Çözüldü✓ Işlemci takınca vga ışığı yandı

Reaksiyon skoru
19
merhaba ben yeni işlemci satın aldım ryzen5 5500 anakartıma taktım kule tipi soğutucumu da taktım . kasayı açmak için tuşa bastığımda kırmızı vga ışığı yandı ve ekran kartımın fanları çok sesli çalışmaya başladı normalde hiç çalışmaz ve görüntü gelmedi klavye mouseta çalışmadı neyi yanlış yapmış olabilirm?

işlemci değiştirdiğin için bios kendini sıfırlamıştır. açıp biraz bekle otomatik kendi res atıp açılır.

o kadr uzun değil genelde 1-2 dakka sürer max.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada önceki işlemci neydi ?

ryzen 5 2600 vardı biosu son sürümle güncelleyip söktüm şuan ryzen 5 5500 taktım

5 dkdır açık bir şey değişmedi bu arada

Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin

Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin
denedim ama düzeltemedim

Hocam ilk işlemci açılışında 10-15 dk bekletebilir. Işıkların yanması doğaldır vga ve boot yanar genel de sonra düzelir. 15 dk bekleyip yine açılmazsa kapat yeniden aç 5-10dk bekle yine açılmazsa CMOS reset(MANUELDE yazar pinleri) yap ve bir daha dene yoksa bir sorun olabilir.

Hocam ilk işlemci açılışında 10-15 dk bekletebilir. Işıkların yanması doğaldır vga ve boot yanar genel de sonra düzelir. 15 dk bekleyip yine açılmazsa kapat yeniden aç 5-10dk bekle yine açılmazsa CMOS reset(MANUELDE yazar pinleri) yap ve bir daha dene yoksa bir sorun olabilir.
cmos reset nedir tam olarak 10-15 dk beklettim açılmadı vga ışığı kırmızı yanıyor ve ekran kartı fanlarım yüksek rpm çalışıyor

cmos reset nedir tam olarak 10-15 dk beklettim açılmadı vga ışığı kırmızı yanıyor ve ekran kartı fanlarım yüksek rpm çalışıyor
Videolardan bakın hocam interntte biraz kısaca ama şöyle diyebilirim anakartın tüm her şeyini sıfırlar ram bilgisi, işlemci bilgisi vs. vs. Bir pin grubu olur o kısa devre yapılır.

Videolardan bakın hocam interntte biraz kısaca ama şöyle diyebilirim anakartın tüm her şeyini sıfırlar ram bilgisi, işlemci bilgisi vs. vs. Bir pin grubu olur o kısa devre yapılır.
anakartımın modelinde video tam bulamadım msi b450m gaming plus anakart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,423
Üyeler
174,368
Son üye
gkt48
Geri