bahtsızkarakter
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,037
Kısa devre bir bileşen usb ye bağlanmış ise usb soketinin dibi yada yakınında smd sigorta vardır o atık durumdadır. Sigorta değişir ise yüksek ihtimal düzelir .Bugün elime h61m-k geçti görüntü veriyor ama usb çalışmıyor usb soketlerini iyice sildim güney köprüsündeki pislikleri de sildim sonuç aynı
Fotoğrafa dikkat etmemiştim usb soketinde kısa devre durumu var soketin içine pinler biribirine değiyor muhtemelen USB soket içini cekermisin ?Bugün elime h61m-k geçti görüntü veriyor ama usb çalışmıyor usb soketlerini iyice sildim güney köprüsündeki pislikleri de sildim sonuç aynı
hocam üzerinde yüklü olan bios sürümünü incelediğimde biosun o sürümünde usb ile ilgili geliştirmeler yapılmış sorunlu bios sürümü olabilir diye düşünüyorum , sigorta nasıl bir tip sigorta örnek resim atabilir misiniz smd mi yaniKısa devre bir bileşen usb ye bağlanmış ise usb soketinin dibi yada yakınında smd sigorta vardır o atık durumdadır. Sigorta değişir ise yüksek ihtimal düzelir .
Telefonun flaşı bozulmuş max bu kadar oluyorUSB soket içini cekermisin ?
denemek için kasaya takmadım çıplak olarak kullanıyorum anakartı , sigortanın diyot değeri 1 ohm değeri 0.8ohm ama multimetre ötüyor bozulmamış gibiKasa ön panel USB için pinler var onlar ne durumda sanırsam burda bir sorun gözükmüyor.
Multimetreyi beep ikazi almanız gerekli değer gostermemeli .denemek için kasaya takmadım çıplak olarak kullanıyorum anakartı , sigortanın diyot değeri 1 ohm değeri 0.8ohm ama multimetre ötüyor bozulmamış gibi
kısa devre modunda 1 değeri görünüyor ses ikazı var , diyot ohm değerlerini belki lazım olur diye ölçtümMultimetreyi beep ikazi almanız gerekli değer gostermemeli .
Şuan bakamıyorum yarın detaylıca inceler ona göre yazarımAnlattığına göre sigortada sorun yok . Kontrol etmen gereken yerler USB içlerini detaylı kontrol etmek kasa usb için bağlantı pinlerini kontrol etmek USB soketinin pcb bağlantı bacaklarını kontrol etmek .
hocam bir de bu anakart i5 2500 destekliyor değil mi son sürümde , desteklemiyor yazıyor anakart açılıncaAnlattığına göre sigortada sorun yok . Kontrol etmen gereken yerler USB içlerini detaylı kontrol etmek kasa usb için bağlantı pinlerini kontrol etmek USB soketinin pcb bağlantı bacaklarını kontrol etmek .
bios güncellemesi gerekiyordur .hocam bir de bu anakart i5 2500 destekliyor değil mi son sürümde , desteklemiyor yazıyor anakart açılınca
eeprom ile yazacağız o zaman başka seçenek yokbios güncellemesi gerekiyordur .
hocam yardımınız için çok teşekkür ederim anakart üzerinde bütün usb jumperları takılı değilmiş 5 numara göz olunca göremedimbios güncellemesi gerekiyordur .