hocam ben o.c. lu kullanıyorum 4.72(4.70) ghz 1.394v güzel soğutursan bir sıkıntı olmayacagını dusunuyuorumGençler overclock yapılır mı işlemciye çok zarar verir mi ne diyorsunuz? Yapılırsa kaç'a kadar yapılır Sıvı soğutucu:
CORSAIR H100 RGB 240 mm
hocam ben o.c. lu kullanıyorum 4.72(4.70) ghz 1.394v güzel soğutursan bir sıkıntı olmayacagını dusunuyuorumAlıntıyı görüntüle
hocam öncesinde boşta 40 45 takılırken o.c sonrası 50 55 civarı. yükte ikende aynı civarlar normalde 55 60 iken o.c da iken 65 70Overclock öncesi ve sonrası sıcaklık değeri ,FPS nasıl etkilenir ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
fps olarak da arttığını (hissediyorum) resmi olarak ölçmedimhocam öncesinde boşta 40 45 takılırken o.c sonrası 50 55 civarı. yükte ikende aynı civarlar normalde 55 60 iken o.c da iken 65 70
geçen pbo yaptım csde fps düştü cinebench değeri arttı anlamadım valla kapattım sonra.Overclock öncesi ve sonrası sıcaklık değeri ,FPS nasıl etkilenir ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
pbo nedir?geçen pbo yaptım csde fps düştü cinebench değeri arttı anlamadım valla kapattım sonra.
Hocam OC işlemciyi hep belli bi hızda tutuyo r5 5600 3.5ghz-4.4ghz arası çalışıyor ihtiyaca göre hız artıyor. OC full sabit 4.6ghz tutuyo atıyorum buda ömründen yiyor. PBO ise gerektiğinde 4.6ya çıkıyor sonra düşüyor gibi düşünebilirsiniz.pbo nedir?