Neler Yeni

Yazdığım Şiir Nasıl Olmuş

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
15 yaşındayım şiir veya bazı sözler yazılar yazmayı çok seviyorum. Normal hayattada kendimi çok iyi ifade edebilen biriyim.

10 dakikada bir şiir yazdım okulda. Son günlerde belkide ergenliğin etkisiyle duygusal olarak biraz kötü durumdayım ve bunu yazıya dökmek istedim sonuç olarak ortaya bu çıktı. Geliştirilebilir olduğunun farkındayım, ancak fikirlerinizi tavsiyelerinizi çok merak ediyorum.

B.

Özleminde tüttüm, bittim.
İnan bana başkasıyla hiç denemedim.
Kalbim yarım, eksik,
Sensiz ne zor geleceğim.

Demiştin bana
Her zaman yanyana.
Şimdi gittin oysa,
Yaşıyordum ruhunla.

Küserdin bana oysa severdin.
Varmı başkası kalbinde,
Ararsın beni onun yerinde
Kalbim hep seninle.

Sana sözüm var,
Beraber kır içinde,
Çiçeklerle belkide köpeğimizle.
Olmuyor işte.

Berbat haldeyim bi görsen,
Yaşıyorsun en mutlu sen.
Bensiz mi mutlusun,
Yoksa o kişimiydi çâren.

Haberin yok gidiyorum,
Sensiz çok zorlanıyorum,
Peşinden koşuyorum.
Hergün seni ve sevgini arıyorum.

Aşk öyküleri derin anlam taşır,
Bizimkisi bizi anlatır.
Gelecek yakın,
Ama sensiz gelemeyecek kadar uzak ve mesafeli.

Enes A***

15 yaşındayım şiir veya bazı sözler yazılar yazmayı çok seviyorum. Normal hayattada kendimi çok iyi ifade edebilen biriyim.

10 dakikada bir şiir yazdım okulda. Son günlerde belkide ergenliğin etkisiyle duygusal olarak biraz kötü durumdayım ve bunu yazıya dökmek istedim sonuç olarak ortaya bu çıktı. Geliştirilebilir olduğunun farkındayım, ancak fikirlerinizi tavsiyelerinizi çok merak ediyorum.

B.

Kalbim yarım, eksik,
Sensiz ne zor geleceğim.

Demiştin bana
Her zaman yanyana.
Şimdi gittin oysa,
Yaşıyordum ruhunla.

Varmı başkası kalbinde,
Kalbim hep seninle.

Sana sözüm var,
Beraber kır içinde,
Olmuyor işte.

Yaşıyorsun en mutlu sen.
Bensiz mi mutlusun,
Yoksa o kişimiydi çâren.

Haberin yok gidiyorum,
Sensiz çok zorlanıyorum,
Peşinden koşuyorum.

Bizimkisi bizi anlatır.
Gelecek yakın,

Enes A***
Mükemmel olmuş tam şair gibi yazmışsın eline sağlık 🤩

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Tuğra

B.

Kalbim yarım, eksik,
Sensiz ne zor geleceğim.

Demiştin bana
Her zaman yanyana.
Şimdi gittin oysa,
Yaşıyordum ruhunla.

Varmı başkası kalbinde,
Kalbim hep seninle.

Sana sözüm var,
Beraber kır içinde,
Olmuyor işte.

Yaşıyorsun en mutlu sen.
Bensiz mi mutlusun,
Yoksa o kişimiydi çâren.

Haberin yok gidiyorum,
Sensiz çok zorlanıyorum,
Peşinden koşuyorum.

Bizimkisi bizi anlatır.
Gelecek yakın,

Enes A***
Eline sağlık güzel olmuş.

Sanatçı tavsiyesi vermek istiyorum çok beğendiğim bir sanatçı Neyzen Tevfik in eserlerini çok beğeniyorum o tarz yazabilirmisiniz.

orcz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Akif Yıldırır
sen yazdısyan eline sağlık.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
adamım eline sağlık güzel olmuş

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eline sağlık güzel olmuş.

Sanatçı tavsiyesi vermek istiyorum çok beğendiğim bir sanatçı Neyzen Tevfik in eserlerini çok beğeniyorum o tarz yazabilirmisiniz.
Daha çok farklı şairlerin stilini incelemiyorum, kendi duygu durumumu kendi kelimelerimle bu tarzda ifade ediyorum, ancak eserlerini incelerim ve hoşuma giderse kendime bir şey katmaya çalışırım elbette. Teşekkürler ayrıca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sen yazdısyan eline sağlık.
Ben yazdım tâbiki. Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

adamım eline sağlık güzel olmuş
Çok teşekkürler.

FurkanIIy

80+ Bronze

B.

Kalbim yarım, eksik,
Sensiz ne zor geleceğim.

Demiştin bana
Her zaman yanyana.
Şimdi gittin oysa,
Yaşıyordum ruhunla.

Varmı başkası kalbinde,
Kalbim hep seninle.

Sana sözüm var,
Beraber kır içinde,
Olmuyor işte.

Yaşıyorsun en mutlu sen.
Bensiz mi mutlusun,
Yoksa o kişimiydi çâren.

Haberin yok gidiyorum,
Sensiz çok zorlanıyorum,
Peşinden koşuyorum.

Bizimkisi bizi anlatır.
Gelecek yakın,

Enes A***
Hocam şiir güzel fakat soru ekini ve bağlaç olan "de"yi ayrı yaz lütfen.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kendimce küçük bir analiz edeyim. Belki sadece yazım hatasıdır bazı yerler, bilemem; ama kelime tercihlerini kasten yapmışsın gibi davranacağım.

İnan bana başkasıyla hiç denemedim.***
Kalbim yarım, eksik,
Sensiz ne zor geleceğim.
"Özleminde" kelimesindeki -de bulunma ekine dikkat çekmek istiyorum. Birine duyduğun özlemi, bir tür varoluş mertebesi olarak tanımlamışsın burada. Yani bir yer var, bu yerin adı "o kişiye duyduğun özlem" ve sen bu yerin içinde varsın. "Tüttüm, bittim" ne anlamda onu tam anlamadım ama yine galiba "bitkinin bitmesi" gibi kendini orada var etmişsin anlamında.

Sevdiğin bir insana duyduğun özlemde var olmak güçlü bir anlatım açıkçası. İnşa ettiğin bir imgesel (hayali) düzende kendini bütün hissediyorsun. Yarımsın ve diğer yarım parçayı, boşluğu, onun özlemiyle dolduruyorsun. Bu sana bir tamlık hissi veriyor olabilir. Ne var ki bu acı bir deneyim. Lacan buna jouissance der, yani acıyu duyuyorsun ama aynı zamanda zevk de alıyorsun.

***Buraya ekstra değinmek istedim, kaybetme korkusunun dışavurumu gibi duruyor.

Demiştin bana
Her zaman yanyana.
Şimdi gittin oysa,
Yaşıyordum ruhunla.
Kendini onun özlemiyle tam hissettiğini söylemiştim. Bu şu demek olabilir ayrıca: kendini onun üzerinden tanımlıyorsun, var ediyorsun ve benlik inşası yapıyorsun. Fakat kendini tam hissettiğin aynan, yani o kişi, seninle olmadığı için kendini eksik hissediyorsun. Yarım... Bu da diğer yarıyı özlemle doldurduğuna işaret ediyor tekrardan. "Yaşıyordum ruhunla" ifadesi bunu destekler nitelikte gibi. Ne diyorsun?

Varmı başkası kalbinde,
Kalbim hep seninle.
İmgeseli yani hayali düzenden bahsetmiştim. Kendini tam hissettiğin kafandaki düzen. Bu dörtlükte bir "umma hali" var. Yani o kişinin hala seni arzuladığını düşünüyorsun, ya da hayal ediyorsun. Bu seni acıdan uzaklaştıran bir mekanizma olabilir. "Kalbim hep seninle" ifadesi ise ona "bak gel, seninleyim" garantisini veriyorsun. Ama bunlar sadece imgesel düzende yaşanan bir tiyatro.

Yaşıyorsun en mutlu sen.
Bensiz mi mutlusun,
Yoksa o kişimiydi çâren.
İlk iki dizede sanki sitem var. Kendi berbat haline tezat olarak onun mutlu olması sende öfkeye yol açmış gibi.
"Bensiz mi mutlusun" ifadesi ise kendini o kişi üzerinden tanımladığını gösteriyor yine. Ama daha bireysel içsel bir ifade şeklinde bu gösterim. Yani içsel anlamda, o kişiden bağımsız olarak, eksik hissediyorsun. Belki yetersiz, değersiz... Bu duyguların içerdeki varlığı ile onun yokluğu birlikteliğinde onun mutluğunu kendinin yokluğundan sorumlu tutuyorsun, bu yönde bir şüphe var, yani içsel anlamdaki aşağılık, eksiklik hissi bu şekilde tezahür ediyor.

Haberin yok gidiyorum,
Sensiz çok zorlanıyorum,
Peşinden koşuyorum.
İlk dize yine bir umma hali. Var olmak istiyorsun, ama onun gözünde. Kendini onla bütünlüyorsun.
Peşindeki dizelerde keza aynı şekilde.

Bizimkisi bizi anlatır.
Gelecek yakın,
"Aşk öyküleri derin anlam taşır." ifadesi aslında imgesel bir beklenti olabilir. Sen ve onun da beraber, aşk öykülerindeki gibi bir ilişki yaşayacağına dair bir beklenti söz konusu. 15 yaşında ergen olduğunu düşünürsek gerçek gibi gelen bir tür evcilik oyunu durumu olabilir.
Son 2 dize ise kendini geçmişte kaybettiğini gösteriyor olabilir. Eskideki birlikteliği, duyguları, sevgiyi, şefkati, ilgiyi istiyor ve kendini bu duyguların var olduğu geçmişte var etmek istiyor olabilirsin. Ama asla öyle bir şey olamaz, çünkü geçmiş geçmişte kaldı. İşte bu da acı veren bir şeydir.

Yakıyorum bence ya, ne diyorsun XD 🔥

Top Bottom