Neler Yeni

Yardım İnfinity 401 modemden iki tane birlikte kullanma

Yodsef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salih
Türksat kablonet kullanıyorum modemim infinity 401, modemim rf portundan internet alıyor ve piyasa çok az böyle modem var bu yüzden 1 adet daha alıp iki modemide rf portundan bağlayıp farklı odalarda kullanabilirmiyim diye merak ediyorum çünkü maalesef ethernet kablosu çekemiyorum bilgisayarıma ve düzgün bir kablosuz bağlantı sağlayamıyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
OZAN TANKUŞ
o router'ı 4 yıl boyunca kullandım. Dublex daire üst kattan alt kata gayet iyi bir şekilde çekiyordu. Alt taraftan gelen RF kablosunu ikili olarak çoğaltıp internet alabilir misin bilmiyorum, ki zaten saçma olur. Öyle yapacağına repeater alıp kullansan daha iyi olur senin için. Ya da direkt elektrik hattını kullanan repeaterlar var. Bazılarının çıkışları ethernet oluyor. Böylece verimlilik artmış olur. Veya router'ı senin odaya çeksen daha iyi olacaktır :D

Yodsef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o router'ı 4 yıl boyunca kullandım. Dublex daire üst kattan alt kata gayet iyi bir şekilde çekiyordu. Alt taraftan gelen RF kablosunu ikili olarak çoğaltıp internet alabilir misin bilmiyorum, ki zaten saçma olur. Öyle yapacağına repeater alıp kullansan daha iyi olur senin için. Ya da direkt elektrik hattını kullanan repeaterlar var. Bazılarının çıkışları ethernet oluyor. Böylece verimlilik artmış olur. Veya router'ı senin odaya çeksen daha iyi olacaktır :D
Şimdi elektrik hattını kullanan repeaterlara baktım bunların bazıları tekli onlar hangi mantıkla çalışıyorlar? Modeme bağlamaya gerek yokmu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde sormak istiyorum neden RF kablosunu ikili çıkartmak mantıksız olsun ki?

Son düzenleme:

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
OZAN TANKUŞ
Şimdi elektrik hattını kullanan repeaterlara baktım bunların bazıları tekli onlar hangi mantıkla çalışıyorlar? Modeme bağlamaya gerek yokmu?

Ana routerda senin bilgilerin kayıtlı olduğu için başka bir 401 router alsan ve ikili olarak bunu bölsen zaten internet alamayacaksın bu bir. İkincisi doğal olarak sinyal bölünmesi olacak. Varsayım olarak düşünürsek aldığın sinyal düşecek ve indirme yükleme yaptığında internet gidip gelecek veya hiç gelmeyecek. Böyle bir durumda var. Yapamazsın yani.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
fb düşmanı
bence yeni 2 keenetic router al. turksat modemden kablo ile bağla. sonra ondan dağıt hatta mesh kur.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
OZAN TANKUŞ

Elektrik hattını kullanan repeaterlardan genelde 2 tane oluyor. Biri ana router'ın oraya saplanıyor. diğeride evin bir ucunda ki odaya konumlandırılıyor. Çünkü uzak mesafeye kullanmak istiyorsun bunu. Bu yüzden 2'li olması lazım. Powerline repeater yazarak kaliteli bir şey bakabilirsin. Evin Faz ve nötr elektrik hattını kullanıyor. Doğal olarak evin bir ucundan bir ucuna kablo çekme zorunluluğu kalmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
bende de 401 var 5g wifisi arada bi kendi kendine gidip geliyor 2.4 kalıyor sebebi ne olabilir?

Yodsef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Keenetic modem almak yerine elektrik hattından repeater kullanmak daha ucuza maal oluyor gerek yok.

Bendede oluyor modem sorunu kapat aç yaparsanız düzelir diye düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,601
Üyeler
172,257
Son üye
Mustafaali
Top Bottom