Fanları satın alan arkadaşlardan bir ricam olacak. Fanlar için 800 - 2500 RPM yazıyor. 800 devir altında çalışıyorlar mı? 300 - 600 devir arasında çalışırken sessizler mi?
Ben burada kavga çıkaracak bir konu görmüyorum. Sadece deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
12 yıl gibi uzun bir zaman aralığı içinde sorun çıkarmış cihazlardan bahsediyorum. Bu durum o cihazların kötü oldukları anlamına gelmiyor.
8 yıl sorunsuz kullanılmış bir Evga kötü değildir bence. Ama 2...
İş yerinde kullanılan bilgisayarlarda, 2014 - 2026 yılları arasında arıza yapan güç kaynakları listesinde Evga, Sharkoon, High Power, FSP markaları var.
Hala sorunsuz çalışan güç kaynakları ilk nesil Corsair RM ve HX serisi güç kaynakları, ilk nesil XPG Core Reactor ve ne zaman satın alındığı...
Değiştirmeyecek olanlar için 750W yeterli diyelim o halde. Son güç kaynağı alışverişim olsun, evladiyelik olsun düşüncesinde olanlar için de (kronik fan sorunu ve rüştünü ispat etmemiş bir üretici olması sebebiyle) ideal güç kaynağı olduğunu düşünmüyorum.
İki yıl bile demeden fanı ömrünü tüketiyor. Muhtemelen her iki yöne dönme özelliği yüzünden. Marka sonraki versiyoınlarda sorunu çözdüğünü belirtmiş ama kullanıcılar şikayet belirtmeye devam etmiş. Ayrıca çok gürültülü bir fana sahip olduğu söyleniyor.
Hangi işlemciyi kullandığınızın bir önemi olmaksızın, RX 9070 XT veya RTX 5070 Ti bir sisteminiz varsa bu kadar güce ihtiyacınız yok demektir.
750W bir güç kaynağı fazlasıyla işinizi görecektir. Dün gece incehesap'ta 4.300 liraya listelenen XPG Core Reactor II VE 750W fazlasıyla yeterli olacak...
Temu'da satılan 1 TB disk bu ise kesinlikle alınmaz. Zamanında 2 tane aldım. İkisi için de Temu'dan para iadesi aldım.
Çin malı bellekler ve Çin malı bir kontrolcüsü var. PC açılışında ssd başlamaz, pc diski görmez, birkaç kez yeniden başlatmanız gerekebilir.
500 GB olanlar ise harika SSD...
Hocam, bu soruya cevap vermek imkansız gibi. Tam modüler BFG 1000W için bile A sınıf demek abartılı olur B+ denebilir. Bu güç kaynağı tam modüler modelin kırpılmış hali ise B- ile C sınıf arasında bir yerdedir muhtemelen. Belki aynı isimle farklı bir üreticiye farklı bir güç kaynağı ürettirmiş...
Bu hemen her marka için geçerli bir durum. Corsair, Cooler Master, Lian Li gibi markalar da fiyatla doğru orantalı sac kalınlığını arttırırlar. Kasanın fiyatı arttıkça sac kalınlığı ve ağırlığı artar. Gerçi son yıllarda kasalarda daha minik mesh delikler elde etmek, sacda elde edilmesi daha zor...
Hocam, hem SmallMan hem de İncehesap güç kaynağı için bana da full modüler güç kaynağı cevabını verdiler. Fırsat konusu açıldığı gün, kutusundan bir tane çıkarıp bakmadıklarına eminim, demiştim. Onlar da google araması yapıp, ezbere cevap verdiler.
Canınızı sıkacağınız hiçbir şey yok. aynı güç...
Forumdaşlar F/P oranı yüksek diyorlar.
https://www.n11.com/urun/iota-c70-black-curve-argb-digital-tempered-glass-usb-30-850w-80-gold-atx-31-gen5-atx-mid-tower-kasa-121901256?magaza=sinerjibilgisayar...
Belki linklerdeki ürünleri değerlendirmek istersiniz. Soğutucu başarılı. Kasanın kaliteli bir güç kaynağı ile birlikte geldiği söyleniyor. Belki değerlendirmek istersiniz.
https://www.sinerji.gen.tr/ocypus-sigma-l36-pro-beyaz-360-mm-intel-1700p1851p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-56728...
Zahmet olmazsa hangi sayfanın sıralamasında A class olduğunu yazar mısınız? Ya da kasa içinde çıkan güç kaynağının modeli ve bulduysanız bir inceleme linkini yazar mısınız?