Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD Ryzenn 5 7600 İşlemcim Çok Isınıyor

nonbeerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Kurutaş
Berk kardeşim o işlemci soğutucu ne yazık ki 7600 için yeterli değil, sana tavsiyem kule tipi veya sıvı soğutma, 7600 ısınan bir işlemci ve sağlam bir soğutucu istiyor.
Evet kesinlikle yeterli olmadığına katılıyorum değiştireceğimi de söylüyorum. Fakat problem bu kadar ısınması değil, anormal bir durum var. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görüyorum. Soğutucu değiştirsem bile, bu hata ya da ne ise tekrarlanmayacağından emin olarak değiştirmek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Stok soğutucu ile bu sıcaklar gayet doğal
Haklı olabilirsiniz, fakat Anlatamıyorum galiba. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görmek pek doğal bir durum değil ne yazıkki.

Merhabalar adım Berk,
bugünden yaklaşık 6 ay önce bir PC topladım. PC bileşenlerim:
ASRock A620 M Pro RS Wifi Anakart.
Amd Ryzenn 5 7600 İşlemci.
Zotac RTX 4060 8GB Ekran Kartı.
MLD M500 Ultra 1TB M2 SSD.
Kingston Beast 8x2 DDR5 5200Mhz RAM.
Vento VG10F 650W PSU Kasa.
Evercool C80 2600 RPM İşlemci Fanı.

Alıntıyı görüntüle

Görüldüğü üzere, herhangi bir problem yok gibi, değil mi? Bir de yakından bakın; OCCT testi dışında, Windows Görev Yöneticisi işlemcimin 4.52 GHz bir hızda çalıştığını söylüyor ve sıcaklık 81derece. Üstelik bu sadece boşta yapmış olduğum bir gözlem.

Alıntıyı görüntüle

Burada görmüş olduğunuz gibi, işlemcim yük altındayken boşta olduğundan daha düşük Hz'lerde çalışıyor. Maksimum 85 dereceyi görüp orada takılıyor. Termal macunu kaliteli kullandım, kendim sürdüm, fan minimum 2200 RPM'de dönüyor, kasa içi soğuk hava sirkülasyonu var. Anlamıyorum, bir yardımcı olabilir misiniz?
Arkadaşlar Over Clock yapmadım. Bu işlemcinin Base Clock hızı 3.8GHz ben 4.52GHz alıyorum ve bunu boştayken alıyorum.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Evet kesinlikle yeterli olmadığına katılıyorum değiştireceğimi de söylüyorum. Fakat problem bu kadar ısınması değil, anormal bir durum var. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görüyorum. Soğutucu değiştirsem bile, bu hata ya da ne ise tekrarlanmayacağından emin olarak değiştirmek istiyorum.

Haklı olabilirsiniz, fakat Anlatamıyorum galiba. Windows Görev Yöneticisinde 4,52GHz görüp OCCT'de 600Hz'leri görmek pek doğal bir durum değil ne yazıkki.

Arkadaşlar Over Clock yapmadım. Bu işlemcinin Base Clock hızı 3.8GHz ben 4.52GHz alıyorum ve bunu boştayken alıyorum.
Occt programında sıkıntı var onu önermem

TahinPekmez

80+ Silver
Hocam pekala alayım. Almak sıkıntı değil, sıkıntı olan boştayken bu kadar yüksek Hz'lerde ve sıcak çalışması. Sıvı soğutma aldım bir kez daha bu problem ile karşılaşıp karşılaşmayacağıma bakıyorum ben.
dedigim gibi bios da fan ayari atiyorum silent moddadir, fanlar daha yüksek sicaklikta devreye giriyordur.
sogutucu tam oturmamistir bu sefer, termal macun az yada daha coktur, markasi değişiktir vs.
Bostayken yuksek mhz de degilki. 867hz de, tam yükte 2948 mhz de.
Normalde islemcin tam yukte 5100mhz de olmasi lazim sicakliktan dolayı kendini kısıyor.
Bence sen onceden niye olmadı peki olayini bir kenara birak.

nonbeerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Kurutaş
dedigim gibi bios da fan ayari atiyorum silent moddadir, fanlar daha yüksek sicaklikta devreye giriyordur.
sogutucu tam oturmamistir bu sefer, termal macun az yada daha coktur, markasi değişiktir vs.
Bostayken yuksek mhz de degilki. 867hz de, tam yükte 2948 mhz de.
Normalde islemcin tam yukte 5100mhz de olmasi lazim sicakliktan dolayı kendini kısıyor.
Bence sen onceden niye olmadı peki olayini bir kenara birak.
Pekala, yakın zamanda kule tipi ya da sıvı soğutmaya geçiş yapıyorum hocam.

batuhan0088

80+ Bronze
Ryzen 7600x işlemci ve Arctic LF 3 420mm sıvı soğutucu ile değerler bu şekilde, sadece altta google chrome ve gta 5 açık

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-26 155319.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-26 155319.png
    163 KB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,799
Üyeler
166,269
Son üye