Biraz da iGPU varsa neden kullanmıyorum mantalitesiyle ve VRAM yerine ramden yemesi için yapıyorum bazı oyunlarda VRAMi doldurabiliyor özellikle 1440p ve 4k da o yüzden dış macununun son bir kere kullanabilmek için iyice sıyırmaya çalışmak gibi düşün
Hocam teknik olarak iGPU ile CPU çekirdekleri işlemci silikonu üzerinde tamamen ayrı birimlerdir. Discord, Chrome gibi uygulamaları iGPU'ya atadığında ana CPU çekirdekleri yorulmaz; bu yüzden CS2, Valorant gibi oyunlarda işlemci darboğazı veya drop yaşanmaz. 7600X'teki iGPU'nun tek yapacağı şey...
Biraz overkill değil mi 7600x arc b580 için hiçbir Zaman tam performansında çalışamayacak zaten neden drop yiyeceğimi daha detaylı şekilde açıklarsan sevinirim
Windows işletim sisteminin yediği VRAMleri ramlerde aktarmayı hedefliyorum ve tüm arka plan uygulamalarını asıl hedefim o bunu yapma sebebim ise 2k da oyun oynayacağım için b580 ucu ucuna yetecek en azından alabildiğim kadar performans alayım diyorum bence yukarıda yapacaklarım işe yarar bir...
Birileri susuzluktan ölürken birileri sudan boğuluyor ya rab. Dayı 5070 den daha iyi 4 tane ekran kartı var toplamda ve 2 tanesinde farkı hisstemezsin bile 5070ti 9070xt aynı performansa sahip şuanki performansından yüzde 7-10 artış sağlarsın hangi marka olduğuna bağlı almanı önermem ve geri...
TCL nin mini LEDi var mesela(aoc ile aynı fiyat ama daha kötü)13-14k dı en son sen tr de bu fiyata çıkarsan çok rahat alıcı bulursun IPS yerine alacak ve oled yerine bunu alacak çok insan var bence tr ye çok yakışacak tam sweet spotta olan monitörler bunlar
https://www.newegg.com/asrock-challenger-b580-cl-12go-arc-b580-12gb-graphics-card-double-fans/p/N82E16814930131 daha bugün zamlanmış 330 dolar yurt dışında perakende fiyatı senin 19k ya koyman abartı bence
Mis gibi sistem dizmişsin oğlum ama sırf beyaz olsun diye fazladan iyi para veriyor haberin olsun veririm diyorsan okey ama en ucuza satandan almak(beyaz siyah önemsiz) sana iyi para bırakır ama paran varsa al kasayı bilmiyorum parçalar kasanın içine sığar ise sen bunu yıllarca kullanabilirsin...