ve mikrofon kalitesine etki edip ses derinliğini arttırıyor. Kulaklık kalitesi 2 3 bazı kaliteli kartlarda 4 kat artıyor ilginç biçimde ayrıca anakartın ve işlemcinin yükünü azaltıyorsun. mikrofonunun kalitesi de artar. Fakat ben ses kartı konusunda veya genel ses konusunda her şeyi üreten markalardansa o işe uzmanlaşmış markaların kartlarını tavsiye ederim. Mesela örnek vermek gerekirse behringer, bose, creative vs vs evimde creative 5.1 sistem var babam kullanıyor hala ilk günkü gibi ses kalitesi var gerçekten muazzam.
Evet doğru söylüyorsun ugreen gibi markaların tak çalıştırları bile etki ediyorken özellikle yazılımı olan ses kartlarını yazılım sayesinde çok daha iyi bir hale getirebiliyorsun bunu çok eski creative ve razer kulaklıklarımın ses kartı ile deneyimledim o ses kartlarını farklı kulaklıklarda takıp denemiştim ve eski olmalarına rağmen özellikle uygulamaları sayesinde daha iyi performans alıyorsun bu yüzden yeni bir kulaklık veya harici mikrofon yerine yeni bir ses kartı bakıyorum. Creativin x1 veya x4 ü fena değil gibi ama clavis sanki mikrofonu daha iyi düzeltiyor gibi

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Evet doğru söylüyorsun ugreen gibi markaların tak çalıştırları bile etki ediyorken özellikle yazılımı olan ses kartlarını yazılım sayesinde çok daha iyi bir hale getirebiliyorsun bunu çok eski creative ve razer kulaklıklarımın ses kartı ile deneyimledim o ses kartlarını farklı kulaklıklarda takıp denemiştim ve eski olmalarına rağmen özellikle uygulamaları sayesinde daha iyi performans alıyorsun bu yüzden yeni bir kulaklık veya harici mikrofon yerine yeni bir ses kartı bakıyorum. Creativin x1 veya x4 ü fena değil gibi ama clavis sanki mikrofonu daha iyi düzeltiyor gibi
mikrofonu hepsi daha iyi yapat tabii ama aralarında iyi kötü farklar var dediğin gibi. Bir de kaliteyi o denli arttırmalarının sebebi bence normal ses kartsız kullandığımızda işlemci çözümlü bir ses duyuyoruz yani anakartın içinde her şey sıkışık. Ses kartı kullanıldığında kartın içindeki materyallerin kalitesi sesin kartta çözülmesi vs vs bence sesi daha iyi hale getiriyor. Clavis dediğin gibi çok iyiymiş ama parası fazla sahibindende var 3300 e. 2 bine creative 0 alırsın mesela usb ses kartı

Top Bottom