GryAsl
Reaksiyon skoru
3,422

Profil mesajları Son etkinlikler Mesajlar Mesajlarının Kategorileri Hakkında

• Ordamısın bir sorum var?
    • Beğen
    Reaksiyonlar: Tera
    GryAsl
    GryAsl
    Dora yıllarca vergi "kaçırdığı" için bunun her yıl hayvan gibi faizi biniyor, üstüne genç girişimci programındaki kuralı çiğnediği için genç girişim programı dahilinde ödemediği bütün vergileri yine hayvan gibi faizle birlikte ödemek zorunda kalıyor üstüne programdaki kuralı çiğnediği için yani devleti kandırdığı için yine hayvan gibi ceza biniyor ve o ceza üzerinden suçsuz olduğu düşünülerek çok iyi bir indirim yapılıyor.
    Eğer sen devletin programına katılıp o programın kurallarını çiğnemezsen, vergini yıllarca bekletmezsen (faiz ciddi anlamda artıyor beklettikçe) ve vergi dairesine gidip kazandığın her kuruşu bildirirsen normalden daha fazla bir miktar olsa bile yine de çok kazık olmadan vergini ödeyebilirsin. Yani yıllarca bekletmemen ve bir programa katılmadığın sürece aslında vergi "bekletme" o kadar rezil bir hal almıyor.
    Ücretsiz çıkarırsan vergi vermezsin.
    B
    bodmes
    Yarısıda değil :D, bir de Steam dışında devlete vergi veriyorsun. Yani sen o oyundan para kazanmıyorsun aslında bir bakıma :D. Bir de Bağkuru, ofisi falan var tabii. @kolonya
    kolonya
    kolonya
    O zaman ücretsiz çıkarayım. Çünkü oyuna 1000tl biriktireceğim. Ona buna şuna vermemek için bedava yaparım. Zaten aklımda çok güzel bir fikir var. Bu forumda ki çoğu kişinin seviceği tarzda oyun yapıcağım. Bu süreçte hem para biriktirip hem daha iyi yazlım öğrenip ücretli ve daha güzel bir oyun yaparım.
    • Beğen
    • Beğen
    Reaksiyonlar: abc123, Tera ve GryAsl
    GryAsl
    GryAsl
    Bi macaristan'a gidemedi. 1 yıldır "kesin gidecem" diyor ama hala daha SeriesX'i TR'den alacam diyor
    B
    bodmes
    Bulgaristan’dan Series X alma taktiği veriyordu en son, kendide öyle yapsın :D
    GryAsl
    GryAsl
    Sasi artık yaşlandı, öyle bi Bulgaristan'a gidip alıcak kadar enerjisi yok artık. Bir de arabasıyla yurtdışına çıkamıyormuş hiçbir türlü, covid varken ***sen binmez zaten otobüs ya da trene sırf SeriesX için.
    Hala oyununu oynayamadım la
    • Beğen
    Reaksiyonlar: GryAsl
    Ted Mosby
    Ted Mosby
    Kolay gelsin kral o zaman
    • Beğen
    Reaksiyonlar: GryAsl
    B
    bodmes
    Sen bu konuda insanlarla konuşmak, planlarını anlatmak istiyorsun belli :D istediğin zaman buraya yaz xd.
    GryAsl
    GryAsl
    Ya normalde anlatmam hele bi de elimde net bi şeyler yokken bi şeyler anlatmam ama bu konu harbiden hem anlatması zevkli bi şey hem de anlatman gerekiyor çünkü taşıyorsun. Yani düşünsene sadece bir bomba atar için onun 3D modelini yapıyorsun sonra kaplamasını yapıyorsun sonra kodunu yazıyorsun bir de patlama efektini yapıyorsun üstüne bir de ateş etme reload animasyonu yapman gerekiyor. Neymiş altı üstü bir tane bomba atar ekledin. Bi de sonuç leş gibi de olabilir. Neyse öyle işte yani.
    • Üzgün
    Reaksiyonlar: bodmes
    Oyununu Sosoya göndermeyi düşündün mü :D
    • Beğen
    Reaksiyonlar: abc123 ve GryAsl
    B
    bodmes
    Evet öyle oldu resmen, Ryzen 4.nesil işlemciler bu kartlarla tamamen uyumlu olmak zorunda gibi bir şey artık.
    B
    bodmes
    Bir şekilde 10600k’ya çıkarmıştım bugün bütçeyi ekipmanlardan vazgeçerek şimdide bu çıktı başımıza, Evren 3070 almamı istemiyor :D
    GryAsl
    GryAsl
    Valla 4. nesil ryzenların ve 11. nesil intellerin de ben pek yeteceğini zannetmiyorum. 12. intel ve 5. nesil ryzenlarda yine bir devrim görebilriz. Kim bilir belki 8/16 bir Ryzen 5 falan görürüz? Bu arada ben sana hep diyorum, sana RTX 3070 çok yahu, al şöyle bi 3060/TI vs. mis gibi ak.
    Sadece ben mi adını Gri Asil diye okuyorum acaba?
    • Beğen
    Reaksiyonlar: Tera, cici ve GryAsl
    GryAsl
    GryAsl
    Ben bi uygulama kullanıyorum bir de sanki googleda benzer fotoğrafları göster diye bi seçenek de var ama emin değilim.

La o kadın bi tane Rus bi yayıncı, Rusça öğreniyorken izliyordum Rusça hiç anlamama rağmen garip bir şekilde arada eğleniyordum ama sonra hem ben Rusça öğrenmeyi bıraktım hem de kadın ünlendi derken 2-3 yıldır izlemiyorum. Şimdi son yayınlarına bakıyorum zaten o güzelliği de pek kalmamış güzellikten merak ediyorsan.

Bi de öyle PP yaptığımı unutmuşum resmen sen nasıl hatırladın bi de SS mi almışsın la?
    cici
    cici
    Bu gözleri kapalı hali haricinde bir halini merak ettim acaba kanalı hakkında bir link vs var mı? :D adı ne?
    GryAsl
    GryAsl
    Valla şimdi bulamam yaow bilgisayara döneyim oradan atarım link. SS 2 sene öncesine ait. Steam'den arkadaş olarak eklemiştim de kız hiç ingilizce bilmiyordu "ehu ehu" falan demekten başka bi şey yapamadım zaten. #İngilizcebilmeyenrusistemiyorum21yyda
    Kral forum açıldığından beri Bronze rütbede :D. Artık Silver ol be hocam :D.
    Sa kg bir şey soracaktım ssd ve hdd hakkında bilgim yok donanım arşivi'nin El-Capitan sistemini almayı düşünüyorum 480 gb ssd üzerine 2 tb harddisk almayı düşündüm en çok oynadığım oyunları ssd'ye kursam ssd'ye sığmayan oyunlarıda hdd'ye kursam mantıklı olurmu çünkü fazla oyun yükleyeceğim hepsi ssd'ye sığmayacak ??
    • Beğen
    GryAsl
    GryAsl
    Evet gayet mantıklı ama şöyle de yapabilirsin. Yüklenme ekranlarının çok olduğu ve/veya yüklenme ekranlarının çok uzun sürdüğü oyunları SSD ye kurabilirsin. Belki en çok oynadığın oyun GTA SA dır ama onu SSD ye kurmanın bir mantığı ve anlamı yok çünkü HDD bile o oyun için fazlasıyla yetecektir. Onu kendine göre ölçüp tartman ve öyle karar vermen lazım.
    A
    asdasfazamas
    Teşekkürler
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,182
Üyeler