Alucardll isimli üyenin son içerikleri

1. Alucardll

82.000 TL'ye R5-7500x3d RTX 5070 Sistem Yerine Başka OEM Sistem Alınır mı?

Hocam 9700X'e geçmek için yaklaşık 3 bin TL daha vermem gerekiyordu, ben de bu farkı anakarta ayırmayı daha mantıklı buldum. AM5'in 2029'a kadar destekleneceğini biliyorum. İleride işlemci yükseltmek daha kolay olur diye düşündüm, anakart değiştirmek nasıl olur bilmiyorum, zaten bu işlerden pek...
  2. Alucardll

Hocam ben de araştırdım ama bulamadım. Siteleri tek tek dolaşıyorum fakat donanım konusunda çok iyi olmadığım için gözden kaçırıyor da olabilirim, tabi siz benden daha iyi bilirsiniz. Böyle bir site buldum, burada bahsettiğiniz tarzda en ucuz sistem bile yaklaşık 95 bin TL civarında görünüyor...
  3. Alucardll

Merhaba, arkadaşlar, sistemi hala iptal edebildiğim için son kez fikirlerinizi almak istiyorum. 82 bin TL'ye Tebilon pch Core v6'yı aldım: Ryzen 5 7500x3D. Gigabyte RTX 5070 Gaming OC 12 GB. Gigabyte B850M Force Wi-Fi 6E. Corsair Vengeance 16 GB DDR5 6000 MHz CL36. MSI Spatium M450 1 TB...
  4. Alucardll

Yeni Soket Gelince Eski Soket Ne Olur?

Herkese merhaba, şu anda AM4 işlemciler hala satılıyor ancak güvenilir mağazalarda sıfır olarak bulmak oldukça zor. Genellikle bireysel satıcılar veya ikinci el ilanları karşıma çıkıyor. AM5'in desteğinin en az 2029'a kadar devam edeceğini biliyorum. Benim merak ettiğim asıl konu ise AM6...
  5. Alucardll

RTX 5070 Neden RX 9070 XT Yerine Tercih Ediliyor?

Selam arkadaşlar, Bir şeyi merak ediyorum, tamamen öğrenmek amaçlı soruyorum. RX 9070 XT’nin NVIDIA tarafındaki rakibinin RTX 5070 Ti olduğunu biliyorum. Ama 5070 Ti son zamanlarda bayağı zamlandığı için NVIDIA tarafında RTX 5070’e yönelenler var. Asıl merak ettiğim şey şu: RTX 5070 ile RX...
  6. Alucardll

PC Toplarken Marka mı, Model mi Daha Önemli?

Arkadaşlar, markadan ziyade modelin önemli olduğunu ve her markanın farklı seviyelerde modelleri olduğunu biliyorum. Örneğin ekran kartında INNO3D, Türkiye'de ASUS, MSI veya Gigabyte kadar popüler olmayabilir ama gayet iyi modelleri vardır. Aynı şekilde bir markanın üst seviye modeli, başka bir...
  7. Alucardll

7500x3d Yerine 9600x mi Tercih Edilmeli?

Hocam, sosyal medyada birçok kişi sistemi pahalı ve mantıksız buldu. Ben de özellikle hangi oem sistemi önerdiklerini sormama rağmen net bir alternatif gelmeyince açıkçası kafam daha da karıştı. Herkesin neden bu kadar olumsuz yaklaştığını ben de tam olarak anlamaya çalışıyorum. PC Hocası’nın...
  8. Alucardll

7500x3d Yerine 9600x mi Tercih Edilmeli?

Merhaba arkadaşlar, Aldığım OEM sistemde 7500X3D tercih ettim. Ancak sonrasında sosyal medyada bazı arkadaşlar bu işlemci yerine 9600X seçmemin daha doğru olacağını, hatta 7500X3D'nin genel olarak alınmaya değer bir X3D işlemci olmadığını söyledi. Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum...
  9. Alucardll

Corsair 3500x Kasa Alınır mı?

Hocam donanıma çok hakim değilim ama Facebook’taki arkadaşlarla baktığımızda ayrı ayrı toplamak daha masraflı oluyordu. Bir de sürekli zam geldiği, ekran kartlarına da yeni zam beklentisi olduğu için daha fazla beklemeden elimi çabuk tutmak istedim. O yüzden oem sistem aldık
  10. Alucardll

Hocam bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha dengeli bir oem sistem varsa paylaşabilir misiniz? Siparişi hala iptal etme imkanım var,
  11. Alucardll

82.000 TL'ye R5 7500x3d & RTX 5070 Sistem Almak Mantıklı mı?

Hocam olabilir, ben de tek tek baktığımda bu bütçede içime sinen bir kombinasyon bulamadım. Eğer topladığınız bir sistem varsa parçaları paylaşabilir misiniz? Ben de değerlendirmek isterim, sonuçta hala siparişi iptal edebilme imkanım var.
  12. Alucardll

Hocam OEM sistem almıştım. Kasa konusunda açıkçası içim çok rahat değil ama güç kaynağı güven verdiği için bu şekilde tercih ettim. Kasa sistemin varsayılan seçeneği olduğu için de daha uygun fiyata geliyor diye sanırım, tam emin değilim...
  13. Alucardll

Arkadaşlar, almayı düşündüğüm OEM sistemde Corsair 3500X kasa + RM850e 850W 80+ Gold PSU var. 3500X'i kullanan arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum. Kasa genel olarak nasıl, memnun musunuz? Özellikle kapak sistemi kafama takıldı. Cam ve arka kapakta vida olmadığını gördüm. Bu sistem sağlam...
  14. Alucardll

Bu fiyat bandında hocam pek sistem bulamadık. Güvenilir markaya çok önem vermediğimizden GameGaraj sitesinde alternatifler vardı ama ekran kartları giriş seviyesi kalıyordu, güç kaynağı gibi diğer bileşenler de güven vermiyordu. Bu yüzden bu sistemi tercih ettik ama ne kadar doğru emin değilim...
  15. Alucardll

Arkadaşlar, Tebilon PCH Core V6 OEM sistemini yaklaşık 82 bin TL’ye aldım, ancak açıkçası hala içim rahat değil. Siparişi şu an iptal edebiliyorum. Bu yüzden son kez fikirlerinizi almak istiyorum. Sistem şu şekilde: • Ryzen 5 7500X3D • Gigabyte RTX 5070 Gaming OC 12 GB • Gigabyte B850M Force...
Geri