- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben o elektriği Deve(deli) Tuncaya verdim vareximAbdülheye elektrik verirken iyiydi @İskender Büyük ♦️
Ben o elektriği Deve(deli) Tuncaya verdim vareximAbdülheye elektrik verirken iyiydi @İskender Büyük ♦️
Imzadaki sistemi 2yildir topraksız kullanıyorum sorun yaşamadım ama sizin yasamayacaginiz anlamına gelmez şimdi 3 seçeneğiniz var.Evde bildiğim kadarıyla topraklama yok elektrik kesilmeleri ve dalgalanmalar yasaniyi fakat benim bilgisayar alasım var ups deseniz çok pahalı napmalıyım?
bina komple bana ait prizleri söktüm 2002 yapımı depreme dayanıklı projeli herşeyi var depremden sonra yapıldıgı için sadece mutfakta topraklama var öbür kü odalarda yok 2-3 senedir buradayım hiç bir zararını görmedim yeri geldi sigorta attı yeri geldi elektrik gitti bişi olmadıEvde bildiğim kadarıyla topraklama yok elektrik kesilmeleri ve dalgalanmalar yasaniyi fakat benim bilgisayar alasım var ups deseniz çok pahalı napmalıyım?
3. Seçeneğin olabileceğini hiç bilmiyordum hocam bunun maliyeti ne ayrıca kısa zaman içindemi yapılıyor en mantıklısı o geldi banaImzadaki sistemi 2yildir topraksız kullanıyorum sorun yaşamadım ama sizin yasamayacaginiz anlamına gelmez şimdi 3 seçeneğiniz var.
1-ups alıp kafanızı rahat ettirin
2-mutfak yada banyoda toprak hatlı priz olabilir ordan 3 lu prizle kablo çekin
3-eve elektrikçi çağırıp sadece bilgisayar takacağınız prize toprak hattı çektirin.
Evinizin zemin katta olması gereklidir çünkü elektriği toprağa verecek bakırla.3. Seçeneğin olabileceğini hiç bilmiyordum hocam bunun maliyeti ne ayrıca kısa zaman içindemi yapılıyor en mantıklısı o geldi bana
Tüh be zemin katta değilEvinizin zemin katta olması gereklidir çünkü elektriği toprağa verecek bakırla.
Çok uzun iş hocam kaliteli psu ve priz ile halledebilirim sanırım.Zemin kat şartı varmi kesin bilmiyorum ama toprağa bakır çakacak o bakırdan kabloyu sizin prize kadar çekmesi gerekiyor yani yüksek katlarda sorun çıkarır.
Bizim evde zaten topraklamalı priz varmış muhtelen topraklama vardıroda olur tabii ki ben kendimi örnek verdim sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ama akım koruma bana soracak olursan şart.
Oda mantıklı da bizim evde topraklama varmış ztnEve bir elektrikçi çağırırsın ve bilgisayarı takacağın prize topraklama çektirirsin.