Rüyalandım Fakat Gusülü 1 Gün Geciktireceğim bir şey Olur mu?

inşallah ama bu yaşlarda 31 i ihmal etme çok zevkli oluyor bol bol çek büyüyünce bu yaşlarda aldığın zevkin 10 da 1 ini alamıyorsun
chatgpt:
Eğer sabah namazını bilmeden cünüp halde kıldıysan, o namaz geçersiz sayılır. Çünkü namaz için abdest ve gusül şarttır. Ancak, bu bilmeden olduğu için günah yazılmaz, çünkü İslam’da bilmeden yapılan hatalar affedilir (Nisa 4:28).

Orucuna gelince:

• Oruç için gusül almak şart değildir, yani orucun geçerlidir ve tutmaya devam edebilirsin.
  • Ancak namazın geçersiz olur çünkü cünüpken namaz kılınmaz.
Ne yapmalısın?

1. Gusül al.
  2. Sabah namazını tekrar kılmana gerek yok, çünkü bilmeden olduğu için sorumluluğun yok.
  3. Oruç tutmaya devam edebilirsin, orucun bozulmaz.
Sonuç olarak, endişelenme, bu bir hata değil çünkü bilerek yapmadın. Ama bundan sonra rüyalanırsan mutlaka gusül alman gerektiğini unutma. 😊
adamın aklını çelme 31 31 diye sakın başlama bırakamıyosun

Ya şöyle ben 12 yaşındayım anlarsınız yeni yeni oluyor. Bilmiyordum gusül alınması gerektiğini duştan sonra aklıma geldi ve rüyalanma bende 5-6 defa olmuştur ama duş alıyordum. Şimdi namazda kıldım abdest alıp ama gusül alma imkanım yoktu ondan dolayı yarın alacağım. Yani kısaca bilgim yoktu ondan dolayı. Orucum bozulmamıştır değil mi?😔
Ben 15 yaşındayım bende hiç olmadı sakal da yok ben mi sorunluyum acaba

@kalppatatesi kardeş ben 3 defa rüyalandım bu 3 olmuştu gene gusül aldım. Ama rüya çok gerçekçiydi rüyadaylen rüyada olduğumu anladım ve düşündüğüm her şey oluyordu. Ama bugün artık dayanamadım ve mast yaptım sorun olur mu? Gerçekten bu kadar istek hiç olmamıştı ihtiyaç gibiydi resmen normalde yapmam çünkü. Ramazandayız ya bir sorun olur mu?

@kalppatatesi kardeş ben 3 defa rüyalandım bu 3 olmuştu gene gusül aldım. Ama rüya çok gerçekçiydi rüyadaylen rüyada olduğumu anladım ve düşündüğüm her şey oluyordu. Ama bugün artık dayanamadım ve mast yaptım sorun olur mu? Gerçekten bu kadar istek hiç olmamıştı ihtiyaç gibiydi resmen normalde yapmam çünkü. Ramazandayız ya bir sorun olur mu?
yap yap 31 dağa taşa azarsın yoksa sıkarsan.
ChatGPT:
Ramazan ayında oruç tutarken, cinsel arzu ve benzeri durumlarla ilgili hassasiyet normaldir. Fakat, burada önemli olan birkaç nokta var:

1. Rüya ve Gusül: Rüya görmek ve bu nedenle gusül almak, Ramazan’da oruç tutan birini etkilemez. Çünkü rüya, bilinçli bir seçim değil, istem dışı bir durumdur. Gusül alman da orucuna zarar vermez.
  2. Mastürbasyon ve Oruç: Oruç tutarken, cinsel ilişki veya mastürbasyon gibi eylemler orucu bozar. Ancak, bu tür bir durum yaşandıysa oruç bozulmuş olur. Ramazan ayında oruç tuttuğun zaman bu eylemlerden kaçınman gerekmektedir. Eğer bu durumu fark ettiysen, o günün orucunu fidye veya kaza ile telafi edebilirsin.
  3. Zihinsel ve Fiziksel İhtiyaçlar: Ramazan ayında özellikle fiziksel ve psikolojik istekler artabilir, bu oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, bu tür ihtiyaçları kontrol altına almak ve oruç ibadetini yerine getirebilmek önemlidir. Eğer oruç bozulmuşsa, yeri gelince bu durumu telafi edebilirsin.

Sonuç olarak, mastürbasyonun orucu bozduğunu göz önünde bulundurursak, orucunu telafi etmek için kaza etmen gerekir. Bu konuda biraz zorlanıyor olsan da, Ramazan ayını saygıyla geçirmek ve oruç ibadetini düzgün bir şekilde yerine getirmek en iyi yaklaşım olacaktır

ChatGPT:
Ramazan ayında oruç tutarken, cinsel arzu ve benzeri durumlarla ilgili hassasiyet normaldir. Fakat, burada önemli olan birkaç nokta var:

1. Rüya ve Gusül: Rüya görmek ve bu nedenle gusül almak, Ramazan’da oruç tutan birini etkilemez. Çünkü rüya, bilinçli bir seçim değil, istem dışı bir durumdur. Gusül alman da orucuna zarar vermez.
  2. Mastürbasyon ve Oruç: Oruç tutarken, cinsel ilişki veya mastürbasyon gibi eylemler orucu bozar. Ancak, bu tür bir durum yaşandıysa oruç bozulmuş olur. Ramazan ayında oruç tuttuğun zaman bu eylemlerden kaçınman gerekmektedir. Eğer bu durumu fark ettiysen, o günün orucunu fidye veya kaza ile telafi edebilirsin.
  3. Zihinsel ve Fiziksel İhtiyaçlar: Ramazan ayında özellikle fiziksel ve psikolojik istekler artabilir, bu oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, bu tür ihtiyaçları kontrol altına almak ve oruç ibadetini yerine getirebilmek önemlidir. Eğer oruç bozulmuşsa, yeri gelince bu durumu telafi edebilirsin.

Sonuç olarak, mastürbasyonun orucu bozduğunu göz önünde bulundurursak, orucunu telafi etmek için kaza etmen gerekir. Bu konuda biraz zorlanıyor olsan da, Ramazan ayını saygıyla geçirmek ve oruç ibadetini düzgün bir şekilde yerine getirmek en iyi yaklaşım olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ChatGPT:

Sonuç olarak, mastürbasyonun orucu bozduğunu göz önünde bulundurursak, orucunu telafi etmek için kaza etmen gerekir. Bu konuda biraz zorlanıyor olsan da, Ramazan ayını saygıyla geçirmek ve oruç ibadetini düzgün bir şekilde yerine getirmek en iyi yaklaşım olacaktır
Oruçken değil. Az önce.

bir şey olmaz bol bol çek
Ya ben bir şey danışacağım yanlış anlamazsan. 1 haftada 2 defa rüyalandım Ramazan olduğu için çekmemeye çalışıyorum. Vücut normal atıyor sürekli. Fakat nedense atarken rüyalar çok ama çok gerçekçi oluyor herşeyi hissedebiliyorum. Bu normal mi?

Ya ben bir şey danışacağım yanlış anlamazsan. 1 haftada 2 defa rüyalandım Ramazan olduğu için çekmemeye çalışıyorum. Vücut normal atıyor sürekli. Fakat nedense atarken rüyalar çok ama çok gerçekçi oluyor herşeyi hissedebiliyorum. Bu normal mi?
normal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,597
Üyeler
174,199
Son üye
meteto
Geri