RTX 5070 Ti modellerinin sıcaklık değerleri geldi!

Yukarıda farklarını saydım hala copy paste diyorsun doğru düzgün argümanın yok. Tekrar sayıyorum:
Daha verimli farklı blacwell mimari (aynı watta daha fazla performans)
GDDR7 bellek
+%15 saf performans
Daha fazla tensor core daha iyi rt, dlss
+MFG (donanımsal özellik ileride 4000 serisine gelmeyecek).
Tüm bunlar -50 dolar daha az fiyata çıkarıldı ve arada 1 sene var.

2080 3080 sıçramasına gelirsek aynısı AMD tarafında da oldu hatta arttırıyorum işlemcilerde de oldu. İşlemcilerde hızlanma yavaşladı plato düzlüğüne gelindi fiziksel sınırlara yaklaşıldı. Burada yapacak bir şey yok bir sonraki 6000 serisinde de sıçrama olmayacak muhtemelen.
Şu saydıklarının yarısı RTX 40 serisinde de savunmak için söylendi. [Güç tüketimi azalması, frame gen, tensör artışı]
Hatta arttırıyorum, 4060 ve 4060 Ti lar çıktığında gömerek rageflag atan youtuberlar bi süre sonra sistemlerinde öve öve bitiremedi. 4060 ile 2k oynayabileceğini iddia eden var ne diyim...
GDDR7 bellek, VRAM bottleneck i olduktan sonra anlamsız bir detay. 5080 aldıysan evet o zaman hoş bir artı. İçerik üreticileri bahane edeceksen onlar zaten cuda dan dolayı Nvidia gitmek zorundaydı.
İşlemcilerde Platoya vurma sebebimiz Teknolojik limit. GPU larda VRAM boyutu, bit veri yolu, bazı spesifik GPU lardaki PCI Expres veriyolu (x8, x4 gibi) darboğazı gibi konular var ve yıllardır Nvidia o tarafta aşırı pinti. AMD de olmasa 8GB dayatması devam ederdi. Gerçi şimdi B580 de VRAM damarından girdi inş rekabeti tetikler de 10gb ve üstü xx60 görürüz.

Nvidia dediği kartları o fiyata çıkarabilseydi (stok ve fiyat), physx desteğini caart diye kaldırmasaydı, rop sorunları milleti tedirgin etmeseydi veya amd ye dönüşüp yazılımı batırmasaydı performans artmamasını telafi ederdi. 5060 Ti ve 5090 hariç düzgün nesil farkı yok. RTX 30 ve 40 arasında bile daha fazla fark vardı-ki 40 ları da küçümsüyorduk 4070 altı saçma diye... Mumla arıyorum o artışı.

Nanometrede azalma verimliliği etkiliyor fiyat / performansta pek fark yaratmıyor örneklerini işlemcilerde bolca gördük.
f/p kısmını bilmem de 5090 gücünü 300watla alabilirsek zaten 6090 dediğin karta göre mühendisliğini mimarisini yaparlar illa ki şuan ki 5090 dan daha güçlü bir kart olur saf kas gücü olarak bile ki 3 nanometre de fazla oyalanılmıyacakmış bir anda 1.5 nanometre ve 1 nanometrelere geçeceğiz yani bundan sonraki senelerde kas gücü ve güç verimliliği anlamında dahada etkili olacak ki 3 gb lık bellek modülleride ucuzlarsa bir anda 2-3 katlık vram artışları yaşanabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rekabet olursa görürüz ancak. Nvidia paşam Ai tarafında o kadar meşgul ki bahsettikleri kartı çıkartamaz oldular.
Amd Ekran kartı konusunda nvidia kadar rahat değil maalesef ki işlemcide öyleler mesela ama ekran kartında nvidia kadar rahat olmadıkları için ve 2.000dolara amd kart çıksa 5090 veya daha fazla güc verse bile nvidia alacak bir çok kesim var işinden dolayı olsun vs vs amd nvidia nın yaşadığı sorunları yaşamak istemiyor belki 1-2 nesil sonra amd de kendini toparlarsa ki yolun sonu öyle gözüküyor inanıyorum ki nvidia bu kadar rahat olmuyacak nvidia mühendisleri üst üste şampiyonluğu almış gs taraftarı gibi şuan seney de şampiyon olacaklarını bildikleri için kafaları rahat tehdit unsuru yok adamların niye çalışsınlar ki nvidia bütün work stationlara kart satıyor amdden böyle bir atılım gelse ve belli bir konuda başarılı olsa inanıyorum ki nvidia da baya zorlayacaktır

Son düzenleme:
Geri