nonbeerk
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Berk Kurutaş
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet kesinlikle yeterli olmadığına katılıyorum değiştireceğimi de söylüyorum. Fakat problem bu kadar ısınması değil, anormal bir durum var. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görüyorum. Soğutucu değiştirsem bile, bu hata ya da ne ise tekrarlanmayacağından emin olarak değiştirmek istiyorum.Berk kardeşim o işlemci soğutucu ne yazık ki 7600 için yeterli değil, sana tavsiyem kule tipi veya sıvı soğutma, 7600 ısınan bir işlemci ve sağlam bir soğutucu istiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Haklı olabilirsiniz, fakat Anlatamıyorum galiba. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görmek pek doğal bir durum değil ne yazıkki.Stok soğutucu ile bu sıcaklar gayet doğal
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arkadaşlar Over Clock yapmadım. Bu işlemcinin Base Clock hızı 3.8GHz ben 4.52GHz alıyorum ve bunu boştayken alıyorum.Merhabalar adım Berk,
bugünden yaklaşık 6 ay önce bir PC topladım. PC bileşenlerim:
ASRock A620 M Pro RS Wifi Anakart.
Amd Ryzenn 5 7600 İşlemci.
Zotac RTX 4060 8GB Ekran Kartı.
MLD M500 Ultra 1TB M2 SSD.
Kingston Beast 8x2 DDR5 5200Mhz RAM.
Vento VG10F 650W PSU Kasa.
Evercool C80 2600 RPM İşlemci Fanı.
Alıntıyı görüntüle
Görüldüğü üzere, herhangi bir problem yok gibi, değil mi? Bir de yakından bakın; OCCT testi dışında, Windows Görev Yöneticisi işlemcimin 4.52 GHz bir hızda çalıştığını söylüyor ve sıcaklık 81derece. Üstelik bu sadece boşta yapmış olduğum bir gözlem.
Alıntıyı görüntüle
Burada görmüş olduğunuz gibi, işlemcim yük altındayken boşta olduğundan daha düşük Hz'lerde çalışıyor. Maksimum 85 dereceyi görüp orada takılıyor. Termal macunu kaliteli kullandım, kendim sürdüm, fan minimum 2200 RPM'de dönüyor, kasa içi soğuk hava sirkülasyonu var. Anlamıyorum, bir yardımcı olabilir misiniz?