tazelebleby
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Yunus Emre Kurt
- Bütçe
- 60000
Öncelikle kendim zaten bir sistem topladım bunun üzerinden tavsiye almaya geldim sistemim total 60 k civarı tutuyor
İşlemci : Ryzen 7 5700G (İşlemciyi neden böyle seçtiğimi açıklayacağım)
Anakart : Asus PRIME B550M-K DDR4 AM4
Ram: Kingston DDR4 3200MHz CL16 Ram Beast 2x
Ekran Kartı : RTX 5070, RTX 5070TI VEYA RTX 5080
KASA : CORSAIR 3500X ARGB Mid-Tower ATX PC Kasası
İşlemciyi Ryzen 7 5700G olarak seçmemin sebebi apu olarak kullanılabilmesi yani sistemi rtx 50 serisi çıkmadan alacağım için bilgisayarda ekran kartı rtx 50 serisi çıkana kadar olmayacak o yüzden bu işlmeci tercihini yaptım.
Genel olarak temel elemanlar böyle Powersupply'dan tam anlamadığım için seçemedim öneriniz var ise söyleyin tabi direkt olarak farklı öneri var ise hazır sistem de olur ama rtx 50 serisi almak istiyorum kesin ve net yani. işlemci soğutma ve kasa içi fanları da ayarlarız sistem nasıl diyonuz hocalar veya farklı önerileriniz var mı ?
İşlemci : Ryzen 7 5700G (İşlemciyi neden böyle seçtiğimi açıklayacağım)
Anakart : Asus PRIME B550M-K DDR4 AM4
Ram: Kingston DDR4 3200MHz CL16 Ram Beast 2x
Ekran Kartı : RTX 5070, RTX 5070TI VEYA RTX 5080
KASA : CORSAIR 3500X ARGB Mid-Tower ATX PC Kasası
İşlemciyi Ryzen 7 5700G olarak seçmemin sebebi apu olarak kullanılabilmesi yani sistemi rtx 50 serisi çıkmadan alacağım için bilgisayarda ekran kartı rtx 50 serisi çıkana kadar olmayacak o yüzden bu işlmeci tercihini yaptım.
Genel olarak temel elemanlar böyle Powersupply'dan tam anlamadığım için seçemedim öneriniz var ise söyleyin tabi direkt olarak farklı öneri var ise hazır sistem de olur ama rtx 50 serisi almak istiyorum kesin ve net yani. işlemci soğutma ve kasa içi fanları da ayarlarız sistem nasıl diyonuz hocalar veya farklı önerileriniz var mı ?