Neler Yeni

Topraklama Olmayan Eve Bilgisayar Almak Mantıksız Mı?

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
656
İsim
Tuğra
Evde bildiğim kadarıyla topraklama yok elektrik kesilmeleri ve dalgalanmalar yasaniyi fakat benim bilgisayar alasım var ups deseniz çok pahalı napmalıyım?
Imzadaki sistemi 2yildir topraksız kullanıyorum sorun yaşamadım ama sizin yasamayacaginiz anlamına gelmez şimdi 3 seçeneğiniz var.
1-ups alıp kafanızı rahat ettirin
2-mutfak yada banyoda toprak hatlı priz olabilir ordan 3 lu prizle kablo çekin
3-eve elektrikçi çağırıp sadece bilgisayar takacağınız prize toprak hattı çektirin.

Reindi

80+ Silver
Evde bildiğim kadarıyla topraklama yok elektrik kesilmeleri ve dalgalanmalar yasaniyi fakat benim bilgisayar alasım var ups deseniz çok pahalı napmalıyım?
bina komple bana ait prizleri söktüm 2002 yapımı depreme dayanıklı projeli herşeyi var depremden sonra yapıldıgı için sadece mutfakta topraklama var öbür kü odalarda yok 2-3 senedir buradayım hiç bir zararını görmedim yeri geldi sigorta attı yeri geldi elektrik gitti bişi olmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İskender Büyük
Imzadaki sistemi 2yildir topraksız kullanıyorum sorun yaşamadım ama sizin yasamayacaginiz anlamına gelmez şimdi 3 seçeneğiniz var.
1-ups alıp kafanızı rahat ettirin
2-mutfak yada banyoda toprak hatlı priz olabilir ordan 3 lu prizle kablo çekin
3-eve elektrikçi çağırıp sadece bilgisayar takacağınız prize toprak hattı çektirin.
3. Seçeneğin olabileceğini hiç bilmiyordum hocam bunun maliyeti ne ayrıca kısa zaman içindemi yapılıyor en mantıklısı o geldi bana

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
656
İsim
Tuğra

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
656
İsim
Tuğra
Zemin kat şartı varmi kesin bilmiyorum ama toprağa bakır çakacak o bakırdan kabloyu sizin prize kadar çekmesi gerekiyor yani yüksek katlarda sorun çıkarır.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Alihan YILMAZ
Eve bir elektrikçi çağırırsın ve bilgisayarı takacağın prize topraklama çektirirsin.

Top Bottom