Ekran kartımı garantiye yolladım garantiden geldikten sonra fps yarı yarıya düştü ve oyunlarda işlemci kullanımım arttı.Ayrıca GPU kullanımım normalde 90-99 olurken şimdi 40-60 arası . Teknik servis kartı bozup mu yollamış ne yapmam lazım ?
İşlemcim R7 5800x
pc şu an hiçbir şekilde açılmıyor windows ekranını göremeden mavi ekran alıyorum dump dosyalarını da o nedenle paylaşamıyorum daha yeni format atmıştım driverleri kurcam kuramıyorum
ekran kartını çıkartıp formatladım zaten bende microsofttan win 11 yükledim tekrar orjinal lisanslı key var zaten elimde ama ne yazikki sorun değişmedi belki ssd den olacağını sanmıyorum ama yedek bulursam onuda denerim
4 slot 3 slot 2 slot her şekilde denedim xmp yi devre dışı bıraktım yine olmadı 4800mhz 5400 5600mhz lerde denedim ama sonuç hep aynı bir şey olmuyor
1709472540
deneyip bilgilendireceğim
bilgisayarı açamıyorum sürekli mavi ekran alıyorum yoksa dediğiniz gibi memtest ile yapabilirdim ancak farklı slotlarda ramleri deneyip konuya tekrar cevap yazarım
dediğiniz gibi yaptım yine mavi ekran aldım sorun galiba işlemci ve ram mhz sinin uyuşmamasından kaynaklı fakat mavi ekran almadan ram mhz sini nasıl düşüreceğim ?
format atmaya çalıştım zaten ama format atamıyorum sürekli mavi ekran :D
ddu ile silip yüklemeye çalışsam büyük ihtimal mavi ekran hatasından yine yapamayacağım bilgisayarım resmen kitlendi
bu arada herhangi bir OC yok bilgisayarda
1709394005
Win 10 kurmaya çalışıyorum C sildim ama win 10...