Neler Yeni

Purina Cat Chow Tavuklu Yavru Kedi Maması - 15 kg 1768 TL iyi fiyat Kaçırmayın !

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Bu markaya 'vakkosu' yorumu yapılınca müdahale etme gereksinimi duydum. Arkadaşlar bu mama sokak beslemesine daha uygun bir mama ve bütçeniz (gerçekten) zordaysa ve bakmakta zorluk çekiyorsanız tercih edebilirsiniz. Onun harici alıp keyfi evde beslediği kedisine veya köpeğine bu mamayı veren yazık eder. Evimde 5 tane kedim var ve oldukça fazla tecrübe sahibiyim, kendinizi kandırıp hiç bu mamaya almaya çalışmayın. İyi ve uygun fiyata bir mama istiyorsanız Fitmin markasını kesinlikle öneririm. Son olarak kuru besleme sürekliliği hiç doğru değil arada kemiksiz çiğ besleme dahi yapmalısınız ki buna sakatat da dahil. Özelden sormak istediğiniz konular olursa yazabilirsiniz.

Nezha

80+ Bronze
Ağabeyler siz bilgili gibisiniz konuyu görünce merak ettim kedi ve köpek mamalarının farkı ne oluyor?
Atıyorum köpek mamasında , kedinin sindiremediği köpeğe iyi gelen enzim falan mı koyuyorlar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da hayvanın sindirim sistemine göre farklı malzemelerden mi imal ediyorlar
Çok bir fark yok köpek maması daha yağlı oluyor. Ortalama et oranları %4~8 arası iki mamanın da. İçeriğinde yazmaz ama iki mamada da her türlü et var. At eşek ne ararsan. Ama kedi köpek sonuçta bir şey olmaz steril mama hepsi.

Bu markaya 'vakkosu' yorumu yapılınca müdahale etme gereksinimi duydum. Arkadaşlar bu mama sokak beslemesine daha uygun bir mama ve bütçeniz (gerçekten) zordaysa ve bakmakta zorluk çekiyorsanız tercih edebilirsiniz. Onun harici alıp keyfi evde beslediği kedisine veya köpeğine bu mamayı veren yazık eder. Evimde 5 tane kedim var ve oldukça fazla tecrübe sahibiyim, kendinizi kandırıp hiç bu mamaya almaya çalışmayın. İyi ve uygun fiyata bir mama istiyorsanız Fitmin markasını kesinlikle öneririm. Son olarak kuru besleme sürekliliği hiç doğru değil arada kemiksiz çiğ besleme dahi yapmalısınız ki buna sakatat da dahil. Özelden sormak istediğiniz konular olursa yazabilirsiniz.
Bunlar premium hacı purina mercedesse bu tarz yüksek protein tuzsuz mamalar rolls royce falan.
Benim kedi de 2 yaşına girecek Nisan'da, şimdiye kadar purina aldım ama zaten kuru mama yemiyor çok, bağırsaktan doğuştan rahatsızlığı var diye yaş mama veriyoruz. Yazık olacak bir durum yok, herkes ekonomisince yaşıyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Çok bir fark yok köpek maması daha yağlı oluyor. Ortalama et oranları %4~8 arası iki mamanın da. İçeriğinde yazmaz ama iki mamada da her türlü et var. At eşek ne ararsan. Ama kedi köpek sonuçta bir şey olmaz steril mama hepsi.

Bunlar premium hacı purina mercedesse bu tarz yüksek protein tuzsuz mamalar rolls royce falan.
Benim kedi de 2 yaşına girecek Nisan'da, şimdiye kadar purina aldım ama zaten kuru mama yemiyor çok, bağırsaktan doğuştan rahatsızlığı var diye yaş mama veriyoruz. Yazık olacak bir durum yok, herkes ekonomisince yaşıyor.
Bilgin çok az. İstersen insanları yanlış yönlendirme sonuçta burada verdiğin öneriler bir canın sağlığını etkileyebilir ki beslenme bir canlının en temel ihtiyacı yani gerçekten hassas bir konu biraz ciddiye almanızı öneririm. İçeriğinde 'at eşek ne ararsan var ama kedi köpek sonuçta bir şey olmaz' yorumu bile bence cevap vermemem için yeterli bir mesaj ama diğer insanların etkilenmemesi adına yazmak istedim.

Nezha

80+ Bronze
Bilgin çok az. İstersen insanları yanlış yönlendirme sonuçta burada verdiğin öneriler bir canın sağlığını etkileyebilir ki beslenme bir canlının en temel ihtiyacı yani gerçekten hassas bir konu biraz ciddiye almanızı öneririm. İçeriğinde 'at eşek ne ararsan var ama kedi köpek sonuçta bir şey olmaz' yorumu bile bence cevap vermemem için yeterli bir mesaj ama diğer insanların etkilenmemesi adına yazmak istedim.
Tabi ki var at eşek eti. Yurtdışında mamalarda doğrudan üzerinde at resmiyle satılanlar bile var. Ve evet sterilse bir şey olmuyor. Sıfır bilgilendirme ile insanları eleştirmek kolay. Varsa doğru düzgün bilgin ona göre konuşmanı tavsiye ederim.
Bak bakalım neyliymiş bu kedi maması?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Tabi ki var at eşek eti. Yurtdışında mamalarda doğrudan üzerinde at resmiyle satılanlar bile var. Ve evet sterilse bir şey olmuyor. Sıfır bilgilendirme ile insanları eleştirmek kolay. Varsa doğru düzgün bilgin ona göre konuşmanı tavsiye ederim.
Bak bakalım neyliymiş bu kedi maması?
Buradaki konu at eti bulunduran bir mamanın varlığı değil ki birçok hayvansal ürün zaten kullanılıyor bıldırcınından, tavşanından tut domuzuna kadar. Konu mamanın içinde barındırdığı 'GERÇEK' et miktarı. Tahıl dolu içeriği bomboş bir mama. Hayvansal yan ürünler demek bütün artık kemik deri vs kalıntıların kullanılması demek. Önermiş olduğum Fitmin mamanın içeriğindeki detaylara bakarsan ne demek istediğimi 'belki' anlayabilirsin :)

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,506
İsim
Baran Kut
Buradaki konu at eti bulunduran bir mamanın varlığı değil ki birçok hayvansal ürün zaten kullanılıyor bıldırcınından, tavşanından tut domuzuna kadar. Konu mamanın içinde barındırdığı 'GERÇEK' et miktarı. Tahıl dolu içeriği bomboş bir mama. Hayvansal yan ürünler demek bütün artık kemik deri vs kalıntıların kullanılması demek. Önermiş olduğum Fitmin mamanın içeriğindeki detaylara bakarsan ne demek istediğimi 'belki' anlayabilirsin :)
Fitmin For Life mı Purity mi? Elimdeki mama miktarı azaldığında kedilerime deneme amaçlı almak isterim.

Şu anda Royal Canin Gastorintestinal, Royal Canin Satiety Balance ve Royal Canin British Shorthair mamalarını aldım. İkisi veteriner önerisi mama(biraz da tedavi amaçlı) biri benim eskiden beri kullandığım mama.

Bilginiz varsa bu modellere karşılık gelen mamalar var mıdır Fitmin'de?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Fitmin For Life mı Purity mi? Elimdeki mama miktarı azaldığında kedilerime deneme amaçlı almak isterim.

Şu anda Royal Canin Gastorintestinal, Royal Canin Satiety Balance ve Royal Canin British Shorthair mamalarını aldım. İkisi veteriner önerisi mama(biraz da tedavi amaçlı) biri benim eskiden beri kullandığım mama.

Bilginiz varsa bu modellere karşılık gelen mamalar var mıdır Fitmin'de?
Veteriner özelinde verilen mamaların kullanımına devam edip etmeyeceğinize en iyi hekiminiz karar verebilir. Kediniz de eğer Kristalüri varsa ve sık sık bu durumu yaşamaya meyilli bir yapısı varsa düzenli olarak kullanmanızı öneririm ki özellikle miskin ve hareketsiz kedilerde daha sık gözlemlenir. Kısır kedilere kısır kedi maması verilip verilmemesi de kedinizin sosyalliği ile alakalı aslında. Her kısır kediye kısır maması verilmesi 'bence' doğru değil. Örneğin benim evimde 5 tane kedim var ve inanılmaz sosyaller ve yedikleri besinleri çok güzel şekilde yakabildikleri için hiçbir kilo alımı ve idrarda kristallenme yaşamıyoruz. Fitmin Urinary kullanabilirsiniz tabii ki hekiminize yine de danışmanızı öneririm. Yanlış anlaşılmak istemem lakin çoğu hekim anlaşması olduğu firmalara yönlendiriyor ve bundan dolayı benim güvenim kalmadı size de temkinli davranmanızı tavsiye ederim. 2 yıl bilfiil Royalcanin markasının kitten ve mother and baby mamasını kullandım gözlemlemem şu yönde ki Fitmine geçtikten sonra tüylerde gerçekten dökülmeler azaldı, parlaklık ve yumuşaklık arttı. Fitmin bahsi geçen markalardan çok daha iyi bir mama. Ben stoklu alıyorum şuan evimde Fitmin Purity 10kg olarak 3 paket farklı içerikli mama var. Şuan Beef li olanı yiyoruz gayet memnunum siparişimi de pekmama üzerinden vermiştim hepsijet ile koli içerisinde gönderiyorlar sorunsuz ulaştı bütün siparişlerim.

Nezha

80+ Bronze
Aynı şeyi söyleyerek farklı yere mi vardığını düşünüyorsun? Ben zaten ortalama bir mamada %4-8 arası et ürünü olduğunu yazmışım. Tutmuş şimdi tahıl dolu boş mama yok gerçek et miktarı ne zırvalıyorsun? Yazdığımın ana fikri herkesin ekonomisine göre alıyor olması. Çoğu insan evine ayda 1 kilo eti zor alıyor. Fitmin de purina da aynı gidin purina alın demişim gibi cevap veriyorsun. Ben purinayı mı övmüşüm sen bunu mu çıkarıyorsun o yazıdan? Fitmine de bakıp yorumumu yaptım içeriğinin iyi olduğunu çoğu markaya göre iyi olduğunu söyledim. Fitminde yok ama mamaların çoğu et unu kullanıyor yani insan tüketimi için satışı uygun olmayan hayvansal ürünleri un haline getiriyorlar. Fitmindeki gibi taze et değil ama bu markaların ürünleri de kedi köpeği zehirlemiyor çünkü sterilize ediliyor. Peki senin fitmin fitmin dediğin mamadaki yüzdeliği belirtilmeyen "potasyum klorür" ve "kalsiyum klorür" katkı maddesi olmuyor da ne oluyor?
Ben fitmin yazısını ilk gördüğümde zaten bakmıştım ona göre kaliteli dedim de sen istediğin her yere baksan 'bile' anlayacağını sanmıyorum bu zihniyetle.

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
Cücümbiş
Aynı şeyi söyleyerek farklı yere mi vardığını düşünüyorsun? Ben zaten ortalama bir mamada %4-8 arası et ürünü olduğunu yazmışım. Tutmuş şimdi tahıl dolu boş mama yok gerçek et miktarı ne zırvalıyorsun? Yazdığımın ana fikri herkesin ekonomisine göre alıyor olması. Çoğu insan evine ayda 1 kilo eti zor alıyor. Fitmin de purina da aynı gidin purina alın demişim gibi cevap veriyorsun. Ben purinayı mı övmüşüm sen bunu mu çıkarıyorsun o yazıdan? Fitmine de bakıp yorumumu yaptım içeriğinin iyi olduğunu çoğu markaya göre iyi olduğunu söyledim. Fitminde yok ama mamaların çoğu et unu kullanıyor yani insan tüketimi için satışı uygun olmayan hayvansal ürünleri un haline getiriyorlar. Fitmindeki gibi taze et değil ama bu markaların ürünleri de kedi köpeği zehirlemiyor çünkü sterilize ediliyor. Peki senin fitmin fitmin dediğin mamadaki yüzdeliği belirtilmeyen "potasyum klorür" ve "kalsiyum klorür" katkı maddesi olmuyor da ne oluyor?
Ben fitmin yazısını ilk gördüğümde zaten bakmıştım ona göre kaliteli dedim de sen istediğin her yere baksan 'bile' anlayacağını sanmıyorum bu zihniyetle.
Hacım sen bilgili bir abiye benziyosun kedim enjoy gurme yiyor ve 5 yaş üzeri yetişkin bir kedi (nazar değer korkusundan hiçbir bilgiyi paylaşmıyorum insanlarla yanlış anlama) ama ben artık ona ve sağlığına daha iyi gelecek bir mamaya gecmek istiyorum ama bütçem de fazla yok ne önerirsin acaba

Nezha

80+ Bronze
Hacım sen bilgili bir abiye benziyosun kedim enjoy gurme yiyor ve 5 yaş üzeri yetişkin bir kedi (nazar değer korkusundan hiçbir bilgiyi paylaşmıyorum insanlarla yanlış anlama) ama ben artık ona ve sağlığına daha iyi gelecek bir mamaya gecmek istiyorum ama bütçem de fazla yok ne önerirsin acaba
Hiçbir bilgi paylaşmadan önermek zor ama genel olarak kısırlaştırılmış kediyse kısır kedi maması olması lazım ya da yağ tuz oranına kendin bakarsın az olanı alırsın, kısır kedilerde iç organ yağlanması çok oluyor yanlış beslenme sonucu. Ayrıca çok su içen bir kedi değilse premium gibi görünen whiskastan uzak dur çünkü fazla tuzlu olması sebebiyle böbrek taşı yapıyor. Ucuza kaliteli mama malesef yok whiskas enjoy mito bonacibo gibi tuz ve yağ oranı yüksek mamalar uzun süreli kullanımda hastalığa sebep oluyor. Çok az bir fiyat farkıyla proline alabilirsin ama o da malesef ortanın altı bir kalitede. Ya da bu cat chow'u alabilirsin orta kalitede. Ama bence maddiyat düşükse yapman gereken bence enjoya devam et ama azalt, evde de mama yapıp takviyele. Çünkü o mamaların içeriğinde cidden %5 civarı et oranı. Gerisi tahıl yağ tuz. Et oranı yazmayan markalar bile var mesela tavuklu diyelim adamlar tavuk %5 yazmamış, tavuk proteini %5 yazmış. Ayrıca insanlara bile neler satıyorlar paketli yiyecek içecek olarak. Yani sadece içeriğe bakıp almak da hatalı. Trendyol, hb, n11 gibi yerlerdeki yorumlara değil de bilinçli tüketici yorumları olan evcil hayvan forumlarına bakmak lazım.

Evde kedi maması yapmak çok basit. Tavuk taşlık, tavuk ciğeri, tavuk eti bunlardan herhangi birini haşlayıp bezelye (%50), havuç (%30), pirinç lapası (%20) ile top yapıp verebilirsin yaş mama olarak. Balık için de hamsi, istavrit, alabalık kullanılabilir. Tavuk da olsa balık da olsa sadece iyi temizlenmiş ve iyi haşlanmış olması lazım çünkü parazit olma ihtimali var.
Enjoyu komple kesmek istersen evde kuru mama da yapılıyor. Ama hiç yapmadığımdan bilmiyorum. Enjoyu komple kesersen vitamin mineral maltı alman lazım çünkü evde kendi yapacağında enjoyda bulunan çoğu mineral ve vitaminin olması mümkün değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,325
Üyeler
168,926
Son üye
Xanneyy
Top Bottom