Neler Yeni

5000 TL Bütçeyle Bilgisayar Toplamak Mümkün mü?

Nesqufy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Metehan Kaya
Bütçe
5500
Öncelikle herkese selamınaleykum
Ben lise3 ogrencisiyim benim laptopum var bir tane ama eski, valorant lol gibi oyunlarda 80-100 arası versede dying light gibi oyunlarda yyyaannniiii diyecek kadar kaldırsada çözunürlük ve grafik düşük olduğundan oynadığım oyundan zevk alamıyorum ve bu canımı sıkıyor. Veee şöyle bir sıkıntı var bütçem harbi kısıtlı laptop taş çatlasın 3500-4000 falan eder ve benim max bütçem laptop satarsam 5000-5500 TL gibi bişey olur eğer cidden mantıklı bir yükseltme olmazsa (mesela işlemciye 1500 TL şunu alacağına 300 daha ekle %40 performans fark eder gibi gibi) limitin üstüne çıkmak istemiyorum. Millet 5000e mönitör tavsiyesi ister ben komple pc istiyorum :D. Durumumun ne kadar vahim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Ben internette 3000 TL ye sistem toplayanları falan görüyorum ama ssd kasa vs dahil etmiyorlar. Gerçi bende uzay pc düşünüyorum kasaya ihtiyaç duymuyorum burdan biraz maliyet kısabiliriz :D. Ama ssd falan yok yani her şey sıfırdan toplancak ve ilk deneyimim olacak ve tecrübem yok. Mesela Psu alırken kablolar fark ediyor diye biliyorum ekran kartlarına göre değişiklik gösteriyor ama Psu kablosu sonradan değiştirilir mi, kablosu pahalı mı onu bile bilmiyorum, bu yazdığım tecrübe ve bilgimin eksikliğini göstermeye yeterde artar diye tahmin ediyorum :(
Aklımda şu an
Ryzen 5 3600 + Stok Fan (2000TL)
Msi B450 (Anakarttan emin değilim bütçeye ne denk gelirse tarzı bakacağım sanırım) (1500TL)
Gtx 760-Gtx 950 (Bundada bütçeye ne denk gelirse) (1000-1500TL)
8x2 Yüksek Mhz li Ram düşünüyorum (1000TL)
500GB SSD (800TL)
450-500W Psu (İnanın ne kadar doğru bilmiyorum büyük ihtimal böyle bi basit sisteme yeterde artar ama dikkat edebileceğim (Kablolar, 80W sertifika vs vs) bir şey var mı bilmiyorum) (800TL)
tabii ki bu bütçeyle sıfır bir şey bekleyemeyiz değil mi? Herşeyi 2. el düşünüyorum.
Aklımdan teorik bir liste hazırladım fiyatlar ne olur bilemiyorum ve gördüğünüz gibi bütçeyi aşıyor, sizin önerebileceğiniz mesela şu eşyayı unutmuşsun (mönitörde alınacak yazarken hatırladım :d bir şekilde ayarlamaya çalışırım), şu düşündüğünden daha pahalı-ucuz çıkar, ekran kartını x al tam bütçene uygun, ryzen yerine intel x al şu anakartı al gibi tavsiyeleriniz olursa bilginin azı çoğu olmaz lütfen bilginizi esirgemeyin. Tüm önerilerinizi-düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

the_vrboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
mehmet kaan inanici
Öncelikle herkese selamınaleykum
Ben lise3 ogrencisiyim benim laptopum var bir tane ama eski, valorant lol gibi oyunlarda 80-100 arası versede dying light gibi oyunlarda yyyaannniiii diyecek kadar kaldırsada çözunürlük ve grafik düşük olduğundan oynadığım oyundan zevk alamıyorum ve bu canımı sıkıyor. Veee şöyle bir sıkıntı var bütçem harbi kısıtlı laptop taş çatlasın 3500-4000 falan eder ve benim max bütçem laptop satarsam 5000-5500 TL gibi bişey olur eğer cidden mantıklı bir yükseltme olmazsa (mesela işlemciye 1500 TL şunu alacağına 300 daha ekle %40 performans fark eder gibi gibi) limitin üstüne çıkmak istemiyorum. Millet 5000e mönitör tavsiyesi ister ben komple pc istiyorum :D.Durumumun ne kadar vahim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Ben internette 3000 TL ye sistem toplayanları falan görüyorum ama ssd kasa vs dahil etmiyorlar. Gerçi bende uzay pc düşünüyorum kasaya ihtiyaç duymuyorum burdan biraz maliyet kısabiliriz :D. Ama ssd falan yok yani her şey sıfırdan toplancak ve ilk deneyimim olacak ve tecrübem yok. Mesela Psu alırken kablolar fark ediyor diye biliyorum ekran kartlarına göre değişiklik gösteriyor ama Psu kablosu sonradan değiştirilir mi, kablosu pahalı mı onu bile bilmiyorum, bu yazdığım tecrübe ve bilgimin eksikliğini göstermeye yeterde artar diye tahmin ediyorum :(
Aklımda şu an
Ryzen 5 3600 + Stok Fan (2000TL)
Msi B450 (Anakarttan emin değilim bütçeye ne denk gelirse tarzı bakacağım sanırım) (1500TL)
Gtx 760-Gtx 950 (Bundada bütçeye ne denk gelirse) (1000-1500TL)
8x2 Yüksek Mhz li Ram düşünüyorum (1000TL)
500GB SSD (800TL)
450-500W Psu (İnanın ne kadar doğru bilmiyorum büyük ihtimal böyle bi basit sisteme yeterde artar ama dikkat edebileceğim (Kablolar, 80W sertifika vs vs) bir şey var mı bilmiyorum) (800TL)
tabii ki bu bütçeyle sıfır bir şey bekleyemeyiz değil mi? Herşeyi 2. el düşünüyorum.
Aklımdan teorik bir liste hazırladım fiyatlar ne olur bilemiyorum ve gördüğünüz gibi bütçeyi aşıyor, sizin önerebileceğiniz mesela şu eşyayı unutmuşsun (mönitörde alınacak yazarken hatırladım :d bir şekilde ayarlamaya çalışırım), şu düşündüğünden daha pahalı-ucuz çıkar, ekran kartını x al tam bütçene uygun, ryzen yerine intel x al şu anakartı al gibi tavsiyeleriniz olursa bilginin azı çoğu olmaz lütfen bilginizi esirgemeyin. Tüm önerilerinizi-düşüncelerinizi bekliyorum.
ekran kartini alacaksan gtx 960 aşşagisi alma yani 1050 ve 960 arasi bişey olmali en kotu rx 570 8gb 580 4gb de bakabilirsin am3+ fm2+ da düşünebilirsin ram kesinlikle 16 olmasi gerekli ona katiliyorum mhz si 2600 den düşük olmasin yeter bukadar

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
efe araci
hocam psu hariç her şey güzel duruyor 3600 işlemci valorant cs2 gibi oyunlar için düşük ayarlarda 150-200 fps oynatır diye düşünüyorum ama 800 TL'ye psu bir tık kötü olur gibi sonuçta psu pc nin en önemli bileşenlerinden biri. eğer sadece valorant lol cs2 gibi işlemci odaklı oyun oynayacaksanız ekran kartını kısıp 960 veya rx560-570 gibi ekran kartlarını tercih edip işlemciyi bir tık daha yükseltebilirsiniz.

Nesqufy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Metehan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam psu hariç her şey güzel duruyor 3600 işlemci valorant cs2 gibi oyunlar için düşük ayarlarda 150-200 fps oynatır diye düşünüyorum ama 800 TL'ye psu bir tık kötü olur gibi sonuçta psu pc nin en önemli bileşenlerinden biri. eğer sadece valorant lol cs2 gibi işlemci odaklı oyun oynayacaksanız ekran kartını kısıp 960 veya rx560-570 gibi ekran kartlarını tercih edip işlemciyi bir tık daha yükseltebilirsiniz.
Psu da kararsız kaldım zaten o fiyata bulmam zor ve dediğiniz gibi en önemli bileşenlerden. Tahmini kaç w yeter bi tahmininiz var mı? Kesin x w demenize gerek yok tahmin sonuçta ve işlemci ne önerebilirsiniz?

the_vrboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
mehmet kaan inanici
Psu da kararsız kaldım zaten o fiyata bulmam zor ve dediğiniz gibi en önemli bileşenlerden. Tahmini kaç w yeter bi tahmininiz var mı? Kesin x w demenize gerek yok tahmin sonuçta ve işlemci ne önerebilirsiniz?
istersen h110m h310m lere bak yani intel 6-7-8-9 nesillere h110m alırsan 6-7. nesil h310m alirsan 8-9 nesil işlemci takabilirsin onlarda mantıklı işlemciler. dediklerimden birini alirsan ekran kartina daha fazla para kalir

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
efe araci
hocam 500-550w yeterli olucaktır fazla uçmaya gerek yok hocam ekran kartını kısıp üstüne de biraz para ekleme imkanınız olursa 2. elde 5600 işlemcileri 3000-4000 arasında bulabilirsiniz bütçeniz yetersiz gelirse 5500 2500-3000 tl arasında almanızı öneririm.

Top Bottom