Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Yunus çakır
Dostlar öncelikle selamlar. Geçtiğimiz günlerde her zamanki gibi bilgisayarımı temizlemek için açtım. Tozları temizledim ama bu sefer termal macunu da değiştirmek istedim. Çünkü sistemi 2023 Mayısta aldım ve o zamandan beri hiç termal macun değiştirilmedi. Bilindik bir mağazadan cryofuze 5’i aldım. Güzelce sürdüm ve kasayı topladım. Fakat korktuğum başıma geldi ve ekrana görüntü gelmedi. Hemen kasayı kontrol ettim. Anakartın ışığı yanıyor ve yanıp sönmüyor eskiden olduğu gibi. İşlemcinin de ışığı yanıyor ve fanları dönüyor, aynı şekilde ekran kartınında ışık ve fanlarında sorun yok. Sonrasında mahallemizde yakın bi bilgisayarcıya götürdüm fakat pek de güven verem bi işletme olduğunu söyleyemem. Bi kaç gün sonra beni aradılar ve anakartın bozulmuş, işlemcinin ise bazen görüntü verdiğini bazen ise denediğinde görüntü vermediğini başka bir makinede deniyeceğini söyledi. Anakartın statik elektrikten bozulduğunu, düzelmeyeceğini yeni anakart almamı söyledi. İşlemciden halen haber bekliyorum. Dostlar sizce bu statik elektrik olayını çözebilir miyiz? Sizce ne yapmalıyım. Ekran kartım asus: 3060 oc işlemci: R5 5500 anakart: asus prime A320 M-K
Anakarttaki statik olayının çözmenin bir yolu yoksa, malum bütçemiz fazla yok ne önerirseniz?
Başımıza bu da geldi dostlar. Yardımlarınızı bekliyorum
Anakarttaki statik olayının çözmenin bir yolu yoksa, malum bütçemiz fazla yok ne önerirseniz?
Başımıza bu da geldi dostlar. Yardımlarınızı bekliyorum