baranthemosby
80+ Bronze
Geçen gün konu açmıştım ancak o konuyu gören çok kimse olmadı ve dönüş alamadım. Ayrıca o günden sonra soruna ek olarak bir şeyler daha ekleyebilme şansım oldu. Bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum ve çoğunlukla VALORANT oynandı. Bir seferinde TLOU oynandı ve bunların hiçbirinde herhangi bir hata almadım. Ancak geçtiğimiz günlerde EAFC24 yükledim. Oyun oynuyorken maç sırasında, transfer yapmaya çalıştığımda ve ara sahnelerde mavi ekran almaya başladım. EA oyunları optimizasyon olarak kötüdür diyip, oyunu sildim. Daha sonrasında Hogwarts Legacy oyununa başladım. Yine bir sorun yoktu. Bir savaş sahnesinde sürekli hep aynı kısımda Mavi Ekran almaya başladım. Üstelik mavi ekran aldıktan hemen sonra mavi ekranı sadece 1 saniye görüyor daha sonrasında bilgisayar yeniden başlatılıyordu. Sorunu bulabilmek için Otomatik olarak yeniden başlatmayı devre dışı yaptım. Ancak bu sefer de sorunun hata kodu yazmıyordu. Bilgisayara format attım. Ekran Kartı ve Windows'un tüm Driverları güncel. Memtest üzerinden RAM testi yaptım sorun çıkmadı. Ekran kartına FurMark testi yaptım yine sorun yok. Formattan sonra bugün yine EAFC24 oyununa giriş yaptım. Maçtan sonra Röportaj yaparken seçenekler çıkmadı. Ondan sonrasında direkt olarak bilgisayar siyah ekran aldı. Mavi ekranı bile doğru düzgün alamıyorum. Formattan önce Minidup dosyası vardı. Ancak içi boştu. Çünkü yükleme %100 olmadan yeniden başlatmıştım. Ancak 2 defa mavi ekran almama rağmen bilgisayarın içerisinde Minidup dosyası oluşmadı. Gerekli ayarları Başlangıç ve Onarım kısmından yaptım. Sistemde sorun değil de yazılımda sorun olduğunu düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.
Ekran Kartı: MSİ RTX 3080 VENTUS
İşlemci: İntel İ5-13600KF
Ekran Kartı: MSİ RTX 3080 VENTUS
İşlemci: İntel İ5-13600KF