Neler Yeni

Rüyalandım Fakat Gusülü 1 Gün Geciktireceğim bir şey Olur mu?

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
inşallah ama bu yaşlarda 31 i ihmal etme çok zevkli oluyor bol bol çek büyüyünce bu yaşlarda aldığın zevkin 10 da 1 ini alamıyorsun
chatgpt:
Eğer sabah namazını bilmeden cünüp halde kıldıysan, o namaz geçersiz sayılır. Çünkü namaz için abdest ve gusül şarttır. Ancak, bu bilmeden olduğu için günah yazılmaz, çünkü İslam’da bilmeden yapılan hatalar affedilir (Nisa 4:28).

Orucuna gelince:

• Oruç için gusül almak şart değildir, yani orucun geçerlidir ve tutmaya devam edebilirsin.
  • Ancak namazın geçersiz olur çünkü cünüpken namaz kılınmaz.
Ne yapmalısın?

1. Gusül al.
  2. Sabah namazını tekrar kılmana gerek yok, çünkü bilmeden olduğu için sorumluluğun yok.
  3. Oruç tutmaya devam edebilirsin, orucun bozulmaz.
Sonuç olarak, endişelenme, bu bir hata değil çünkü bilerek yapmadın. Ama bundan sonra rüyalanırsan mutlaka gusül alman gerektiğini unutma. 😊
adamın aklını çelme 31 31 diye sakın başlama bırakamıyosun

Gusül alman gerekir

Ali Bulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Ali
Ya şöyle ben 12 yaşındayım anlarsınız yeni yeni oluyor. Bilmiyordum gusül alınması gerektiğini duştan sonra aklıma geldi ve rüyalanma bende 5-6 defa olmuştur ama duş alıyordum. Şimdi namazda kıldım abdest alıp ama gusül alma imkanım yoktu ondan dolayı yarın alacağım. Yani kısaca bilgim yoktu ondan dolayı. Orucum bozulmamıştır değil mi?😔
Ben 15 yaşındayım bende hiç olmadı sakal da yok ben mi sorunluyum acaba

Top Bottom